Slaapkamer inrichten

De slaapkamer is de ruimte waar we ons totaal comfortabel en ontspannen moeten kunnen voelen. Maar deze kamer wordt pas een prachtige plek met de juiste meubels, decoratie en de juiste verlichting.

Hoe moet je je slaapkamer inrichten? Waarop moeten we letten? En welke woonaccessoires zijn hier onmisbaar voor het stijlen? Welk ander meubilair is belangrijk naast het bed en de kledingkast in de slaapkamer? Onze interieurspecialisten van WestwingNow hebben nuttige tips en tricks voor je verzameld voor jouw slaapkamer design.

Het slaapkamer design- het bed als het centrum van de kamer
Als je de slaapkamer gaat inrichten, is het bed meestal het eerste meubelstuk dat je kies en neerzet. En terecht: het bed is het hart en centrum van elke slaapkamer. Bovendien trekt het bed meestal de aandacht naar zich toe.

Dus hou je ogen goed open als je een bed koopt! Wat zijn de verschillende opties qua bedden bij de inrichting van een slaapkamer? Bij de aankoop van een bed zijn er enkele doorslaggevende factoren waarop je je moet concentreren.

Feit 1: Het formaat speelt een rol. Wordt het een eenpersoonsbed, een twijfelaar, een tweepersoonsbed of een extra groot tweepersoonsbed? De keuze voor een formaat hangt natuurlijk af van vraag of je voornamelijk alleen of met z’n tweeën in bed slaapt. De twijfelaar is een goede middenweg, dit bed is groter dan een eenpersoonsbed, maar net kleiner dan een echt tweepersoonsbed.
Feit 2: Welke stijl mag het bed zijn? Er is zo’n grote keuze aan verschillende modellen dat je snel het overzicht kunt verliezen. Of je nu overtuigd wordt door een metalen bed, een gestoffeerd bed, een boxspring bed of een massief houten bed; deze keuze is echt een kwestie van smaak! Een gestoffeerd bed ziet er natuurlijk veel comfortabeler uit dan een koel metalen bed. Maar wanneer een metalen frame past bij de slaapkamerinrichting, straalt het zijn eigen charme uit!
Feit 3: Naast het bedframe is natuurlijk ook de keuze voor het matras van groot belang. Er zijn hier verschillende hardheidsgraden – het beste is om een matras uit te proberen, dan kun je je gevoel laten beslissen.

Ideeën voor de slaapkamer inrichten: waar plaats je het bed in je slaapkamer design?
Naast het bedframe en het matras is ook de positie van het bed van enorm belang. Je moet hier ook over nadenken voordat je het bed koopt en opstelt. Het is het beste om het uit te proberen in de slaapkamer. Op deze manier kun je verschillende mogelijkheden testen en zien en zo ontdekken waar je jouw bed het beste kunt positioneren.

Zorg ervoor dat het bed van beide kanten goed bereikbaar is. Zo kun je altijd comfortabel in en uit bed stappen. Er moet ook voldoende ruimte zijn voor nachtkastjes aan beide zijden van het bed. Voor het raam, aan de muur of met zicht op de deur. Waar vind je het bed in je slaapkamer het mooist?
Ideeën voor het inrichten van de slaapkamer: deze meubels zijn een must
Natuurlijk is het bed niet het enige meubelstuk dat een prachtige slaapkamer vormt. Alleen door de combinatie met andere meubels zoals een kast, vloerlampen, tafellampen, maar ook ladekasten en nachtkastjes, ontstaat een prachtige symbiose.

Belangrijk: Let op, zodat er een harmonieus totaalbeeld ontstaat. Bij het inrichten van de slaapkamer moet je ervoor zorgen dat het meubilair zorgvuldig wordt gekozen. Bovendien moeten de afmetingen van de meubels perfect passen in jouw slaapkamer. Want het ziet er niet echt mooi uit als de slaapkamer overvol is!
Spiegel op de muur
Een chique kaptafel dient als blikvanger in de slaapkamer. Hier kun je je je in de ochtend opmaken en verzorgen en in de avond je make-up verwijderen en jezelf klaarmaken voor het slapen.

Of het nu gaat om een inloopkast of een conventionele kledingkast – er moet voldoende opbergruimte in de slaapkamer zijn. Kleding, handdoeken en schoenen kunnen praktisch worden opgeborgen in een kast met schuifdeuren. Onze tip: kies voor gespiegelde deuren voor je garderobe, ze doen de kamer groter lijken!

Opbergbank: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een bank met een geïntegreerd vak waarin je spullen kunt bewaren. Het is super trendy om een bankje voor je bed te hebben. Dit biedt niet alleen extra bergruimte binnenin, maar kan ook gebruikt worden voor de slaapkamerinrichting! Je kunt hem vervolgens mooi stijlen. Drapeer wat chique kussens en zachte plaids over de zitting.
Slaapkamer inrichten: zo zorg je voor een extra portie gezelligheid….
Vooral in de slaapkamer is een oneindige hoeveelheid comfort en huiselijke sfeer toegestaan. Je kunt dus met een gerust hart decoratieve objecten stijlen. Wat dacht je van veel kussens, pluizig zachte dekens, warme gordijnen en een lampenkap van veren? Kaarsen en lichtslingers laten de ruimte stralen in een gezellig licht. De perfecte sfeer na een inspannende werkdag. Vooral de kleine dingen maken het slaapkamer design bijzonder en zorgen voor prachtige effecten.

Ook een mooie spiegel mag niet ontbreken in jouw decoratie. Zo kun je niet alleen jouw outfits in de ochtend goed inspecteren. Door de reflectie lijkt ook je kamer groter. Een echte win-win situatie!

De ideeën en inspiratie voor de slaapkamerinrichting zijn eindeloos. Zo is er voor elke smaak iets te vinden als je de slaapkamer gaat inrichten.

In de slaapkamer geldt het volgende: een gezellig interieur is het halve werk. In een super knusse slaapkamer is het leven leuk en komen de goede dromen vanzelf!
Kleurtheorie: ideeën voor de slaapkamer
Kleuren spelen een belangrijke rol in elke kamer en dus ook in het slaapkamer design. De juiste tint heeft een grote invloed op de stemming en de sfeer in de kamer.

Pastelkleuren: Deze heerlijk zachte poedertinten zijn ideaal voor gebruik in de slaapkamer. Ze brengen een bijzondere rust, een dromerige tederheid en natuurlijk een vleugje romantiek in de slaapkamer. En dus worden wonen, dromen en slapen hier twee keer zo leuk!
Wit is een optelkleur die perfect te combineren is met vele andere kleuren. Als je sterke kleuraccenten kiest voor jouw slaapkamer, dan is wit een goede basis. De verscheidenheid aan kleuren wordt dan niet te wild.
Donkere tinten moeten niet worden onderschat als optie voor de kleur van de slaapkamer. Een diepblauwe of wijnrode kamer zorgt voor een gezellige sfeer. Bij gebruik van deze tinten, is het belangrijk dat de slaapkamer niet te klein is. Anders kan het geheel snel te vol en druk worden. In combinatie met lichte meubels en een sobere inrichting ziet jouw slaapkamer er modern en uitnodigend uit.

Slaapkamerinrichting voor kleine kamers
In kleine ruimtes is één ding schaars: opslagruimte! Maar vooral in de slaapkamer hebben we er veel van nodig! Bijvoorbeeld voor onze kleding, beddengoed dat niet in gebruik is en natuurlijk voor onze dekbedden. Als de kast niet genoeg ruimte biedt, moeten andere oplossingen worden gevonden.

Bergruimte onder het bed: de ruimte onder het bed kun je slim als bergruimte benutten in kleine slaapkamers. Je kunt bewaarkisten of dozen niet zien en toch maken ze het leven in de slaapkamer aangenamer. Schuif ze onder het bed, gevuld met beddengoed, dekens of kleding.

Of wat dacht je van een hoogslaper? Wat op het eerste gezicht een oplossing lijkt voor een kinderkamer kan ook als inrichtingsidee voor jouw slaapkamer worden gebruikt! Door het bed op te tillen en er een hoog bed van te maken, maak je slim gebruik van deze ruimte. Zo kun je een chique bank of jouw bureau op de vloer plaatsen. Ook hier moet je ervoor zorgen dat je jouw slaapkamer harmonieus inricht. Jouw hoogslaper zal er in geen geval kinderlijk uitzien.

Laat je inspireren door de prachtige decoratie ideeën. Ga je de slaapkamer inrichten en stijlen? Niets staat een stijlvolle retraite nog in de weg.