Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
schilderij in kinderkamer

Danie Bles is een ‘petite grande dame’ in de Nederlandse modewereld en heeft inmiddels een gevestigde naam. Met een beroemde clientèle, een eigen magazine, een eigen kledinglijn, verschillende winkels en een column in magazines Grazia en Mama is Danie Bles één van de meest toonaangevende fashion ondernemers van Nederland.

Westwing mocht een kijkje nemen in haar huis in Amsterdam Oud-Zuid waar ze al zes jaar woont met haar man Joris en haar twee zoons Florian en Marlon.

Danie mixt verschillende stijlen in haar interieur, net zoals tijdens haar werk in de mode.

Living

Wat een beeldschoon huis! Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

Ik was in verwachting van Florian en we waren hard op zoek naar een huis in deze buurt. Joris woonde op dat moment nog in Genève en ik woonde in de De Lairessestraat met een koffer vol babykleding op planken boven het bed in de slaapkamer. Inmiddels hadden we al meer dan veertig huizen bekeken en nergens hadden we het gevoel van ‘ja dit is het!

Danie Bles
Living4

Maak je huis persoonlijk met kleine accessoires met emotionele waarde, zoals foto’s en souvenirs

Danie Bles

Op een gegeven moment kwam dit huis op ons pad, en ondanks dat het nog verbouwd moest worden zijn we ervoor gegaan. We besloten van de beneden verdieping een bioscoop te maken met een logeerkamer, een badkamer en een washok. Het was eigenlijk meer een ruimte voor een vrijgezel, dan een stel met kinderen. Als snel kwamen we erachter dat je met kinderen echt een ander type huis nodig hebt. We hebben het hele huis toen omgegooid en twee slaapkamers, twee badkamers en een speelkamer gerealiseerd. Een week na de verhuizing werd Florian geboren!

Danie Bles
2.-Paspoorte-Danie-Bless

Heb je een favoriete plek in huis?

Ik ben heel gek op de keukentafel omdat ik hier heel veel tijd doorbreng. Ik zit hier overdag met de kindjes en s ‘avonds laat drinken Jor en ik hier nog wat… De keuken is voor mij het hart van het huis. In mijn volgende huis zou ik een keuken willen realiseren met een openhaard erin.

Danie Bles

Danie zit het liefst aan de keukentafel, overdag met de kindjes en ‘s avonds met haar man Joris.

2Dining

Ben je ooit nog van plan om te verhuizen?

Aangezien Joris aannemer is willen we ooit nog wel een ander huis dat we compleet naar onze wensen kunnen verbouwen en inrichten. De ultieme plek zou hier in Amsterdam Oud-Zuid zijn, of aan de gracht. Het zou heel fijn zijn om te wonen op één woonlaag, zodat het huis oogt als een hotelgang met grote suites. In een nieuw huis zou ik graag elke kamer een ander thema willen geven. Bijvoorbeeld een kamer in een Marokkaanse stijl en een ander weer helemaal contemporary gemixt met vintage.

Danie Bles

Steel de stijl: creëer op verschillende plekken in huis kleine stillevens en gebruik ook altijd een plantje of een bloem voor het juiste effect.

Keuken1

Hoe zou je de stijl van je huis omschrijven?

Ik houd van véél en ben het tegenovergestelde van minimalistisch. Ik houd van vintage, Art Deco, kleur, warmte en gezelligheid. Wat ik vooral belangrijk vind is dat jouw huis een verlengstuk is van jezelf, en niet lijkt op een showroom. Ik zal nooit een huis kopen en zeggen tegen iemand: richt jij het maar in. Bij mij in huis zie je niet één stijl, maar juist een mix van verschillende stijlen.

Danie Bles

Hoe maak je een huis eigen?

Een huis maak je eigen doordat je verzamelt, opruimt op een bepaalde manier en natuurlijk met spullen met emotionele waarde. Ik ben gek op mode en Jor op architectuur. Dat zie je terug in ons huis. Bij je garderobe gaat het ook om verzamelen. Je krijgt nooit een eigen stijl als je alles in één keer koopt.

Danie Bles
Detail2

Wat inspireert Danie Bles?

Vintage en reizen zijn een enorme inspiratiebron voor mij. Voor mijn werk reis ik veel en daar haal ik ook veel inspiratie vandaan. Ik laat me inspireren door toffe hotels, interieurboeken, vintage markten en stijlen van steden zoals Marrakech en exotische oorden als India. Verder zijn mensen ook een inspiratiebron. Een Jonathan Adler en Kelly Wearstler uit Amerika vind ik fantastisch. Maar ook een Mariska Dietz die hier op de grachten zit en Yasemin Loher uit Duitsland: geweldig!

Danie Bles

Wat is jouw pronkstuk?

De Duke bar van Ralph Lauren. Deze op Art Deco geïnspireerde bar is in beperkte oplage geproduceerd en is een echte eyecatcher in de kamer. De bar is gemaakt van hardhout en afgewerkt met vernisjes van rozenhout.

Danie Bles

Hond Doey J krijgt een ereplekje en houdt ervan om ‘s avonds bij de hele familie te liggen in de woonkamer op zijn speciale kussen.

Living3

Welke herinnering aan dit huis is je heel veel waard?

Een diner in het weekend met vrienden thuis is me heel dierbaar. Lekkere muziek aan, kaarsen, heerlijk eten en praten tot in de late uurtjes. Aan het eind van deze avondjes zeggen Jor en ik vaak tegen elkaar: avondjes thuis zijn toch het leukst.

Danie Bles

Dit is ‘m dan: de Duke bar van Ralph Lauren. Danie is gek op het design met Art Deco look en de details van rozenhout.

Keuken

Verander je vaak van inrichting?

Ik verander veel met accessoires, maar vind het wel heel belangrijk dat de basis op orde is. Zo zie ik het ook met je garderobe. Als je basiskleding goed is, vul je dat aan met leuke trend accessoires. In je huis kan je al veel veranderen door items te verschuiven en andere kussens neer te leggen, en dat doe ik regelmatig.

Danie Bles

Gemaakt tijdens het huwelijk van Danie en Joris: het schilderij van Ferdinand Schonberger.

Kids

Wat is het verhaal achter het schilderij in de kamer van Florian?

Het is een schilderij van Feest in Verve en is gemaakt door Ferdinand Schonberger. Het is een schilderij dat live gemaakt is tijdens het diner van ons huwelijk in Nederland. De kunstenaar komt met een mobiel atelier naar een locatie en legt zo spontane momenten van de dag vast. Het schilderij heb ik cadeau gekregen van mijn moeder voor mijn trouwen.

Danie Bles

Hoe zie jij de toekomst van ByDanie?

Ik hoop dat het kledingmerk ByDanie zich over vijf jaar als een olievlek heeft verspreid. Graag zou ik met ByDanie een fashionplatform willen claimen en dan niet alleen in Nederland. Tevens hoop ik dat ik alle lieve mensen die ik nu al kleed nog steeds mag kleden.

Danie Bles

Danie kleedt een heleboel lieve, beroemde mensen. Yolanthe, Sylvie, Naomi (van As) en Chantal zien er altijd uit om door een ringetje te halen!

Hoe zou jij de volgende drie zinnen afmaken:

Laat in de avond, gebruik ik de keuken om “… achter mijn laptop te zitten met een kop thee, of om lekker met mijn vent te kletsen onder het genot van een wijntje.

Danie Bles

Als er vrienden overkomen dan “.. kunnen ze reken op heel veel eten. Mijn vrienden noemen mij ook wel de feeder.”

Danie Bles

Op een luie zondag, “… hebben we meestal keiharde klassieke muziek aanstaan, bakken we eieren en staat de tafel vol met hagelslag, pindakaas en het assortiment van Hergo.”

Danie Bles

Ben je helemaal weg van deze look? Met de volgende items voorzie je ook jouw interieur eenvoudig van een art deco & vintage flair:

Nu je toch zo lekker aan het binnenkijken bent, raden we je ook aan om een kijkje te nemen in het unieke interieur van Erik Kuster.