Zoeken

Dressoirs voor de slaapkamer

Sorteren
36 Producten
Sorteren

Zoek het slaapkamerdressoir dat in jouw slaapkamer past

Een slaapkamerdressoir: de perfecte plek om spullen in op te bergen, maar ook om mooie accessoires op tentoon te stellen. Zo is een dressoir dus praktisch en tegelijkertijd een pronkstuk in je interieur. Door de lage afmetingen brengt een dressoir rust in de slaapkamer. Ideaal, want het dressoir is een van de eerste dingen die je ziet als je ’s ochtends je ogen opent. Des te fijner dus, als het binnen jouw stijl past!

Welke maat heb jij nodig?

Bij het kiezen van een dressoir voor de slaapkamer is het natuurlijk van belang om te bepalen hoe groot het moet zijn. Alleen met de juiste maten kan je het dan ook daadwerkelijk op de plaats zetten die je ervoor in gedachten had. Pak dat meetlint er maar bij dus! Een handige tip hierbij is om vellen papier van dezelfde afmetingen op de grond te leggen. Of het formaat van de kast met schilderstape op de grond aan te geven. Zo kun je meteen zien of er dan genoeg ruimte rond het slaapkamermeubel vrij blijft.

Bekijk daarbij ook goed of je de kast dan niet per ongeluk voor een stopcontact of lichtknop zet. Heb je weinig ruimte in je slaapkamer? Kies dan voor een wat hoger en minder diep dressoir in plaats van een laag dressoir. Of kies voor een ladekast: deze nemen met hun uitschuivende lades net wat minder ruimte in beslag dan een kast met openslaande deuren.

En hoeveel lades of deurtjes heb je dan nodig? Dat hangt natuurlijk helemaal af van de spullen die je in de kast kwijt wilt! Voor ondergoed zijn lades praktischer, maar openslaande deuren zijn geschikter voor die heerlijke zachte en frisse handdoeken. Voor het optimaal benutten van de ruimte die je hebt, is een hangend dressoir de perfecte keuze: zo kan je bijvoorbeeld je schoenen er nog onder kwijt!

Als het slaapkamerdressoir een vervanger is voor je kledingkast, bekijk dan extra goed of je voldoende ruimte overhoudt. Kies de juiste afmetingen zodat je al je kleding gemakkelijk kan opbergen achter deuren, in lades en in kastjes. Het komt er dan vaak op neer dat je een iets groter model nodig hebt om alles kwijt te kunnen, maar met de juiste stijl en look is dat natuurlijk helemaal niet erg!

Een slaapkamerdressoir voor elke woonstijl

En dan is het tijd voor het leukste gedeelte van het keuzeproces: je eigen stijl kiezen! Voor een landelijke uitstraling in je huis, kies je voor een houten dressoir. Deze slaapkamermeubels zorgen voor meer sfeer en laten je helemaal thuis voelen. Deuren van massief essenhout of een volledig eiken dressoir voegen een stoere touch toe! Extra leuk als je parfumflesjes als decoratie op het slaapkamerdressoir wil zetten, omdat deze extra mooi uitkomen door het contrast dat ontstaat met het houten meubel.

Heb je al veel houten slaapkamermeubels in de kamer staan? Dan is het misschien een goed idee om een modern dressoir te overwegen, bijvoorbeeld een industrieel zwart slaapkamerdressoir van metaal. Het is namelijk super trendy om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Houd je het liever simpel? Slaapkamerdressoirs in het wit of een andere neutrale kleur passen altijd, zeker als je ze combineert met leuke, natuurlijke accessoires.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige bos droogbloemen? Een mooie spiegel op het dressoir, grote vaas ernaast en you’re good to go! Ook de eerdergenoemde parfumflesjes hoef je niet uit het zicht te bewaren. Door ze op het dressoir in je slaapkamer te plaatsen, fleur je de kamer meteen op (en ze staan er voor het grijpen, extra handig als je ’s ochtends in alle haast je spullen bij de hand wil hebben!).

Je kan dus alle kanten op met een slaapkamerdressoir! Het is allang niet meer een simpel kastje in je slaapkamer, maar uitgegroeid tot een echt designstuk. Die mag dus best mooi zijn! Mix en match met stijlen, accessoires en kleuren. Er is altijd wel een slaapkamerdressoir te vinden dat binnen jouw wensen en smaak past!