Xmas-highlights in de grote Christmas SALE >>>


Sandra Ysbrandy in haar landelijke leefkeuken

Vandaag op het menu: Sandra Ysbrandy. Nog voordat Sandra haar koksopleiding afrondde, werd ze gevraagd als vaste kok voor het tv-programma: ‘Het Familiediner’. Andere programma’s volgden zoals ‘Life4You’, ‘Thuis op Zondag’, ‘Tijd voor Max’, ‘Kook mee met Max’ en ‘Eigen Huis & Tuin’. Je kan Sandra natuurlijk ook kennen van haar deelname aan ‘Expeditie Robinson’, waar ze bijna vijf weken aan deelnam, of haar bestselling boeken ‘Aan de Keukentafel’, ‘Kook mee met Max’ of ‘Appels en Peren’. En psssttt, haar nieuwste kookboek verschijnt januari 2023! Speciaal voor Westwing dekt de voedingsdeskundige vandaag de eettafel bij haar thuis. Om je vingers bij af te likken!

Favorietjes op tafel van Sandra Ysbrandy

  • Gerecht: oesters met citroen en zwarte peper Snack
  • Snack: zelfgemaakte volkoren ontbijtkoek met noten
  • Borrelhapje: geroosterde kikkererwten met gerookte paprikapoeder
  • Cheat meal: torrijas (broodpudding, krokant van buiten en zacht van binnen)

Nóg meer favorietjes voor een glimlach:

  • Inspiratiebron: Nigel Slater en Ottolenghi
  • Spreuk: Lach en de wereld lacht terug.
  • Lied: Voilà van Barbara Pravi
  • Achtergrondmuziek: Sublime

Favorietjes in huis:

  • Kleur in het interieur: Taupe
  • Decoratie: bloemen
  • Item in huis: het AGA fornuis
  • Ruimte: de leefkeuken

Over de (kook)vloer bij Sandra Ysbrandy

Ik woon in een oud huis, net een boerderij. Strak ingericht met een aanwezige landelijke touch. Toegegeven: ik heb weinig kaas gegeten van styling. Ik ben een interieurkluns, ik zie het gewoon niet. Inspiratie put ik uit de nieuwsbrieven van Westwing en Instagram. Gelukkig heb ik ook veel vriendinnen die ik om advies kan vragen.

Sandra Ysbrandy, TV kok

Voor mij is het belangrijk dat het thuis gezellig is en vooral leefbaar. Een druk gezin en veel bezoek vragen om praktische keuzes. Onmisbaar in mijn interieur zijn lekkere kussens, plaids en kaarsen. Knus!

Sandra Ysbrandy, TV kok

Hoofdingredient: gezelligheid

Ik heb een grote leefkeuken. Het is het centrum van ons huis en staat via openslaande deuren in open verbinding met de tuin. Het grootste deel van de dag zitten we in de keuken aan onze (3 meter) lange tafel. Hoe je een praktische ruimte als de keuken toch gezellig en stijlvol maakt? Gezellige verlichting, kaarsen en kussen op de stoelen en bank. Als ik bezoek heb zorg ik altijd voor fijne tafelstyling, denk aan een mooi tafelkleed, servetten, bestek en servies.

Sandra Ysbrandy, TV kok

Vlees? Not in my (cook)book!

Ik kook het liefst zonder vlees. Ik vind het leuk om gasten te verrassen met gerechten waarin je het absoluut niet mist. Heel eenvoudig: bereid de groenten alsof het vlees is. Denk aan roosteren, paneren of marinades met veel umami. Ik vind het ook leuk om te fermenteren, eigen bouillons te maken, groenten in te leggen en ik gebruik altijd veel verse kruiden en specerijen. Kortom: koken met heel veel liefde en aandacht. Bij mij zul je nooit een plofkip eten of ander vlees dat geen goed leven heeft gehad. Liever dus helemaal geen vlees. Al willen mijn mannen af te toe toch een stukje. Vooruit, goed biologisch vlees. Mijn man Pieter maakt dit dan klaar.

Sandra Ysbrandy, TV kok

Recept van Sandra Ysbrandy: pittige paprika-pompoensoep met kokosroom

Hieronder vind je een van Sandra’s recepten voor een overheerlijke herfstige soep.

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 knoflook
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 cm verse gember
  • 2 ltr groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk (Kara)
  • Koriander-muntolie
  • Half bosje verse koriander
  • Paar takjes munt
  • 1 knoflook
  • Sap van een ctiroen
  • 1,5 dl olijfolie

De bereiding:

  • Voorbereiden – Verwam de oven voor op 200 graden. Was de pompoen en paprika. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de paprika en pompoen in grove stukken en spreid over de bakplaat uit. Pel de ui en snijd in vieren. Leg de ui, knoflook en rode peper op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met komijn, koriander, peper en eventueel zout. Hussel de groenten goed zodat de olijfolie en specerijen goed verdeeld zijn. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten 20 minuten.
  • Kook de groenten – Haal de bakplaat uit de oven en doe de groenten in een pan. Schil de gember. Snijd deze in plakken en voeg toe. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuutjes zacht koken. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Pureren maar – Pureer voor de koriander-muntolie alle ingrediënten met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de kokosmelk met een garde of handmixer op tot yoghurtdikte.
  • Aan tafel! – Schep de soep in 4 kommen, doe er een lepel kokosroom op en druppel er wat koriander-muntolie overheen.

Shop de klassieke look voor bij jou thuis

Ben je helemaal weg van het interieur van Sandra Ysbrandy? Met deze items voorzie je jouw keuken ook van die landelijke touch:

Nóg meer binnenkijken

Ben je op zoek naar nog meer landelijke inspiratie voor je interieur? Neem dan een kijkje in een van onze andere homestories.

Shop stijlvolle & praktische keukenaccessoires…..