Zoeken

Metalen theepotten & thermosflessen

Sorteren
4 Producten
Sorteren

Bijzondere theemomenten met metalen kannen

Wil je jouw theemomenten extra bijzonder maken en stijlvolle accessoires in huis hebben, dan kies je voor metalen kannen. Waarom? Dat ontdek je hier. Lees snel verder!

Geniet je ook altijd zo van een lekkere kop thee? Tijdens het ontbijt, als je terugkomt van je werk of ’s avonds voor het slapen gaan? In veel gezinnen kent men vaste theemomenten, verspreid over de dag. Gezellig met het hele gezin bijpraten, een spelletje spelen of bijvoorbeeld een film bekijken. Met een Japanse gietijzeren theepot heb je niet alleen langer warme thee, maar ook nog eens een fraai accessoire voor je interieur. Dit item combineert ongetwijfeld prachtig met jouw andere woonaccessoires.

Metalen kannen voor warme thee & koffie

Trendy kannen van metaal voorkomen dat je thee snel afkoelt, wat met de meeste andere theepotten wel gebeurt. Ideaal als je een boek wilt lezen of je favoriete programma wilt kijken, zonder tussentijds een nieuwe pot met thee te moeten zetten. Krijg je vriendinnen op bezoek: ook dan is het fijn als je niet telkens op hoeft te staan. Zo kunnen jullie ongestoord verder kletsen en tussendoor genieten van een warme versnapering.

Metalen kannen als stijlvolle accessoires

Metalen theepotten zijn vooral functioneel, doordat het gietijzer van de pot de thee langer warm houdt. Zo hoef je minder snel nieuwe thee te zetten! Daarbij zijn zulke potten vaak zwaarder dan andere modellen.

Door de achtergrond van deze theepotten hebben metalen kannen vaak een Japanse uitstraling. Dit valt ideaal te combineren met zowel een klassieke als moderne inrichting. Stiekem eigenlijk een passend item voor elke interieurstijl. Naast de genoemde stijlen voelt een dergelijke kan zich ook prima thuis in een industriële of Scandi omgeving!

Veel mensen gebruiken kannen van metaal daarom niet alleen voor het schenken van thee, maar ook als accessoire in de keuken in de vitrinekast of op een bijzettafel in de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte gietijzeren theepot, wat ideaal te combineren valt met een modern ingerichte leefkeuken. De metalen theekannen vallen vaak direct op, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn in je inrichting.

Verse thee maken in metalen kannen

Wat is er lekkerder dan het drinken van zelf gezette thee uit kannen van metaal? Het enige wat je hiervoor nodig hebt: een thee-ei, de metalen kan, theeglazen, verse kruiden en kokend water. Zo ga je te werk:

  • Theepotten van gietijzer komen oorspronkelijk uit Japan, waardoor het leuk is om hier een Japanse thee mee te zetten. Kies hierbij voor sencha, een bepaald soort kruiden die de basis vormt van een Japanse groene thee.
  • Heb je nog een muntplant staan die je verder niet meer gebruikt? Pluk de bladeren die nog aan de plant zitten en laat deze met het thee-ei in het kokende water trekken. Je kunt een beetje honing toevoegen om de thee een extra lekkere smaak te geven.
  • Voor een fris theetje kun je een citroenverbena gebruiken. Dit type struik zorgt voor een lekkere frisse citroenthee!

  • Bakkie in the go

    Metalen kannen vind je tegenwoordig ook in trendy meeneemexemplaren. Denk aan leuke thermoskannen met een cool design… Zo geniet je onderweg in stijl van een heerlijke kop koffie of thee zoals alleen jij het kunt zetten.

    Wij zijn overtuigd: metalen kannen zijn dé ideale accessoires voor jouw warme versnaperingen.