Zoeken

Bamboe meubels

Duurzaam en on trend: bamboe meubels

Wil je meubels in huis die tijdloos en toch stylish verantwoord zijn? Of wil je jouw huis een duurzame upgrade geven? Leef je dan uit met bamboe meubels! Bamboe is momenteel hartstikke hot en happening onder de woonstylisten, maar los daarvan zijn dit soort items ook echte klassiekers waar je jaren plezier van hebt. Of je ze nu in je woonkamer of op je balkonnetje zet!

On trend: bamboe meubels

Je kunt geen woonblad openslaan zonder de trend met bamboe meubels tegen te komen. Logisch want je kunt er ook zoveel kanten mee op: van je dakterras tot je slaapkamer, alles kan wel een beetje bamboe gebruiken.

 • Waan je ver weg;
  In de zomer geven bamboe meubels natuurlijk een extra tropisch gevoel. Gecombineerd met wat groen en een beetje kleur vergelijk je het zo met de tropen. Daar heb je geen vakantie voor nodig. Heerlijk toch?
 • Verantwoorde & duurzame keuze;
  Bamboe meubels passen ook helemaal in deze tijd waarin mensen graag verantwoorde en duurzame keuzes maken. In tegenstelling tot hout is bamboe makkelijk te verbouwen en niet zo ingrijpend voor de natuur en de dieren die in die natuur leven. Maak je dus vooral geen zorgen: de panda hoeft geen honger te lijden als jij een leuk design bamboe tafeltje in je kamer wilt zetten!

 • Bamboe in huis? Cool!

 • Bamboe stoel; Wil je je huis een leuke nieuwe twist geven? Ga dan voor zo’n prachtige bamboe schommelstoel of een pauwenstoel in bamboe-uitvoering. Ook leuk: een kleine bijzettafel gemaakt van bamboe omringd door kamerschermen. Kies verschillende formaten voor een speels effect.
 • Bamboe bank; Een bank van bamboe kan ook prachtig zijn in huis. Zoals in een ruimte die wel wat meer knusheid kan gebruiken. Leg er lekker wat zachte kussens op zodat je heerlijk kunt zitten.
 • Bamboe kast; Je kunt bamboe meubelen ook op een heel andere manier in je interieur verwerken. Wat denk je van een klein bamboe kastje dat je aan de muur hangt? Ga voor een kast of een schoenenrek met drie of vier lagen en zet er je leukste en mooiste spulletjes in. Een prachtig boek, een hangplantje in een mooi potje, een windlicht of een grappig beeldje of foto met fijne herinnering.

 • De tuin in met bamboe meubels

  Bamboe meubels zijn een plaatje in een groene tuin met wat kleurrijke accenten. Zet een fijne grote bamboe stoel neer om op de schommelen of eentuintafel met stoeltjes van bamboe. Ook mooi: een bamboe kruk voor een kamerscherm.

  De styling van je tuinmeubels is met bamboe sowieso een eitje! Leg witte of lichte zitkussens neer en kleed het aan met bijvoorbeeld kussentjes met een witblauwe print of palmbladeren erop. Zo maak je het hartstikke exotisch en zomers!

  Liever geen printjes? Ga dan voor alles in wit of bijvoorbeeld in zwart. Dat is heel stylish. Zeker als je het combineert met glanzende accenten. Zoals gouden theelichtjes of een tuinspiegel met een verweerde maar glanzende look.

  De voordelen van bamboe

  Ben je er al zeker van dat je bamboe meubels in huis gaat halen? Voor de twijfelaars nog even de pluspunten op een rij:

 • Bamboe heeft een lange levensduur: het is duurzaam en slijtvast;
 • Hout ‘leeft’, dit zie je bij bamboe meubels veel minder. Dus je hebt niet ineens gekrompen of uitstaande meubelen;
 • Bamboe doet het goed in zowel een nat als een droog klimaat;
 • Het is een echte krachtpatser en harder dan veel andere houtsoorten;
 • Last but not least: er zitten geen giftige stoffen in bamboe.
 • Kom maar op met die bamboe meubels!