Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Keuken inrichten

Of het nu om een tussendoortje of een uitgebreid diner gaat: met de juiste keukenuitrusting slaag je in alles! Koken is helemaal hot! 
Receptenboeken, kookapps en blogs blijven maar bloeien en consumenten hechten steeds meer belang aan de herkomst en productie van hun voedsel. Koken is niet alleen een onderdeel van het eten. Koken is de passie en hobby van velen! Van beginners tot professionele koks: met de juiste tips wordt het opzetten van een keuken een groot genoegen! 

Keukeninrichting: Multifunctionaliteit komt de ambiance tegen

De keuken is niet langer alleen maar de plek waar wij maaltijden bereiden en snel op de bank eten! Keukens zijn het middelpunt van het huis geworden en worden veel meer dan voorheen gebruikt als multifunctionele ruimten.

Droom je van een gezellige keuken met veel ruimte voor vrienden en familie? Of is een moderne keuken waarin je kan experimenteren met culinaire hoogstandjes misschien meer geschikt voor jou? Of ben je op zoek naar tips om een kleine keuken groot te maken? Het is cruciaal dat de keuken afgestemd wordt met het leven in jouw huis en de inrichting van andere ruimtes. In onze artikelen vind je de inspiratie voor jouw persoonlijke droomkeuken.

Tips voor een optimale keukeninrichting

Als je zelf jouw keuken inricht, zou deze normaal gesproken heel wat jaren meegaan. Op deze manier geef je de keuken een eigen touch. Persoonlijke eisen zijn een nuttig middel om jouw droomkeuken met succes in te richten. Of het nu om een kleine keuken of een gezellig ingerichte keuken voor het hele gezin gaat, wij laten jou kennismaken met onze must-have kenmerken waarmee je rekening moet houden bij de inrichting van jouw keuken! Laten we beginnen:

  1. Gebruik je jouw keuken alleen of met meerdere personen? Iedereen moet hier zijn eigen plek vinden. Creëer van jouw keuken een gezellige plek waar jouw familie en vrienden zich aangenaam voelen en waar ze altijd graag terugkomen.
  2. Creëer een “moodboard” van persoonlijke afbeeldingen, schetsen, foto’s en ideeën bij de inrichting. Dit kan enorm praktisch zijn voor verdere planning of ontwerp.
  3. Let vooral op een goede workflow en de ergonomie van jouw keuken. Korte afstanden, de juiste werkhoogte, een logische opeenvolging van verschillende werkstappen en slimme opbergideeën zetten hier de toon.
  4. Zelfs als open keukens momenteel de trend zijn, moet je zich afvragen of je de geuren en geluiden van het voedsel liever van de woonruimte wilt scheiden.
  5. Terwijl natuurlijke materialen zoals hout of stenen oppervlakken tijdloze klasse bezitten, kunnen gekleurde vlakken levendige accenten leggen. Een voorbeeld daarvan zijn de keukenfrontjes die later in de toekomst makkelijk kunnen worden vervangen. Op deze manier bieden ze een zekere vrijheid bij het ontwerpen.
  6. Het gebruik en effect van verschillende lichtbronnen speelt een belangrijke rol bij de inrichting van een nieuwe keuken. Houd rekening met het feit dat verschillende zones in de keuken een verscheiden soort licht nodig hebben.
  7. Als je wat tijd investeert in het stylen, zal je lang plezier hebben van jouw keuken en deze als een volwaardige leefruimte ervaren. Laat je inspireren door de interieurtips van onze stijlexperts en creëer daardoor een praktisch en stijlvol keukeninterieur. Wij wensen jou veel plezier bij de planning en inrichting!