Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
de healthy sisters in grote witte stoel

Even voorstellen… Rachida en Najima, beter bekend als het duo Healthy Sisters kun je kennen van hun online platformen, zoals Instagram of Facebook, hun blog en natuurlijk via hun YouTube-kanaal. Daarnaast zijn de zusjes het eerste Nederlands – Marokkaanse blogger-duo in Nederland gericht op een healthy lifestyle.  

A healthy lifestyle doesn’t have an endpoint. A diet does.

Healthy Sisters

De zusjes hebben in 2014 afscheid genomen van het zoveelste dieet en hebben het roer omgegooid. Het werd tijd om mensen te gaan inspireren en te motiveren. En dat doen ze gelukkig nog steeds, iedere dag. Vandaag inspireren ze niet alleen met hun karakters, recepten en verhalen, maar óók met hun interieur. En niet zomaar een interieur, de styling staat namelijk in het teken van de ramadan en het Suikerfeest. Kijk je mee? 

Ramadan 2021

Een belangrijk ritueel tijdens de ramadan is het eten van dadels. De dadel heeft hier een speciale betekenis en kan ook niet ontbreken. Elke dag dient het vasten verbroken te worden, met het eten van een dadel. Profeet Mohammed verbrak zelf het vasten met het eten van dadels. Natuurlijk zitten hier ook gezondheidsredenen achter. Dadels bevatten veel energie, omdat er van nature veel suikers in zitten. De fruitsoort is ook een bron van vezels, dat je lichaam tijdens het vasten extra goed kan gebruiken. 

Healthy Sisters 

Het moment dat je zelf gelukkig bent, zelf goed voor jezelf zorgt, dan kun je pas anderen gelukkig maken. Dan kun je ook voor anderen zorgen. Dat is toch wel echt heel belangrijk.

Healthy Sisters

Feestelijker dan ooit, Eid Mubarak! 

Voor het Suikerfeest, maar ook tijdens de ramadan, kleden de Healthy Sisters hun huis zo feestelijk mogelijk aan.

Pak lekker uit, niets is te gek!

Healthy Sisters

Het is echt één groot feest!

Ik vind het echt ontzettend belangrijk om met het Suikerfeest en ramadan mijn huis echt aan te kleden. Het moet wel echt lekker sprankelend zijn!

Healthy Sisters

Verlichting is denk ik wel heel belangrijk. Eigenlijk alles, eigenlijk de hele setting. Alles is heel belangrijk – het hele huis, de woonkamer, moet heel feestelijk zijn.

Healthy Sisters

Dankbaar & samenzijn 

Het Suikerfeest gaat om het samenzijn met familie en vrienden. Dankbaar zijn voor wat je hebt en welk leven je mag leven. Reden genoeg om je huis helemaal mooi aan te kleden voor deze feestelijke festiviteiten. 

Touch of gold 

Ieder jaar wordt er voor het Suikerfeest uitgepakt met een ander thema. Dit jaar gaan de Healthy Sisters voor a touch of gold. Sowieso is dit hun absolute go-to in hun interieur, maar dit jaar willen ze het graag doortrekken tijdens het Suikerfeest en de ramadan.  

De stylingtip?  

Betrek je kinderen bij de aankleding van je huis! De ramadan is meer dan iets leuks, het is iets heel belangrijks en feestelijk – echte saamhorigheid.

Healthy Sisters

In de spotlights 

Het item wat tijdens de ramadan en het Suikerfeest absoluut in de spotlights mag staan, is de tafel. “Daar draait het allemaal toch een beetje om. Daar verbreken we tenslotte het vasten”, aldus Rachida & Najima. Daarnaast is de tafel in het huis dé centrale plek in huis én het favoriete hoekje van de Healthy Sisters.  

Plannen, plannen en nog eens plannen 

Deze planner heb je gewoon nodig in je leven. Het maakt het allemaal wat makkelijker om een gezonde levensstijl te plannen. Zonder planning zouden wij nu niet zijn waar we nu zijn! Heel fijn om dit met anderen te kunnen delen via onze eigen fijne en vrolijke planner. 

Healthy Sisters

Funfacts 

 • Favo moment van de dag: theetje drinken in de ochtend.
 • Lekkerste Nederlandse gerecht: stamppot op z’n tijd. 
 • Leuk Marokkaanse gerecht: Harira (Marokkaanse soep). 
 • Guilty pleasure: 1001 gaten pannenkoek van onze moeder. 
 • Stomlijstje: ruzie, onrechtvaardig en discriminatie. 
 • Wakker worden: een reis & een kopje koffie. 

Recept Harira soep

 Ingrediënten:

 • Scheutje olijfolie  
 • Zeezout (op gevoel)
 • 500 gram kip of rundvlees (mag ook weggelaten worden voor de vegaversie)
 • 2 uien
 • 1 bleekselderij
 • 4 grote tomaten
 • 4 grote wortels
 • 200 gram tomatenblokjes (bij voorkeur biologisch)
 • 200 gram afgespoelde kikkererwten
 • Linzen, 200 gram
 • Klein bosje koriander, fijngehakt  
 • 1 theelepel Marokkaanse kruiden (gember-, paprika- en komijnpoeder)

De totale bereidingstijd is circa 100 minuten.

Bereidingswijze Harira soep

 1. Snijden. Snij het vlees in blokjes.
 2. Vlees bakken. Bak het vlees aan in de olijfolie en laat het vervolgens gaar worden. 
 3. Blender. Doe de ui, bleekselderij en wortels in een blender en blend dit heel fijn.
 4. Groenten meebakken. Bak de geblende groente mee met het vlees.
 5. Tomaten toevoegen. Doe hetzelfde met de tomaten en voeg ook de tomaatblokjes toe.
 6. Water koken en kruiden toevoegen. Kook ondertussen 1,5 liter water. Na ongeveer 10 minuten voeg je de koriander, alle kruiden en het zeezout aan het vlees toe.
 7. Laten sudderen. Giet het inmiddels gekookte water erbij en laat het een klein uurtje sudderen, terwijl je af en toe roert.
 8. Linzen en kikkererwten laten meekoken. Na een uur voeg je de linzen en kikkererwten toe en laat je die 15 tot 20 minuten meekoken.