Zoeken

Eettafels

Sorteren
159 Producten
Sorteren

Eettafels in alle soorten & maten

Een bureau, salontafel of een bijzettafel? Al deze en talloze andere tafel modellen die beschikbaar zijn toveren elk appartement om tot een nuttig en stijlvolle leefruimte.

Kun je je jouw leven voorstellen zonder tafels? Velen waarschijnlijk niet! Aangezien de voordelen die deze meubelstukken ons ontlenen enorm zijn, zijn ze vandaag de dag niet meer weg te denken. Bij een kookeiland, dient de keukentafel als eethoek en werkruimte tegelijk. In de eetkamer zorgt de dinertafel ervoor dat het diner een prachtig fenomeen wordt waar je familie graag aan wil deelnemen. Maar ook woonkamer tafels en bijzettafels of salontafels, zijn onmisbaar. Al deze voorbeelden zijn gebaseerd op het nut van de verschillende soorten tafels waar u bij het inrichten van je appartement rekening mee kunt houden.

Bij de keuze voor een tafel stel je jezelf dus veel vragen. Waar komt de tafel te staan? Is het een grote ruimte? En past hier een lange smalle tafel, een smalle tafel, een kleine tafel, een robuuste eettafel, bartafels, een smalle eettafel, een lange eettafel, een hoge eettafel, een kleine eettafel, een eettafel set, of een grote eettafel? Daarna ga je nadenken over de stijl, kleur, het materiaal en nog veel meer. Een hoogglans eettafel is ook erg mooi!

Combineer je de eettafel met vloerkleden, een bijzettafel, of een hanglamp van glas.

Een brocante, industriële, klassieke of barok eettafel?

Naast de functionaliteit is het ontwerp van de tafels cruciaal. Zo heb je moderne tafels & moderne eettafels, antieke tafels, een landelijke eettafel, een Barok eettafel, een brocante eettafel, een koloniale eettafel of koloniale tafel. Maar ook echte design eettafel of design tafels zoals de Eames tafel.

Vergeet ook je buitenruimte niet! Hier kun je ook een fijne oppottafel, tuintafel of barbecue tafel kwijt!

Het formaat van de eettafels

Met hoeveel mensen wil je aan tafel kunnen zitten? Zoek je bijvoorbeeld een eettafel voor 6 personen, een eettafel voor 8 personen of misschien nóg meer? Dan kun je ook gaan voor een eettafel op maat. Tafels op maat kunnen helemaal naar wens aangepast worden.

 • Tafelhoogte - De optimale tafelhoogte wordt berekend door de lengte en de zithoogte. Voor de meeste mensen is de gemiddelde comfortabele hoogte van de tafel tussen de 73-79 centimeter, die vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de tafel wordt opgemeten.
 • Tafelbreedte - Daarnaast, is naast de hoogte van de tafel net zo een relevante factor als de breedte. Om comfortabel met voldoende ruimte te kunnen zitten en dineren heeft u een tafelblad van minstens 60 cm per persoon nodig. In dit geval komen de volgende vragen goed van pas: Hoeveel mensen wonen er in het huis? Krijg je vaak bezoek van vrienden of familie?
 • Uitschuifbare tafel - Mocht je naast de gewone dinertafel nog plek te kort komen dan kun je altijd gebruik maken van een uitschuifbare tafel om extra lange tafels of extra grote tafels te creëren. Houd er echter wel rekening mee dat als je het wilt uitschuiven er nog genoeg ruimte over blijft om comfortabel aan tafel plaats te kunnen nemen.

 • Eettafels en stoelen

  Een prachtige tafel is niet compleet zonder stoelen. Tafels en stoelen zijn zoals de maan en sterren evenals de dag en de nacht, zo horen gewoonweg bij elkaar! Tenminste dit is vooral het geval bij de eetkamertafel en keukentafels. Tip: Bekijk ook onze rotan stoelen.

  Tips voor het kopen van je tafel

 • Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel voor de keuken of de eetkamer? Meet de beschikbare ruimte op.
 • Overweeg dan hoeveel mensen een zitplaats aan je eettafel moeten vinden.
 • Bedenk of je de voorkeur geeft aan een tafel die rond, ovaal, rechthoekig of vierkant is.
 • Nu is het tijd om de materialen te kiezen! Hoe klein de eettafel ook is, je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen natuurlijke materialen zoals marmer en hout of een moderne tafel met glas en metaal.
 • Natuurlijk denk je ook na over de stijl. Kies je voor een tafel die perfect bij de rest van je interieur past of wordt het een meubel dat voor contrast of een statement zorgt?

 • De vorm van je tafel

  Of de eettafel rond, ovaal of hoekig moet zijn, hangt af van de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is, hoeveel mensen er plaats moeten kunnen nemen én van jouw smaak. De meest populaire eettafel vormen op een rij:

 • Hoekige tafels - Vierkante tafels behoren tot de absolute klassiekers. Je kan kiezen tussen een klassieke rechthoekige tafel of een vierkante eettafel.
 • Ronde tafels - Een ronde eettafel heeft een doorslaggevend voordeel ten opzichte van andere modellen: niemand hoeft aan de rand of aan het hoofd te zitten. Dit bevordert de communicatie en zorgt voor gezelligheid!

 • De materialen van je tafel

  Tafels worden gemaakt van veel verschillende materialen. Naast de vorm van de eettafel is het materiaal ook een belangrijk aspect bij het kiezen van de perfecte tafel. Iedereen weet dat je kunt kiezen tussen verschillende kleuren wanneer je een tafel kiest die bij je past, en dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een witte eettafel of een zwarte eettafel. Vaak wordt echter vergeten dat het materiaal ook doorslaggevend kan zijn en het karakter van een tafel bepaalt!

 • Hout - De houten eettafel is zeer veelzijdig. Terwijl teakhout als bijzonder edel en hoogwaardig wordt gezien, betovert een lichte houten tafel door zijn vriendelijkheid en past hij in de meest uiteenlopende woonstijlen. Massief hout, maar ook elzen of eiken, zijn het vaakst gekozen voor de populaire landelijke eettafel. Als je van een rustieke eettafel houdt dan is een model in de shabby chic stijl iets voor jou. Deze vintage-stijl eettafels creëren een gezellige sfeer in de eetkamer.
 • Glas en metaal: tafels van deze materialen zien er vaak cool en puur uit. Design tafels zijn vaak gemaakt van deze materialen.
 • Kunststof - Eettafels van kunststof zijn zeer stevig en kunnen daarom ook goed in de tuin of op het balkon worden gebruikt. Vuil kan gemakkelijk van het tafelblad worden geveegd.
 • Marmer en steen – tafels van marmer of steen zien er bijzonder stijlvol uit. Ze vormen een groot contrast met houten vloeren.

 • Tip: Versier de eettafel in stijl

  In het dagelijks leven of bij speciale gelegenheden: elke eettafel kan stijlvol worden gedecoreerd. Gekleurde tafelkleden of tafellopers zorgen voor de feestelijke sfeer op tafel en kunnen worden gecombineerd met bloemen of kaarsen.

  Onderhoud van de eettafel: Tips & Tricks

  Aangezien een tafel regelmatig wordt gebruikt, moet je goed voor het meubilair zorgen. Houten tafels zijn relatief eenvoudig te reinigen. Door een laag verf zijn ze meestal beschermd tegen vocht en vuil. Iedereen die een eettafel in hoogglans wit bezit, moet extra voorzichtig zijn bij het gebruiken en verzorgen. Hetzelfde geldt voor tafels gemaakt van marmer of andere natuurlijke materialen. Omdat agressieve reinigingsmiddelen het oppervlak van de tafel kunnen aantasten en beschadigen.

  Koop je tafels online bij Westwing

  Binnen de exclusieve selectie van tafels bij Westwing vind je vast en zeker jouw nieuwe tafel. Koop jouw nieuwe tafel online!