Zoeken

Kasten voor de eetkamer

Sorteren
80 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Kasten: stijlvolle opbergers

Ladekasten en dressoirs passen vrijwel in iedere kamer. Je hebt immers nooit genoeg kasten in huis! Zet ze bijvoorbeeld in de woonkamer met je tv erop, in de slaapkamer als extra opbergplek voor kleding, als boekenkast in je werkkamer of als badkamerkast in de badkamer. Door de kleine maat van deze kasten zijn ze vaak niet nadrukkelijk aanwezig. Lees snel verder en ontdek hoe je deze handige meubelstukken in jouw interieur kunt gebruiken!

Kasten voor in de eetkamer: weg met die kale muur!

Wie heeft ze niet in huis, van die kale witte muren, waar geen woonaccessoires bij lijken te passen. Dit kan in de woonkamer zijn, maar ook de slaap- of badkamer. Een dressoir of ladekast kan de oplossing bieden. Met deze lage kasten vrolijk je de saaie uitstraling van jouw muur op. Helemaal als je er hippe accessoires op etaleert. Wat dacht je van mooie vazen, kandelaars of misschien een paar fotolijsten voor de persoonlijke nooit? Welke items vind jij het leukst?

Ladekasten & dressoirs op de grond of aan de muur

Het voordeel van ladekasten en dressoirs is dat deze kasten in veel gevallen niet heel zwaar zijn. Dit maakt het, in combinatie met de relatief smalle breedte en diepte, mogelijk ze aan de muur te hangen. Hang een dergelijke kast bijvoorbeeld in de badkamer om je baddoeken, washandjes en verzorgingspullen in op te bergen. Ook in de slaapkamer kan een hangende kast fraai staan. Je kunt er als decoratie wat boeken op plaatsen en makkelijk kleine kledingitems als sokken en ondergoed in opbergen. 

Heb je een dressoir of ladekast op de kop getikt met glasdeuren, dan is het fraai om de kast als vitrinekast te gebruiken. Achter het glas kun je verschillende accessoires plaatsen, of wellicht jouw muziekcollectie op kleur sorteren. Dit geeft gegarandeerd een speels effect!

Meer sfeer met planten thuis

Wie zegt dat planten alleen in de tuin thuishoren? Je kunt ze prima in huis gebruiken als decoratie op jouw dressoir of ladekast. Sterker nog: groen in huis is hartstikke hip! Een houten lage kast heeft een natuurlijke en moderne uitstraling, kleine plantsoorten kunnen die uitstraling alleen maar versterken. 

Er zijn verschillende manieren om planten als decoratie aan een kast toe te voegen. We geven je graag een aantal handige tips om dit zelf te verwezenlijken.

  • Zet kleine planten in vrolijk gekleurde bloempotten. Wissel met verschillende groottes om een speels effect te creëren. Probeer ook te variëren met diverse plantsoorten. Palmbladen en olifantenplanten zijn momenteel erg populair. Ook leuk: 'n hangplant die gedeeltelijk voor de kast hangt.
  • Pak een grote schaal, pot hier verschillende kleine planten als cactussen en andere vetplanten in aarde in. Wees niet zuinig met het formaat van de schaal. Hij mag echt opvallen! Hoe groter, hoe meer plantjes je kwijt kunt en des te gezelliger het oogt op jouw dressoir.
  • Naast bloemen, staan zilveren en gouden items vaak erg mooi op jouw dressoir of ladekasten. Heb je een open kast? Zet de accessoires dan in de open blokken om je muur op te vrolijken.

    Staat een nieuwe kast op jouw verlanglijst? Mooi! Op Westwing vind je een fijne selectie aan kasten voor in de eetkamer!