Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
okergele muur met glitter muurverf

Glitter muurverf is voor en door iedereen te gebruiken. Het is niet alleen leuk voor in een kinderkamer, maar ook zeker in de woonkamer, hal, serre of het kleine kamertje. Waar denk je aan als je het woord glitter hoort? Sparkling, eigentijds en feestelijk? Toch kun je met glitterverf naast een statement ook een subtiele glamour touch aan de kamer toevoegen. Daarnaast heeft het een romantische uitstraling. Kan je huis wel wat fonkeling gebruiken? Lees dan snel verder en ontdek de beste stylingtips voor het toepassen van glitter verf in jouw interieur.

Glitter verf in huis

Glitters kennen we allemaal – en eerlijk soms tot irritants toe. Die losse glitters die overal maar blijven rondslingeren en die je overal terugvindt. Kinderen zijn er dol op, maar de ouders toch vaak net iets minder. Toch zijn glitters als het gaat om interieur erg leuk en eenvoudig toe te passen. Ze komen vaak terug, of het nu gaat om een glitter muur of kleine accessoires.

Decoratieve items zoals een fotolijstje, kaars, vaasje, plantenpot of kandelaar met glitters kunnen ook al een feestelijke boost aan je interieur geven. Maar ook bijvoorbeeld glitterverf is beschikbaar in diverse kleuren; van gouden glitters tot lichtroze of donkergroen. Maar als je durft kun je een stapje verder gaan. Met glitter verf kun je hele wanden of meubels een upgrade geven én omtoveren tot echte eyecatchers. Voor de creatieveling is er zelfs speciale transparante verf beschikbaar die je zelf over intense kleuren kunt aanbrengen. Deze zijn vaak ook te gebruiken op materialen zoals hout. Deze transparante variant zorgt voor een sprankelend effect.

Hout is overigens ook erg leuk om in te zetten om de muur te decoreren. Je kunt dit combineren met glitter muurverf of gebruik de glitter voor je (zelfgemaakte) houten wanddecoratie.

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel glitter items kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor een schitterende inrichting.

Bright and shine: glitter muurverf voor (w)elke ruimte?

Hieronder vind je stylingtips voor het toepassen van glittermuurverf in 3 verschillende kamers in huis.

1. Glittermuurverf in de kinderkamer

Voor kinderkamers is glitter verf erg geschikt. Kinderkamers zijn meestal kleurrijk en creatief. Hier mag de glitter zeker niet ontbreken om de muur te decoreren. Pak eerst een muurtje aan en beoordeel het effect voordat je meerdere muren met glitterverf gaat bewerken. Naast muren kun je ook meubels of deuren verven met glitterverf. Als je de wanden wit houdt en een kastje een glitterkleur geeft kan het effect al voldoende zijn. Vaak is glitterverf verkrijgbaar in verschillende varianten, zo is er bijvoorbeeld ook zilverkleurige of goudkleurige glitterverf te koop. Erg leuk om hiermee te variëren. Wat wordt jouw volgende DIY projectje?

2. Glitter muurverf in de woonkamer

In de woonkamer zal het toepassen van glitter muurverf wellicht voelen als een grotere stap. Het is dan ook niet nodig om meteen hele muren de verven. Ga eerst voor een klein stukje van een wand, bijvoorbeeld achter een kast. Zo kun je eerst rustig het resultaat beoordelen. Als het bevalt kun je verder gaan en eventueel een accentmuur in de woonkamer creëren.

Houd je het liever wat subtieler maar wil je toch met glitterverf aan de slag? Kies dan wat lichtere kleuren. Deze zorgen ervoor dat het glittereffect wordt verzacht voor de neutrale kleuren. Let er wel op dat het niet te lichte kleuren zijn, anders valt het effect van de glitters helemaal weg. Zilveren glitters op een lichtbeige muur zorgen voor een heel rustig, maar toch sprankelend effect. 

3. Glitter muurverf in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je goed kunnen slapen en tot rust kunnen komen. Ga voor zachte kleuren als ondergrond en voeg hier de glitter muurverf aan toe. Hierdoor voeg je een glanzend accent toe, zonder een al te heftig resultaat te krijgen. Een andere goede optie is het schilderen van een (klein) meubel als accent in de ruimte. Heb je een landelijk interieur? Combineer de glitter muurverf dan met kruitverf. Dit geeft een landelijk effect. Wil je met een statement glitter aan de slag? Kies er dan voor om de muur achter het bed te schilderen.

Tip! Glitter muurverf is ook erg mooi in combinatie met kalkverf die een matte en fluweel poederige uitstraling heeft. Deze zou je bijvoorbeeld op de andere aangrenzende muurwand kunnen aanbrengen. Of breng op de onderste helft van de muur een band glitterverf aan en verf de rest van de muur in een rustige bijpassende tint. Dit zorgt voor een romantische uitstraling en een rustig geheel.

Vergeet het geheel niet om het af te maken met mooie bijpassende wanddecoratie voor de slaapkamer muur of accessoires, zoals vazen met hierin droogbloemen, pampasgras of gouden accenten. Pampasgras is niet weg te denken in een jungle kamer.

Hoe breng je het beste glitter muurverf aan? Een 5-stappenplan

Hoe breng je het beste glitter muurverf aan? Met onderstaand stappenplan krijg je een sprankelend resultaat. Voordat je begint kun je het beste eerst een laag muurverf zonder glitters aanbrengen, zodat de juiste kleur al aanwezig is. De glitters meng je vervolgens door de verf. Blijf regelmatig roeren in de verf, ook tijdens het aanbrengen van de verf. Dit zorgt ervoor dat de glitters zich goed verspreiden.

Met deze 5 stappen creëer je een prachtige glittermuur:

 1. Reinig en schuur het oppervlak

  Reinig en schuur het oppervlak. Neem het na het schuren nogmaals af met een doekje.

 2. Breng de grondverf aan

  Breng een laag grondverf aan. Laat dit zeer goed drogen.

 3. Breng de eerste laag kleur aan

  Breng een laag verf in jouw gewenste kleur aan. Laat zeer goed drogen.

 4. Hallo glitters!

  Voeg de glitters al roerend toe aan de verf en meng vervolgens de verf goed. Breng dan de verf met een roller aan om de juiste structuur te krijgen. Afhankelijk van de intensiteit van de glitters bepaal je de hoeveelheid glitters die je toevoegt. Meestal staat op de verpakking van de glitters welke dosering van toepassing is. Laat vervolgens alles goed drogen.

 5. Breng een tweede laag aan

  Deze stap is optioneel. Breng indien gewenst een tweede laag glitterverf aan en laat goed drogen.

Eén ding is zeker, met glitters in huis is het nooit saai en zorg je voor een glamour touch. Mocht je het allemaal wat te veel van het goede vinden maar wil je wel wat meer fonkeling in huis? Ga dan voor subtiele elementen zoals: een tafelkleed en servetten met glitters, een aantal decoratieve objecten met glitter aan de muur, bloemen in een glittervaas, een stompkaars met glitters of kussentjes met een glitterhoes. Of ga bijvoorbeeld voor een zeeppompje met glitter voor een schitterend effect in de badkamer.

Geïnspireerd geraakt om ook een dosis glitter aan je interieur toe te voegen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw interieur sprankelend in te richten.