Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
man in woonkamer met zwarte kast en houten fotolijsten

Even voorstellen… Roel Marius Brouwer, interieurfotograaf, verbindende interiorlover, storyteller én Instagram-fenomeen: RMariusB, woont samen met zijn partner en hond Stewie in Laren. Hij is nieuwsgierig, wilt altijd nieuwe dingen ontdekken en heeft misschien iets te veel passies (van koffie tot reizen, van lezen tot koken en van fotograferen tot interieur). Deze laatste passie is er één die ook duidelijk af te lezen is aan z’n eigen koninklijke interieurstyling. Een interieur om verliefd op te worden: kijk je mee?

Persoonlijk x klassiek modern

Je ontdekt een rustig kleurenpalet met bijzonder veel oog voor detail in het interieur van Roel. Belangrijk voor hem is de persoonlijke touch. Van unieke items die je niet snel ergens anders tegenkomt tot excentrieke stukken. Voor Roel brengen juist die stukken een interieur tot leven.

Kenmerkend voor mijn stijl is de tijdloze touch die ik het mee wil geven. Bij binnenkomst hoor ik vaak van bezoekers, het lijkt wel alsof jullie hier al jaren wonen. Kenmerkend is dan ook de persoonlijke touch in een combinatie van klassiek tot modern.

Roel Marius Brouwer, interieurfotograaf

Het favo hoekje van RMariusB

Zeker nu we zoveel tijd thuis spenderen is het zaak om een favoriete hoekje te creëren in huis. Dit kan een plekje op de bank zijn, een zonnige spot op het balkon óf een troon van een fauteuil voor een inspirerende art wall. Een eyecatching stoel die vorsttreffelijk zit is hierbij natuurlijk essentieel. Om het nóg luxer te maken, kies je dit item in een rijke fluwelen uitvoering.

Mijn ultieme favoriete hoekje in dit nieuwe huis is toch wel in de ronde fauteuil, lekker in de zon met een inspirerend magazine, een goede kop koffie en mijn inspirerende gallery wall.

Roel Marius Brouwer, interieurfotograaf

Realiseer je eigen favo hoekje met deze items:

De koning van de kleur

Waar voorheen kleur de verrijkende factor was in het interieur voor Roel, is dat in zijn nieuwe huis juist het oog voor detail. Deze beweging ziet hij ook steeds meer terug in de design- en interieurwereld.

Kleur is het accent geworden en het detail voert de boventoon.

Roel Marius Brouwer, interieurfotograaf

Wil je wel voor kleur gaan? Volg dan de koning van kleurrijke interieurs, als je het mij vraagt, Nicolo Castellini Baldissera. Zijn huis in Tangier Casa Tosca is voor mij een grote bron van inspiratie als het aankomt op kleur!

Roel Marius Brouwer, interieurfotograaf

Een royale touch

Hoe je een rustige basis alsnog een royale touch geeft?

Door juist statements te maken in je interieur. Denk aan eyecatchers van kussens, of een grootse royale bos bloemen of zoals ik bijvoorbeeld gedaan heb door het werken met rijke elementen zoals een wanddoek aan de muur. Ook al blijft je muur wit, met zo’n wanddoek waan je je gelijk in een koninklijk paleis.

Roel Marius Brouwer, interieurfotograaf

Koningstips van RMariusB wat betreft styling

 • Zorg voor harmonie, laat 1 kleur of meerdere kleuren vaker terugkomen in je interieur (d.m.v. boeken, bloemen, kussens of kaarsen). Zo zorg je voor eenheid.
 • Blijf trouw aan je eigen smaak: twijfel je of iets werkt in huis, denk dan altijd vind ik het mooi?! Zolang je het mooi vindt, zal het altijd werken! Je huis is at the end een weergave van wie jij bent!
 • Durf!: mix and matchen kan altijd! Gewoon doen! Is het niks? Dan kun je het altijd nog terug brengen!

Welke items mogen absoluut niet ontbreken in:

Een royale slaapkamer: een bed met een riant hoofdbord en uiteraard veel heeel veel kussens.

Een luxe woonkamer: een troon uiteraard! Kies voor een zachte, comfortabele bank!

Een koninklijke keuken: een goede koffiemachine

5 Musthaves van RMariusB

 1. Een goed bed. Het ziet er naar uit dat reizen nog even geen optie zal zijn. Dus creëer je eigen hotelvibe!
 2. Geurkaarsen. Met geur kun je een totaal andere beleving creëren in huis!
 3. Wanddoek: nu eens niet een heel weekend druk in de weer gaan met behangen, maar gewoon een wanddoek ophangen! Veel makkelijker en geeft gelijk een geheel andere look aan je huis!
 4. Sidetable als cocktailbar (met uiteraard alle benodigdheden!). Realiseer je eigen bar en bouw je eigen feest met een stel heerlijke cocktails!
 5. Buitenbank. Niets heerlijker dan comfortabel buiten genieten met een kop koffie in de zon (of zo’n zelf gemaakte cocktail 😉) . 

Funfacts over RMariusB

Mijn favo moment van koningsdag is: Het eten van de oranje tompouce uiteraard!

Favo Hollandse gerecht voor op koningsdag: Asperges!

Favo typische Hollandse snack: Blokje kaas! Het liefst met zo’n vlaggetje

Ultieme quilty pleasure: Het oneindig opnieuw kijken van dezelfde series

Een stom-lijstje: 

 • Dat alles altijd maar praktisch moet zijn en een functie moet hebben! Waarom kunnen dingen niet gewoon mooi zijn?
 • Dat als ik weer eens een idee heb op het gebied van styling, de middelen om dat idee uit te voeren bijna nooit verkrijgbaar zijn in Nederland! (Gelukkig vaak wel via jullie!)
 • Dat het huis nooit af zal zijn (ook al vind ik dat stiekem toch ook wel weer leuk haha!).
 • Wakker maken voor? Een rechtstreeks ticket naar Parijs! (Een pizza mag ook hoor)
 • Wat is de gekste DM die je ooit hebt gehad? Hoe het toch kon dat ik de ene dag weer in Italië zat en dan weer in Marrakesh en dezelfde middag weer in mijn eigen huis. Mijn antwoord: lang leve mijn grote archief aan foto’s!
 • Stel je hebt een tijdmachine, naar welke periode zou je afreizen? De Roaring Twenties! Maar aangezien we nu ook weer in de jaren twintig leven ben ik heel benieuwd of we in deze jaren ook weer zo’n revival als toen zullen mee maken. Ik zet de cocktails in ieder geval alvast klaar!
 • Wat zou je doen als je voor 1 dag koning mocht zijn? Eindelijk al die interieurs achter de gesloten deuren van de paleizen fotograferen, zodat ik de dag erna als ik weer aan de slag ga als interieurfotograaf genoeg mooie en unieke reportages heb!

Shop de koninklijke look voor bij jou thuis