Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
lois-schindeler voor een houten wandkast

Even voorstellen… Lois Schindeler ze is model, kunstenares en woont in een prachtig appartementje te Amsterdam. In het interieur van Lois speelt kunst duidelijk de hoofdrol en dan vooral haar eigen kunst. Ze heeft namelijk vorig jaar tijdens de eerste lockdown haar hobby ge-upgrade tot werk. We leren Lois een stukje beter kennen: van haar inspirerende Scandi interieur tot kunstige tips én meer over haar eigen werken… Kijk je mee?

Ik geniet van de mooie tripjes van het modellenwerk en de mensen die ik daarmee ontmoet, maar geniet ook net zo veel van thuis komen en me helemaal creatief te kunnen uitstorten over m’n kunst. Ook haal ik heel veel voldoening uit het zelf doen en opzetten van mijn kunst. Ik leer veel meer zelfstandig ondernemer te zijn met mijn kunst en dat vind ik superleuk en interessant. Ik haal met deze combinatie van werk wel ongeveer alles wat ik zoek in een baan eruit.

Lois Schindeler, model & kunstenares
 

Artsy & cool

Een interieur dat rust uitstraalt met een flinke Scandinavische touch, maar bovenal een echt thuis met meer dan een vleugje kunst. Natuurlijk krijgt een huis al snel een artistiek randje als er veel kunst hangt, maar bij Lois gaat het nog net een stapje verder. De combinatie van meubels, accessoires, planten en werken zorgen namelijk voor een serene rust én geven je meteen een uitnodigend gevoel. Zelf deze look in huis halen? Speel dan met hét trendmateriaal Weens vlechtwerk in combinatie met beige krachtpatsers, zoals bank Lennon.

Ik probeer inspiratie te halen uit een gevoel, vaak een soort sereniteit en misschien ook wel een tikkeltje mysterieus. Ik kijk veel naar oude tribal kunst en vind het mooi als iets de ziel (lijkt) te hebben van iets ouds. Ook kijk ik naar grote namen zoals Picasso en Jean Arp.

Lois Schindeler, model & kunstenares

Een speels, fris en warm interieur

De combinatie van lichte kleuren en natuurlijke materialen is een match made in heaven. Eentje die je huis rust laat uitstralen en die zorgt voor een relaxte basis. De basis spice je up door te werken met accessoires in trendy kleuren of prints. Ook heel hip: kussens & plaids met structuur en 3D-effect.

Ons huisje is erg licht maar niet zo groot, dus we wilden vooral lichte kleuren gebruiken en organische vormen zoals een ronde tafel, zodat alles beter vloeit.

Lois Schindeler, model & kunstenares

Een hele goede comfortabele bank haha! De Lennon bank is dus echt gemaakt voor ons. Niks lekkerder dan ‘s avonds met z’n 2 en de katten neer te ploffen. Of met je vrienden of familie, want hij is zo groot dat iedereen er op past!

Lois Schindeler, model & kunstenares

Funfacts over Lois Schindeler

 1. Jouw favo moment van de dag is:

  ‘s Ochtends vroeg als er nog een soort slaap over de wereld ligt en ‘s avonds rond zonsondergang, het licht van golden hour is zo mooi!
 2. Favo gerecht:

  Gnocchi met pompoen uit de oven of een zelf gemaakte couscous salade met frisse groentes.
 3. Favo drink:

  Pure chocolade
 4. Ultieme quilty pleasure:

  Een hele goede Napolitaanse pizza
 5. Een stom-lijstje:

  Negativiteit, zeikerds en administratie
 6. Favoriete playlist op spotify:

  Soul Cuisine
 7. Wakker maken voor:

  Op vakantie gaan!
 8. Wordt 2021 een spannend jaar voor Lois? Wat kunnen we nog van je verwachten?

  Ik hoop weer volop te kunnen knallen met modellenwerk en mooie fotoseries te maken. Met mijn kunst hoop ik nog meer door te groeien & gave werken wereldwijd een nieuw huis te geven.