Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
emilie sobels: auteur, spreker, en onderneemster

Even voorstellen… Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur, kun je kennen van onder andere Hashtag Workmode: dé plek voor ondernemende vrouwen die zich willen ontwikkelen tot slimme en krachtige ondernemers. Naast de ondernemersavonturen, -lessen en -insights geeft Emilie op haar socials ook een inkijkje in haar leven met momenteel in de hoofdrol: de verbouwing én de inrichting van haar huis, een monumentaal hofje uit 1900 te Amsterdam. Wij spraken Emilie en hebben tips & tricks voor je losgepeuterd wat betreft de ideale home office… kijk je mee?

Het paspoortje van Emilie Sobels

 • Wie: Emilie Sobels
 • Wat: Ondernemer
 • Waar: Amsterdam
 • Leeftijd: 33 (in april)
 • Werktijden: Dat verschilt van dag tot dag, maar over het algemeen, 09.00 – 19.00 uur.
 • Droombaan omdat: ik elke dag mijn eigen visie kan volgen en samen met mijn team de mooiste projecten kan realiseren. Dat samen vind ik erg belangrijk, want het delen van succes is zoveel zoeter dan het alleen beleven.
 • Lievelingskleur: Momenteel lila en donkerblauw, maar het verschilt per ruimte, per dag en per seizoen. 
 • Lievelingstrend: Zebra!
 • Guilty Pleasure: Meenemen van mijn favoriete douchegel Santal van LeLabo uit het Pulitzer hotel.
 • Dé ideale work-playlist op Spotify: Polo & Pan.
 • Hét ochtendritueel waar je niet zonder kan: Koffie. 
 • De favo bureausnack: Bananenbrood, koffiebroodje, pastel de nata. 
 • Jouw favo lunch: Broodje met avocado, feta en hazelnoot; zo lekker.
 • Iets wat jouw volgers nog niet over jou weten: Ik ben behoorlijk onhandig en soms een beetje lomp. 

Dé tip om de dag goed te beginnen:

Even lekker dansen op een goed nummer, met zorg een ontbijt voor jezelf maken en dan met koffie achter je bureau schuiven.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

De home office is voor Emilie de ideale ruimte om te werken.

Met een goede stoel, groot scherm en notebooks binnen handbereik.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Bellen doet ze dan weer liever lopend of zittend op een lekker bankje.

Dat doe ik dus vaak in de woonkamer of in het raam van mijn slaapkamer, met de zon op m’n gezicht.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Je woonkamer transformeren tot werkplek? Zo doe je dat!

Je hebt het misschien wel vaker gehoord, maar het is écht zo: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. We kunnen ons gewoon beter concentreren als de ruimte om ons heen opgeruimd is en dat geldt dus al helemaal voor de woonkamer, zeker als de woonkamer tevens fungeert als home office.

Items die mij meenemen naar mooie momenten of producten met een verhaal maken mij blij. Zo heb ik een mooie schelp staan die ik op de veiling kocht…staan er veel vazen met bloemen én word ik altijd blij van kleur. Vrolijke kussens, gekleurde kaarsen – ook al staan die overdag niet aan – en mooi glas- en servieswerk voor genoeg water en koffie gedurende de dag zijn ook echte musthaves.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Alles op een rijtje (home office musthaves)

Ben je gezegend met een aparte ruimte als home office? Heerlijk! Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt om van jouw thuiswerkplek het ideale kantoor te maken, zodat je creativiteit vloeit én je iedere dag in een goede workflow kunt raken. De absolute basis? Verlichting en een goed bureau.

Goede verlichting is key. Het liefst bakken daglicht, maar ook fijne verlichting om je focus te houden als je ’s avonds nog even doorwerkt. Daarnaast is een groot bureau, op een goede hoogte erg belangrijk.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Musthaves voor je home office volgens Emilie

 • Fijne notebooks en een mooie pen;
 • Bloemen;
 • Geurkaarsen;
 • Een computer met groot scherm of een standaard voor je laptop;
 • Een groot bureau met veel ruimte.

Volgens Emilie Sobels maak je het extra gezellig met:

Kleurtjes en prints!

Kleur geeft me energie en printjes maken me blij.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Zoom in of zooming uit: accessoires voor op de muur/inspirerende ruimte

Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard witte muur in huis als de ideale achtergrond voor alle videocalls, maar je kunt er ook nét wat leukers van maken. Een neutrale achtergrond doet het vaak goed voor meetings, maar heb je een creatievere sessie op de planning staan? Ga dan voor een meer gestylde ruimte. Zo heb je een mooie achtergrond én een inspirerende ruimte om alle creatieve ideeën te laten vloeien.

Een mooie bos bloemen, een toffe vaas of een kunstwerk kleden de ruimte al net wat meer aan.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Een creatieve boost: kleurboost in je interieur/rood/blauw/geel/groen

Wist je dat kleuren allemaal een eigen invloed hebben op je gemoedstoestand, focus en hersencapaciteit? Rood staat bijvoorbeeld voor energie en passie, macht en kracht, maar kan ook dominant aandoen, terwijl blauw juist een gevoel van kalmte, rust en stilte met zich meebrengt. Nice to know: in blauwe ruimtes schijnen we ook productiever te zijn, omdat we er dus net iets meer tot rust kunnen komen. Zaak om de kleuren in je interieur (en home office) zorgvuldig te kiezen dus. Los van onderzoek is het overigens ook erg belangrijk om te gaan voor kleuren waar je blij van wordt. Geel maakt Emilie vrolijk!

Onderzoek toont aan dat de kleur geel de hersenactiviteit activeert en een positieve invloed heeft op onze stemming en productiviteit. Ik houd ook van groen, dat brengt rust en volgens Naz Kaya en Helen Epps (University of Georgia) levert het de meest positieve associaties op. De werkplek van mijn vriend is op zolder, waar we voor zachtgroen op de muren hebben gekozen. Ik heb ook veel groene kussens.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Slaapkamer tot home office

Velen van ons transformeren onze favoriete relaxplek om tot een home office. Door een klein bureautje in de hoek van je slaapkamer te plaatsen, kun je met een kleine aanpassing, toch meteen een echte thuiswerkplek creëren. Zorg voor wat inspirerende stukken aan de muur en maak van dat hoekje jouw ultieme home office. Tip van Emilie: werk niet in bed. Een leuk bankje voor je bed of een toffe fauteuil kan juist wel weer fungeren als inspirerende spot.

In bed werken is geen succes, dat schijnt ook echt killing te zijn voor je nachtrust. Het panterbankje is een erfstuk van mijn grootouders en zit superlekker. Ik lees er graag een magazine, maar bel er ook graag in alle rust.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker & auteur

Hoe een typische dag van Emilie Sobels eruitziet? Die is er niet.

Geen dag is hetzelfde! Ik werk graag op kantoor, maar sinds we in ons nieuwe huis zitten, heb ik daar ook fijne werkplekken voor mezelf gecreëerd. Ik bel veel – dat deed ik voor corona ook al – en ben de overkoepelende persoon voor veel verschillende projecten. Dat betekent dat ik veel ‘incheck’ meetings met collega’s heb, om te kijken wat de status is en waar nog kansen liggen.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Voor veel mensen is er een groot verschil m.b.t. werken en de werkplek dan voor 2020. Ook voor Emilie Sobels heeft het virus zo z’n impact op de dagelijkse gang van zaken.

Ik ging elke dag naar kantoor en had vaak fysieke afspraken, ook buiten de deur. Ik mis dat nu behoorlijk, maar ga nu zo’n drie dagen naar kantoor en vind het heerlijk als we met het team er samen zijn. Die dagen krijgen we zoveel afgetikt, met zoveel meer snelheid. Tegelijkertijd geniet ik ook van het thuiswerken, die twee dagen kom ik aan zaken toe waar ik normaal geen tijd voor heb: het met zorg uitwerken van een voorstel, nadenken over een lange termijnplan of zorgvuldig begrotingen opstellen. Die dingen deed ik voorheen met veel meer haast en altijd ’s avonds. Nu is er meer rust en tijd hiervoor, ook al is het nog steeds hartstikke druk.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Ik mis mijn collega’s en de gezamenlijke lunch, ik ben snel afgeleid door wat ik in huis zie en ik mis de scheiding tussen werk en privé. Het is heerlijk om aan het eind van de dag de deur van je kantoor dicht te trekken, een kleine commute naar huis te hebben om in je ontspanningsmodus te komen en als je dan thuiskomt ook echt even op te laden. Ik ben niet voor niets een co-workingspace begonnen!

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Echter is er ook een voordeel aan thuiswerken.

Ik kan in rust dingen uitwerken en ben minder gehaast.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Daarnaast houdt Emilie ook sneller een korte pauze, zoals een wandeling in de zon, als ze thuis werkt.

Zo’n wandeling geeft me nieuwe inspiratie, nieuwe energie en ruimte in mijn hoofd.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Ben je je focus even kwijt? Geen paniek. Door even wat anders te gaan doen, zoals een korte wandeling, even buiten op je balkon of in de tuin een kopje koffie te drinken of gewoon een kleine activiteit uit te voeren, zoals bijvoorbeeld de vaatwasser uit te ruimen; geeft je vaak je focus weer terug.

Even opstaan en wat te drinken pakken, doet wonderen. Of juist even iets heel anders doen dan waar je mee bezig was. Een goede headset met noise cancelling is essentieel als je thuis werkt, de juiste playlist kan ook helpen. Rommel om me heen werkt ook erg afleidend dus ik zorg altijd voor een opgeruimde kamer.

Emilie Sobels, ondernemer, spreker en auteur

Eén laatste tip om van je huis (of je home office) iets persoonlijks te maken?

Voeg karakter toe aan je interieur. Van souvenirs van vakantie tot foto’s van fijne momenten in een mooie lijst – als je deze items toevoegt aan je interieur geef je je styling meteen een fijne vertrouwde look én iets heel erg persoonlijks!

Ook Anna Nooshin heeft handige tips en tricks voor home office. Deze deelde ze met ons terwijl we in haar kantoor mochten binnenkijken. Kijk je mee?