Zoeken

Relaxfauteuils

Sorteren
131 Producten
Sorteren

Relaxfauteuils: optimaal comfort

Als er één plek is waar je perfect tot rust kunt komen, dan is het in een relaxfauteuil. Hij nodigt uit tot relaxen, met een hapje, drankje en boekje in de hand. Het leuke is dat de loungefauteuil een absolute designklassieker is, waar je nooit genoeg van krijgt! En dat is fijn want hij gaat lang, heel lang mee. Bovendien kun je hem altijd op een andere manier stylen en hem zo aanpassen naar je wensen en smaak.

De perfecte relaxstoel

Ontspannende loungestoelen worden vaak gebruikt als tv-stoel. Met hun zachte bekleding en ondersteunende armleuningen garanderen ze ontspannen avonden met een goede film of serie. Deze oude, zogenaamde, vleugelstoel is nog steeds een musthave. Loungestoelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en stijlen. Als materiaal kun je kiezen voor kunstleer, echt leer, velours of stof. Niet alleen je persoonlijke smaak telt hier, maar ook wat het beste past bij de rest van je interieur. Hetzelfde geldt voor de kleurkeuze: de loungestoel in zwart of bruin werkt goed als subtiel stuk dat één wordt met het geheel. In opvallende of excentrieke kleuren wordt hij juist een absolute blikvanger.

In de lounge, woonkamer of slaapkamer

Loungestoelen stonden van oorsprong, zoals de naam al zegt, in de lounge. Maar tegenwoordig staat de loungestoel in de woonkamer of slaapkamer. De loungestoel wordt bijna altijd binnen gebruikt, maar er bestaan ook loungestoelen of hangstoelen voor in de tuin, gemaakt van bijvoorbeeld rotan. Hierop kun je in stijl ontspannen op je dakterras of in de tuin.

Relaxfauteuils in verschillende vormen

De vorm van de loungefauteuil varieert. Er zijn moderne varianten in diverse vormen en kleuren gebaseerd op de huidige trends, maar de fauteuil komt ook veel voor als vintage klassieker die het hart van elke modeliefhebber sneller laat kloppen. Twee designklassiekers zijn bijzonder populair, de "Egg Chair" van Arne Jacobsen en de "Lounge Chair" van Eames. Vaak zijn er ook kopieën van deze designklassiekers te vinden of fauteuils die zijn geïnspireerd op deze klassiekers.

De Egg Chair: relaxstoel uit de jaren 50

De Egg Chair is een echte klassieker. Al in de late jaren 50, werd de Lounge Chair ontworpen door Arne Jacobsen, oorspronkelijk voor een hotelopening in Kopenhagen. Tegenwoordig is het een van de meest gewilde klassiekers onder de fauteuils. Kenmerkend voor de Egg Chair zijn de plastic schalen met schuimkussens van koudschuim, die meestal bedekt zijn met stof of leer. Een aluminium voet zorgt voor stabiliteit en maakt de fauteuil draaibaar. Een bijzonder hoge rugleuning en de ovale vorm (vandaar de "Egg" -chair) geven de stoel een zeer comfortabele zitting.

The Lounge Chair van Charles en Ray Eames

Elegant, tijdloos en welgevormd: de Lounge Chair zorgde voor de grote internationale doorbraak van Charles en Ray Eames in 1956. De clubstoel is opnieuw geïnterpreteerd door de twee ontwerpers en staat voor tijdloze elegantie. De draaistoel heeft een hoogwaardige lederen bekleding bevestigd aan een multiplex schaal. De gestoffeerde stoel bevindt zich nu in veel woonkamers en hotels en wordt meestal aangevuld met het bijpassende krukje.

De relaxfauteuil: voor nog meer comfort

Voor een powernap tussendoor, een uurtje voor jezelf of een uitgebreid gesprek met je moeder: in de woonkamer nodigen loungefauteuils uit tot optimale ontspanning. Aangevuld met een elegant kussentje en een zachte plaid geef je de fauteuil zo mogelijk nóg meer comfort. De loungefauteuil combineert modern functionalisme met klassiek design.

Ga je voor een fluwelen exemplaar in mint met hoge rugleuning, een rotan vlindermodel, een fauteuil van bruin leer of een bijzondere hangstoel? Bij Westwing vind je relaxstoelen voor iedereen.

Bij Westwing vind je een grote selectie relaxfauteuils! Zo vind je altijd een exemplaar dat bij jouw wensen, stijl en smaak past. Kies jouw favoriet!