Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Stalen dressoir naast een rotan stoel in wit

Het dressoir is een kast die zich meestal in de woonkamer of keuken bevindt. Het dressoir heeft vaak diverse lades en vakken waarin je allerlei spullen kunt opbergen. De ruimte bovenop het dressoir kan worden gebruikt als voetstuk voor allerlei decoratieve items. Hoe je je dressoir op bijzondere wijze kunt stylen? Met dressoir decoratie! In dit artikel lees je alles over dressoir decoratie.

Dressoir decoratie – wat is het?

Een dressoir is een kast. De decoratie van een dressoir is dan ook heel anders dan de decoratie voor een eettafel of salontafel. Eettafel decoratie is naast decoratief ook praktisch. De tafel kan worden gedekt voor het diner met servies, bestek, glaswerk en kaarsen. Een salontafel wordt voornamelijk gebruikt voor een enkel kopje of boekje wanneer je op de bank zit met een boek. De salontafel biedt dus ruimte om je spulletjes neer te kunnen zetten, maar kan ook op bijzondere wijze worden gestyled. Salontafel decoratie is vooral decoratief net als dressoir decoratie. Lees verder en ontdek welke soorten dressoir decoratie er zoal zijn.

De mogelijke opties voor dressoir decoratie

Het dressoir wordt meestal gevuld met zaken als servies, bestek, tafellinnen en andere spullen. De bovenkant decoreer je vooral met decoratieve accessoires. Wel kun je bij dressoir decoratie ook denken aan praktische lampjes, een telefoon en een postbakje.

Ontdek het volgende lijstje met opties voor dressoir decoratie

 • Een lamp – Een bijzondere tafellamp kan erg decoratief zijn. De tafellamp is bovendien een extra lichtbron in de ruimte.
 • Een kandelaar of windlicht – Kaarslicht zorgt voor enorm veel sfeer. Ook op een dressoir is kaarslicht vanuit mooie kandelaars en windlichten mooi.
 • Een plant in een bloempot – Wat groen kan niet ontbreken op het dressoir. Kies voor een paar kleine cactussen of vetplantjes óf juist een grote plant.
 • Een vaas met bloemen – Verse bloemen of droogbloemen staan prachtig in een mooie vaas van glas of aardewerk.
 • Een fotolijst – Deze kun je ook aan de muur bevestigen boven het dressoir. Kies voor foto’s die voor jou persoonlijke herinneringen naar boven halen. Zorg ervoor dat de lijst past bij de afbeelding.
 • Een schilderij (of meerdere) kun je schuin tegen de muur zetten op een dressoir.
 • Kaarsen – Kaarsen zorgen voor veel sfeer in de ruimte. Laat ze stralen vanuit kandelaars, windlichten of kaarshouders.
 • Koffietafelboeken – Stapel je mooiste koffietafelboeken op en geef ze een decoratieve spot op je dressoir.
 • Een stolp met bijzondere vondsten.
 • Een schaal met schelpen.
 • Een radio – Een retro radio kan een prachtig decoratief item zijn op het dressoir. Er bestaan ook nieuwe exemplaren in een oud jasje.
 • Een platenspeler – De platenspeler is helemaal on trend. Geef je platenspeler een ereplek op een dressoir. De platen kun je in de kast bewaren.
 • Een klok – Zet een mooie klok die past bij jouw stijl op je dressoir.
 • Een oude fotocamera heeft een bijzondere, decoratieve uitstraling. Hij ademt een verhaal.
 • Een fruitschaal vol vers fruit mag ook een plekje krijgen op het dressoir.
 • Een dienblad met decoraties in een bepaald thema als herfst, lente of winter.

Interieurstijlen voor een dressoir

Het dressoir komt voor in allerlei stijlen. Het landelijke dressoir, het retro dressoir, het klassieke dressoir; in elke interieur stijl kun je een passend dressoir vinden.

 • Voor een retro stijltje kies je voor een retro houten dressoir op pootjes. Bovenop kun je cactussen en kleine plantjes neerzetten. Zet er een vintage platenspeler of radio bij om de look mooi af te maken.
 • Om de look botanisch te maken, ga je voor een vintage houten of retro houten dressoir. Deze versier je – hoe kan het ook anders – met veel groene planten. Hang de plantjes boven het dressoir, zet er een paar op en naast het dressoir. Een kunstwerk of foto met groen, bladeren of natuur past hier perfect bij. Goudkleurige schaaltjes of kandelaar passen mooi bij dit plaatje.
 • Om een dressoir te stylen in moderne of Scandinavische stijl, kies je voor een puristisch, strak dressoir. Een glazen vaas met een stel takken, een elegant tafellampje, een paar kleine plantjes en boven het dressoir een collage van zwart-wit foto’s en monochrome prints.
 • Voor een landelijk gedecoreerd dressoir kun je lekker losgaan met decoratieve items en accessoires. Het dressoir is gemaakt van hout en heeft een klassieke uitstraling. Sierlijke fotolijstjes, kandelaars, romantische schilderijtjes, een tafellampje combineer ze naar wens.

Het dressoir zelf pimpen

Natuurlijk kun je ook je dressoir een nieuwe frisse update geven. Schuur het op, geef het een likje verf, maak er een mooi patroon op, versier het met behang of stickers. Op die manier kun je het meubel laten passen bij de rest van je interieur óf het omtoveren tot een echt statement piece.

Thema voor je dressoir

Je kunt natuurlijk een stijl kiezen voor je dressoir en de styling van je dressoir met behulp van dressoir decoratie. Maar er bestaan ook diverse andere thema’s die je als uitgangspunt kunt nemen. Feestelijkheden zoals het Suikerfeest, Pasen, Kerstmis, het vormsel, een verjaardag zijn momenten waarop je best mag kiezen voor een specifieke feeststyling van je dressoir. Wil jij van je dressoir een bijzondere, decoratieve spot maken waarop je al jouw vondsten en parels een plek kan geven? Dan kunnen onze tips voor dressoir decoratie jou zeker van pas komen.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Voor meer interieur ideeën, stylingtips en artikelen over de inrichting van jouw huis ben je bij Westwing aan het juiste adres. Maar ook wanneer je op zoek bent naar meubels die passen bij jouw wensen en interieurstijl, accessoires die jouw look helemaal af maken en decoratieve items die je kunt stylen zoals jij wilt, heeft Westwing jou veel te bieden. Laat je inspireren en shop jouw interieur – van grote meubels, tot dressoir decoratie – bij Westwing!