moeder en dochter met een bloem in hun handen

We spraken Anna Nooshin, onder andere de founder van Noosh Beauty, digital creator, tv-presentatrice en onderneemster, samen met haar moeder Lai voor Moederdag. Ontdek de ins & outs over hun speciale band, hun Westwing-favorieten en meer… Kijk je mee?

Lai is de rots van de hele familie en betekent heel veel voor ons allemaal. Ze staat in m’n zusje haar telefoon als Queen Elizabeth en dat is wel een beetje hoe we haar zien. Ze is wel een beetje de matriarch van de familie Nooshin – en ze heet niet eens Nooshin van d’r achternaam, maar ja, dat is ze wel voor ons.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Heel veel mensen vinden het gek dat Anna haar moeder Lai noemt, maar dat is gewoon zo gegroeid. “Ik weet niet anders dan dat het gewoon Lai is, geen mama, dat hebben wij nooit gedaan. Maar goed, alle grootheden hebben maar één naam he? Madonna, Tupac, Beyoncé… Lai.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Something beautiful for your house has arrived, en dat is ook echt wat het is. Wauw.

Lai, moeder van Anna Nooshin

Een huiselijke oase

Anna en haar moeder omschrijven de woonkamer als een rustige fijne huiselijke oase.

Het is echt een huis, het is geen showroom.

Lai, moeder van Anna Nooshin

Hoe je het rustig, clean en toch huiselijk maakt? Werk met de juiste accessoires. Voeg hier en daar een persoonlijk accent toe én werk hierbij in één verfijnde kleurenfamilie.

Het feit dat ik eindelijk als baby zichtbaar ben in het huis. Dat is ook nog nooit gebeurd namelijk en ik hang nu opeens aan de muur als baby met oma. Wauw.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Licht en groot

Heel veel mensen vinden een licht interieur spannend, zo ook mama Lai, maar een licht interieur geeft je juist ruimte. Op deze manier kun je kiezen voor grote meubelstukken en toch een ruimtelijk gevoel behouden.

Tip: in een kleiner appartement kun je sowieso het beste gaan voor een aantal grote key-items, in plaats van allemaal kleinere meubels. Het klinkt misschien gek, maar met een paar grote meubels in een kleine ruimte maak het optisch juist groter.

De kleur was voor mij ook echt een verrassing. Ik heb het effect van lichte kleuren onderschat… En nu ik het zie: top!

Lai, moeder van Anna Nooshin

De grote favoriet van Anna Nooshin

Ik hoef niet lang na te denken over wat Lai haar favoriet is: de schommelstoel. Het zachte teddy-stofje, de gouden poten en hij beweegt heel soepel. Heel belangrijk!

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Hij beweegt heel soepel, je kunt echt heel makkelijk daarin in slaap vallen…

Lai, moeder van Anna Nooshin

De teddy schommelstoel is niet alleen heel comfy, hij is ook nog eens mega on trend. Een stoel die niet zoveel nodig en die zelf gewoon al de show steelt in huis. Of je nu gaat voor een glammy, een clean of een klassiek interieur, de teddy schommelstoel kan altijd.

Een ode aan alle moeders

Natuurlijk verdient iedere moeder een ode en dat verdienen ze eigenlijk iedere dag opnieuw. Maar vandaag, natuurlijk omdat het Moederdag is, net een beetje meer…

Ik denk echt dat jullie een soort van superwezens zijn. En ik weet niet hoe jullie het doen, maar ik vind het echt heel knap en heb er superveel respect voor.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Blijf van jezelf houden. Je houdt natuurlijk bijzonder veel van je kind en je geeft je leven voor je kind, maar blijf ook van jezelf houden en voor jezelf zorgen.

Lai, moeder van Anna Nooshin

Extra quotes van Anna Nooshin & mama Lai:

Ik ben zelf mega Westwing-fan en was stiekem al bezig met een mini-makeover voor Lai. Ze verdient het niet alleen vanwege Moederdag, maar omdat we het haar ook gewoon gunnen om te kunnen genieten van hoe het is om een fris huis te hebben.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Iedereen zou moeten weten dat Anna heel zorgzaam en lief is. Soms wil ze wel stoer doen, maar ze is echt superlief.

Lai, moeder van Anna Nooshin

Lai heeft echt het allergrootste hart en je kunt alles bij haar kwijt. Daarnaast is ze ook echt een goede raadgever.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

De beste les die ik heb meegekregen is dat iedereen altijd welkom is. Altijd.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Het geheim van onze relatie is altijd geweest dat we eigenlijk alles tegen elkaar kunnen zeggen. We hebben geen één onderwerp wat taboe is.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Mijn hele wereld. Niet alleen maar Anna, maar ook Aida, ze zijn allemaal gewoon mijn lieverdjes.

Lai, moeder van Anna Nooshin

Nog een laatste advies van Anna Nooshin:

Luister af en toe naar je dochters als ze je adviezen geven en houd niet zoveel rekening met de gevoelens van anderen, maar zet jezelf eens wat vaker op de eerste plek.

Anna Nooshin, onderneemster & digital creator

Nice to know over Anna & Lai

Favoriete gerecht: Van m’n moeder: Ash, een soort Iraanse soep, met heel veel bonen, dikke vermicelli. Van Anna: Ash en a daspilo (Iraans).

Favoriete dier van Lai: Olifant en die vind je door het hele huis. Waarom is dat eigenlijk je favoriet? “Het zijn gewoon superintelligente dieren en ik heb me altijd voorgesteld, stel dat olifanten klein zijn als een huisdier, wat een schattige dieren.

Favoriete moment van de dag Lai: Geen idee. Misschien begin van de avond; lekker televisie kijken of een boekje lezen

Favoriete moment van de dag Anna: In de nacht, als ik weet dat iedereen slaapt

Mijn spiritanimal is eigenlijk de opa van Charly & the chocolate factory; dat deze man gewoon schaamteloos heeft besloten om in bed te leven. Het liefst doe ik alles in bed.

De mooiste eigenschap van elkaar

Een compliment aan elkaar (Anna & Lai)

Anna: Je bent de allermooiste, beste moeder van de hele wereld.

Lai: En jij bent de allermooiste, beste dochter van de hele wereld.

Een tip voor de toekomst aan elkaar (Anna & Lai)

Anna: Het komt altijd wel weer goed.

Lai: Het gaat altijd wel voorbij. En anders lossen we het op.

Interieuradvies aan je moeder: Less is more.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in het kantoor van Anna Nooshin! Voor nog meer interieur inspirate van content creators raden we je ook aan eens binnen te kijken bij Manon Tilstra, Vero Baez en Missjettle.

Na het lezen van dit interview nog enthousiaster geworden om zelf aan de slag te gaan met je interieur? Schrijf je dan nu in voor Westwing en mis geen enkele exclusieve sale!