Zoeken

Kannen & karaffen

Sorteren
181 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Kunnen kiezen uit theepotten & thermoflessen

Thee is een van de oudste drankjes waar mensen zichzelf mee kunnen verwennen. Oorspronkelijk geteeld vanaf 2700 voor Christus in het oude China, werd deze kleurige en geurige drank gedronken uit een mooi versierde porseleinen theekan. Niet alleen omdat het je smaakpapillen verwent maar ook vanwege haar medicinale eigenschappen. Nu is het vooral een traktatie en een lekkere combinatie met zelf gebakken scones of warme appeltaart. Maar er bestaan niet alleen kannen voor thee, ook voor koffie, melk, water en limonade bestaan er ontelbare kannen. 

De theepot: een wereldwijd succes

De theepot wordt overal ter wereld gebruikt; van je huiskamer tot aan theehuizen in Japan en China. Thee wordt over de hele wereld geteeld en is beschikbaar in allerlei smaken.

Thee drinken is altijd al meer geweest dan alleen genieten van een heet vers gezet drankje. Als je samen met je vriendinnen thee drinkt, dan zijn een sierlijke theekan en schattige theekopjes onmisbaar, om niet alleen je neus en smaakpapillen te verwennen, maar ook je ogen de kost te geven. Binnen je set van mooie woonaccessoires misstaat een luxe theekan niet. En als we het dan toch over verwennen hebben laat dan je tong te gast door je theekan, of emaille theepot en kopjes tegelijkertijd op te dienen met een mooie zilveren gelaagde taartenplateau met allerlei zelf gemaakte taartjes en andere lekkernijen!

Theemaker of waterkoker? 

Soms wil je alleen even snel thee drinken om je dorst te lessen, en soms wil je meer zoals de oude Japanners genieten van thee drinken als een ervaring. De waterkoker kan je in de eerste situatie helpen voor het snel zetten van thee, terwijl je je karakteristieke theepot gebruikt om rustig te genieten en heerlijk tot je zelf te komen. Doe je ogen dicht en leg je benen op de bank, met een kop vers gezette thee. 

 • Een mooie theekan met lange tuit, beschilderd met bloemen voor de zondagochtend.
 • Een glanzende geglazuurde grote theepot in het blauw, waar extra veel thee in kan trekken. Zeker tijdens feestjes of bij bezoek kan het snel gaan met de thee in een theepot. Doordat een grote theepot vaak dubbelwandig is, hoef je niet bang te zijn dat de thee te snel afkoelt. Dit blijft gedurende een lange tijd lekker warm! Ideaal als je lekker een boek wilt lezen onder een kleedje op de bank, een filfm wilt bekijken, enzovoorts.
 • Een hippe metalen thermoskan die perfect pas bij een modern design of een design theepot.

 • Handige kannen: een theepot met filter

  Met een theepot met filter hoef je niet langer losse theezakjes te kopen, maar kun je theekruiden zelf in het filter stoppen. Een theepot met filter is echter niet alleen erg functioneel, het is ook een fraaie toevoeging aan jouw accessoires. Wat is immers mooier dan een roestvrijstalen theepot met filter, een aardenwerken theepot in zwart waarbij je de filter niet ziet vanaf de buitenkant, of bijvoorbeeld een antieke theepot? Om nog maar niet te spreken over de uitstraling van een grote theepot met handgreep. Dit ziet er vaak enigszins antiek uit (zoals een Engelse teapot) en past goed thuis in zowel klassieke, als ook in moderne interieurs.

  Vaak hebben de theepotten een inhoud van ongeveer een liter, zodat je er heel wat kopjes thee mee kunt vullen. Doordat het filter steeds met het theewater in contact blijft, kan de thee na verloop van tijd vrij sterk worden. Het is om die reden dat een theepot met filter geen grote inhoud hoeft te hebben.

  Andere soorten kannen

  Hiernaast bestaan er ook allerlei andere soorten kannen voor een andere inhoud; glazen waterkannen bijvoorbeeld, waar ook limonade in kan, schattige romantische melkkannetjes met bijpassende suikerpot of een prachtige Marokkaanse koffiepot. Kun jij nog kiezen uit al deze kannen?

  Een mooie karaf voor jouw drankjes

  Na een lange dag werken is het eindelijk tijd om lekker op de bank neer te ploffen. Het liefst doe je dat natuurlijk met een lekker hapje en een drankje, zoals bijvoorbeeld een goed glas wijn of een lekkere whisky. Je kunt deze zo vanuit de fles in je glas gieten, maar hoe leuk en chic is het om dit ook eens vanuit een mooie karaf te doen?

  Decanteren kun je leren!

  Naast een mooi accessoire in huis, is een karaf voor de wijn nog ergens anders goed voor: het maakt je glas wijn nog lekkerder! Het schenken van wijn in een karaf noemen we ook wel decanteren. Dit doen we om twee verschillende redenen.

  De eerste reden is om te zorgen dat je de droesem of het bezinksel van de wijn scheidt. Droesem komt vooral voor bij oudere wijnen en port wijnen. Dit bezinksel komt namelijk de wijn van je smaak niet ten goede en daarom wil je dit zo veel mogelijk uit je wijn houden. Dit doe je door de wijn voorzichtig in een karaf te schenken. Houd deze schuin en let goed op of de droesem uit de fles niet meekomt in de decanteerkaraf.

  Ten tweede kun je ook decanteren bij te jonge wijnen, waardoor je ervoor zorgt dat de wijn op dronk komt. Door te decanteren komt er in een keer een hoop zuurstof bij de wijn, waardoor het rijpingsproces ineens heel snel gaat. Dit proces heet karaferen.

  Decanteren doe je vaak bij rode wijnen, zo’n 2 tot 24 uur voordat je de wijn daadwerkelijk gaat drinken. Grijp echter niet zomaar naar een karaf die je in je keuken hebt staan! Voor dit proces heb je een echte decanteerkaraf nodig. Deze glazen karaf heeft een speciale vorm, namelijk een smalle hals en een brede buik. Ga je karaferen, dan heb je juist weer een karaf met een brede hals nodig.

  Decanteerkaraffen voor een stijlvol statement

  Decanteerkaraffen zijn dus onmisbaar voor de echte wijndrinkers onder ons. En het staat ook nog eens prachtig op tafel! Kies er een uit die past bij jouw interieur en tover jouw decanteerkaraf om tot echt stijlstatement in huis.

  Zo heb je geweldige kristallen karaffen of unieke mondgeblazen decanters. Of wat dacht je van een exemplaar in een opvallende kleur of originele print? Een geweldig en stijlvol item als je aan jouw gasten wijn schenkt. Ze zijn vast en zeker onder de indruk!

  De veelzijdige karaf

  Maar ook zeker niet-wijndrinkers kunnen een mooie karaf in huis halen. Drink je bijvoorbeeld graag whisky? Met een mooie whiskykaraf maak je een glaasje helemaal compleet! Anders dan bij wijn, kun je whisky juist goed hierin bewaren.

  Een karaf voor de whisky: chic, maar ook zeker praktisch

  Daarbij is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de karaf luchtdicht is. Komt er te veel lucht bij de whisky, dan gaat de smaak verloren – dat is nog eens zonde! Sluit je karaf daarom altijd goed af.

  Kies bijvoorbeeld voor een kristallen karaf en zet deze, samen met een stel mooie glazen, op een bijzettafeltje. Wil je uitpakken? Koop een mooie keukentrolley of bar cart en zet hier jouw whiskykaraf op, samen met glazen en wat andere flessen drank. Jouw eigen fancy drankenhoek is helemaal compleet!

  Een fancy drankje met een karaf

  Of wat dacht je van een ander lekker drankje tijdens een zomers tuinfeestje? Een fijne sangria bijvoorbeeld, of een heerlijk frisse zelfgemaakte limonade. Top het af met wat vers fruit, munt en wat ijs uit een mooie ijsemmer en je drankje lijkt regelrecht uit een hippe bar in New York te komen – en dat gewoon in je achtertuin.

  Maar je kunt de karaf natuurlijk ook gewoon voor een lekker glas water gebruiken. Zo’n waterkaraf is handig als je thuiswerkt en vaak vergeet om water te drinken, of juist tijdens een dagje zonnen in de tuin.

  Karaffen online kopen bij Westwing

  Een mooie en kwalitatief goede karaf kopen, voor welke gelegenheid en drank dan ook? Dat doe je online bij Westwing! Met een groot aanbod aan verschillende soorten, maten en kleuren karaffen is er voor ieder iets wils. Maak jouw drankje helemaal af met dit stijlvolle en onmisbare item.