Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
vrouw in de deuropening met toupe gordijnen en witte koffiemok

Even voorstellen… Karlijn Visser, co-founder van Holistik.nl en auteur van het Holistik handboek, heeft niet alleen een goed gevoel voor een gelukkige lifestyle, maar heeft ook een bijzonder goed gevoel voor interieur. We kijken bij haar binnen én vragen haar om dé tips & tricks met ons te delen wat betreft een Holistik interieur… Kijk je mee?

It’s live and let live

Holistik is een online lifestyle magazine, in 2016 opgericht door vriendinnen Evelyn van Hasselt (1977) en Karlijn Visser (1986). Het magazine voor de stijlvolle wereldverbeteraar heeft roots in het holisme: een levensovertuiging waarbij jij jezelf ziet als onderdeel van een groter geheel. Vanuit die gedachte is het een logisch gevolg om te leven met meer respect voor mens, dier en natuur.

Zo begin je de dag goed volgens Karlijn Visser

Ik zorg bijna altijd voor een opgeruimd huis voor het slapen gaan. Ook al heb ik geen zin om de afwas te doen of de was op te vouwen; ik weet dat ik daar de volgende ochtend heel blij mee ben als het gedaan is.

Karlijn Visser, co-founder Holistik

Karlijn heeft haar huis tijdens de afgelopen lockdowns een restyling gegeven. Ze is blij dat haar die ‘ruimte’ is gegund.

Ik vind het heerlijk om in mijn uppie in mijn eigen vertrouwde omgeving te zijn, zonder het idee te hebben dat ik iets mis.

Karlijn Visser, co-founder Holistik

Holistisch wonen…Wat is dat precies?

Zorg dat je woonomgeving een verlengstuk is van jezelf. Dat het een plek is waar jij volledig jezelf kunt zijn, waar je je veilig voelt en kunt opladen. Wat daarvoor nodig is om dit te ervaren is voor iedereen anders. Denk aan bepaalde kleuren, materialen en objecten uit de natuur waar je blij van wordt. In mijn geval is dat een combinatie van natuurlijke materialen zoals hout, wol en rotan met messing en veel groen van planten. Ook ben ik verknocht aan mijn grote glinsterende agaat (van The Spirit Junkies) in mijn slaapkamer en een stuk versteend hout in de woonkamer.

Karlijn Visser, co-founder Holistik

Kleuren en materialen

Het spreekt misschien voor zich, maar hardere kleuren in combinatie met scherpe materialen, zoals metaal, geven Karlijn de kriebels. Voor een holistische levensstijl kun je bijvoorbeeld beter gaan voor zachte nuances, verfijnde (organische) vormen en natuurlijke materialen. Om het huis éxtra gezellig te maken, voeg je er duurzame bloemen aan toe!

Aan de keukentafel bij Karlijn Visser

Ik zit graag aan mijn keukentafel; dichtbij de koelkast en de koffiemachine

Karlijn Visser, co-founder Holistik.

Dé tip om die keukentafel ‘s avonds weer volledig te kunnen gebruiken als eettafel? Opruimen! Als je de boel namelijk na je werk meteen opruimt en wat kaarsen neerzet en aansteekt bijvoorbeeld, creëer je van je thuiswerkplek de cosy eethoek om ‘s avonds lekker aan te kunnen genieten van het diner.

Thuis relaxen; zo doe je dat!

Wat ik heb geleerd van interieur designer Mayke Heling is om met volumineuze objecten te werken. Dat zet een ruimte meteen ‘aan’. Ook tipte ze mij op het inzetten van een ronde eettafel als sfeerverhogend element. In de slaapkamer werkt een royaal fluffy kleed goed, waar je meteen warme voeten van krijgt zodra je de eerste stap uit bed zet. Dimmers zijn ook een must volgens Mayke om een relaxte sfeer neer te zetten. Net als wat gewaagdere kussentjes qua kleur en print en leuke lijstjes gevuld met persoonlijke tekeningen of kunstwerkjes.

Karlijn Visser, co-founder Holistik

Mediteren? Hoe werkt dat?

Begin met 1 a 2 keer per week. Zo bouw je rustig je practice op en is de kans kleiner dat je vroegtijdig afhaakt. Elke dag mediteren of yoga doen vraagt nou eenmaal om discipline. Nog een tip; doe liever één ding goed dan je laten verleiden tot tientallen online cursussen die wonderen beloven. Van jezelf teveel activiteiten opleggen op ‘t gebied van persoonlijke ontwikkeling kun je overprikkeld raken. Ook kan somberheid op de loer liggen zodra je de bomen door het bos niet meer ziet en een gevoel van falen de overhand krijgt.

Karlijn Visser, co-founder Holistik

Dé tip om even helemaal te ontspannen in slechts een paar minuten?

De oefening ‘Zen in 16 seconden’ van de bekende Amerikaanse meditatieleraar Davidji kun je hier goed voor inzetten.

Karlijn Visser, co-founder Holistik

Klein detail wat volgers nog niet over Karlijn Visser weten:

Houd je vast: ik ontbijt al jaaaren met 2 geroosterde boterhammen, een dikke laag hummus, een halve avocado en 2 tomaten: op elke boterham één. Als hier een element van ontbreekt smaakt het geheel net wat minder lekker en protesteert de neuroot in mij.

LEUK om te weten over Karlijn Visser!

 • Dé ideale manier om wakker te worden is: Zonder wekker en dan toch heel vroeg wakker worden.
 • Mijn favo moment van de dag is: Het moment tegen de avond waarop ik weet ‘nu hoef ik niets meer met niemand’. It’s done for today. Mijn rommeltijd thuis kan beginnen.
 • Droombaan omdat: Vanwege mijn werk heb ik toegang tot heel veel inspirerende mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Het is aan mij om daar de parels uit te pikken en een podium te geven op Holistik.
 • Lievelingskleur: Terracotta, maar dan met net een paar druppels meer rood er doorheen gemengd. (Book Room Red van Farrow & Ball heb ik bijvoorbeeld op mijn muur gesmeerd, deze is ook nog eens gifvrij). Geeft een warme vibe en combineert fris met gebroken wit. 
 • Lievelingsdrankje: Flatwhite met havermelk, kombucha en een wodkaatje op z’n tijd.
 • Lievelingssnack: donkere chocolade van Lovechock, Chocolat Stella of de Chocolate Makers (allemaal verkrijgbaar bij Ekoplaza). Dit sleep ik trouwens ook bijna dagelijks mee in mijn Matt & Nat rugzak naar kantoor.
 • Lievelingstrend: Hmm goeie vraag. Ik ben geloof ik niet zo op de hoogte van trends. In elk geval in mijn huis ben ik dol op het combineren van natuurlijke materialen met messing. Toch een kleine ‘glamour touch’ in mijn natuurpaleis.

LEUK om te weten over Karlijn Visser #2!

 • Guilty Pleasure: Nederlandstalige muziek. Ik kan niet wachten tot ik weer een avond mee kan zingen in een echt Amsterdams café en grapjes kan maken met het barpersoneel (en verder overigens ook de rest van de aanwezigen die daarop zitten te wachten) over al die slappe teksten.
 • Dé ideale playlist op Spotify om te ontspannen: Voor ontspanning zet ik regelmatig de mantra muziek van Snatam Kaur op.
 • Favoriete gezonde snack: Een açai bowl. Al at ik dit tot een paar jaar geleden zóveel dat ik er een flinke voedselintolerantie aan over heb gehouden. Kreeg gelijk verschrikkelijke buikpijn al na het eten van een paar happen. Kun je nagaan hoeveel ik ervan heb gegeten… Nu is één açai bowl in de zoveel tijd voldoende en reageert mijn maag er weer rustig op.
 • Wakker maken voor? Een avond dansen, samen curry eten aan een grote tafel, een spontane city trip of weekend weg in de natuur.
 • Dankbaar voor? Mijn vrienden en familie. Ik hoop dat ik ze allemaal nog heel lang dicht bij me mag houden.

Op zoek naar nog meer interieur tips voor een huis waar je volledig tot rust kan komen? Neem dan ook een kijkje in de huizen van Annarike Roberte en Vero Baez. Ook bij de Healthy Sisters ben je aan het juiste adres!

Na het lezen van dit interview met Karlijn Visser nog enthousiaster geworden om zelf aan de slag te gaan met je interieur? Schrijf je dan nu in voor Westwing en mis geen enkele exclusieve sale! Wil je meer van Karlijn weten? Volg haar dan op Instagram KarlijnVisser.