Zoeken

Kannen in Zilverkleurig

Van klassieke modellen tot strak: zilverkleurige kannen

Wanneer drink jij doorgaans een kop thee? In de ochtend bij het ontbijt, gezellig met het hele gezin in de middag of juist ’s avonds voor het slapen gaan? Zeker in de winter is er niks lekkerder dan opwarmen met thee of koffie, na een lange en koude dag buitenshuis. Kies voor een fraaie zilverkleurige kan om je thee in te zetten. Hiermee heb je dan direct een leuk accessoire voor in de keuken.

Een zilverkleurig kan voor thee of koffie ziet er vaak zeer stijlvol uit in een interieur. Je kunt hierbij kiezen voor een oud, klassiek model, of juist voor een strakke zilveren kan van aluminium. Of wat dacht je van een zilveren theepot met daarin een datum of tekst gegraveerd? Leuk om als cadeau te geven en leuk om voor jezelf te houden na een belangrijke gebeurtenis. Lees snel verder hoe je een theepot van zilver kunt laten graveren!

Een zilverkleurige kan laten graveren

Wat is er leuker dan een gepersonaliseerde theepot in huis? Met het graveren van een zilveren theekan heb je een origineel en persoonlijk cadeau voor een jarige, iemand die geslaagd is of bijvoorbeeld iemand die kortgeleden is gaan samenwonen. Je kunt een zilverkleurige theepot zelf graveren, waarvoor je een zogenaamde graveerpen nodig hebt. Als je hier weinig ervaring mee hebt, kan het handiger zijn om het graveren te laten doen.

Tip: laat de tekst aan de onder- of bovenzijde graveren, zo valt het niet teveel op!

 • Het hangt van het materiaal af in hoeverre het bewerken van een zilveren theepot mogelijk is. Zo kan het graveren bijvoorbeeld in echt zilver en rvs!
 • Bij een zilverkleurige kan van aluminium zal sneller gekozen worden voor een opdruk in het zwart in plaats van graveren, de theepot blijft hierbij glad als deze bewerkt is.
 • Leuke items om op de theepot van zilver te drukken zijn bijvoorbeeld een datum, een korte tekst of een gelukwens.

 • Zelf verse thee zetten

  Veel mensen vinden een pot met verse thee lekkerder dan thee met theezakjes uit de supermarkt. Het enige wat je voor verse thee nodig hebt, zijn een theefilter en verse theekruiden. De theekruiden kun je in de supermarkt kopen, maar vaak ook in je eigen tuin vinden.

  Wist je bijvoorbeeld dat je met brandnetelbladeren een heerlijke, verse brandnetelthee in je zilveren theepot kunt zetten? Of gebruik nog wat muntbladeren van een muntplantje voor een verse muntthee! Niet alleen lekker, maar ook leuk om mee te experimenteren. Ook lekker is om verse gember te snijden en een paar schijfjes citroen of sinaasappel in de theekan erbij te doen. Schenk de thee in leuke kopjes of in theeglazen en laat er een lepel honing insmelten. Heerlijk!

  Tip: Grappige zilverkleurige kannen

  Houd jij ook wel van grappige elementen op tafel? Zet je gasten dan een zilverkleurige theekan in de vorm van een olifant voor en maak het af met een olifantensuikerpot en een melkkannetje als olifant. Zet ze als een olifantenstoet achter elkaar om het af te maken.