Ontdek onze interieur sale -70%!

Gouden glitters op roze achtergrond

Glitter muurverf is zeer zeker niet voor minimalisten. Ook de mensen die van subtiel en rustig houden zullen niet snel voor glitter verf kiezen. Maar heb je zin in een sparkle, glinstering en in elk geval een muur die verre van saai is? Dan kan muurverf met glitter erin absoluut voor een bijzondere twist zorgen. De interieurexperts bij Westwing weten alles over glitter verf en hoe je het kunt toepassen in jouw huis. Durf je het aan? Ontdek de tips & tricks hier.

Glitter verf in jouw huis

Of het nu je smaak is of niet; glitters zijn een trend in de interieurwereld. Schrik niet, je hoeft echt niet meteen je hele huis te vullen met glitter. Decoratieve items als een fotolijst, vaasje, bloempot of kandelaar met glitters kunnen ook al een feestelijke boost aan je interieur geven. De glitterverf is beschikbaar in diverse kleuren; van gouden glitters tot lichtroze of donkergroen. Maar als je durft kun je een stapje verder gaan. Met glitter verf kun je hele wanden of meubels een glamorous upgrade geven én bovendien omtoveren tot echte eyecatchers. Waar wacht je nog op? It is time to shine!

Glitter muurverf voor (w)elke ruimte?

 • In de kinderkamer
  Voor kinderkamers is glitter verf zeer geschikt. Kinderkamers zijn meestal kleurrijk en creatief. Hier kan een vleugje glans niet ontbreken. Pak eerst een muurtje aan en beoordeel het effect voordat je meerdere muren met glitterverf gaat bewerken. Naast muren kun je ook meubels verven met glitterverf. Als je de wanden wit houdt en een kastje een glitterkleur geeft kan het effect prinses waardig zijn.
 • In de woonkamer
  In de woonkamer zal het toepassen van glitter muurverf wellicht voelen als een grotere stap. Het is dan ook niet nodig om meteen hele muren de verven met deze opvallende verf. Ga eerst voor een klein stukje van een wand, bijvoorbeeld achter een kast. Zo kun je eerst rustig het resultaat beoordelen. Als het bevalt kun je verder gaan.
 • In de slaapkamer
  De slaapkamer dient rustig te zijn. Je wilt hier immers kunnen slapen en uitrusten. In een te drukke omgeving gaat dit over het algemeen minder gemakkelijk. Glitter verf is dus niet erg geschikt om toe te passen in de slaapkamer. Mocht je dit toch graag willen, zou je kunnen overwegen om een klein stuk muur achter het bed te schilderen. Hierdoor voeg je een shiny accent toe, zonder het geheel schreeuwerig te maken. Een andere goede optie, is het schilderen van een (klein) meubel als accent in de ruimte.

Een bijzondere ondergrond

Als je kiest voor glitter muurverf, kan het ook leuk zijn om voor een bepaalde ondergrond te kiezen. Zo kun je doorzichtige glitterverf over een donkere tint heen aanbrengen. Een donkere tint glitter verf over een lichte tint kan ook heel mooi zijn.

Pak dit als volgt aan:

 1. Stap

  Reinig en schuur het oppervlak. Neem het na het schuren nogmaals af met een doekje.

 2. Stap

  Breng een laag grondverf aan. Laat dit zeer goed drogen.

 3. Stap

  Breng een laag verf in jouw gewenste kleur aan. Laat zeer goed drogen.

 4. Stap

  Breng een laag glitterverf aan. Laat zeer goed drogen.

 5. Stap

  Deze stap is optioneel. Breng indien gewenst een tweede laag glitterverf aan en laat goed drogen.

Het wow-effect met glitters in huis

Eén ding is zeker, met glitters in huis zorg je gegarandeerd voor het wow-effect!

 • Geef een subtiel landelijk of Scandi interieur een glinsterende boost met een (gedeelte van een) wand in glitterkleur.
 • Je kunt ook alleen voor een bijzondere gelegenheid of feestdag voor glitterverf kiezen. Verf bijvoorbeeld voor de kerstdagen enkele houten kandelaars met glitterverf en verspreid ze over de tafel tijdens het kerstdiner.
 • Het is een klusje, maar mocht je écht zin hebben in een sprankeling in je interieur, ga dan voor een hal met glitters. Verf in de hal een klein muurtje met glitter muurverf of plaats hier een meubel met glitters. Zo weet je zeker dat jij al direct bij binnenkomst indruk hebt gemaakt op je gasten.
 • Het kan ook leuk zijn om tijdens een feestje eens helemaal over the top te gaan. Naast een eventuele glitter muur of meubel met glitters, kun je voor een tafelkleed en servetten met glitters kiezen, een aantal decoratieve objecten met glitter aan de muur hangen, de bloemen presenteren in een glittervaas en ook je kussentjes een mooie hoes met glitters geven om een ultiem feestelijke sfeer te creëren. En vergeet je eigen glitterpak niet! Hier hebben je gasten het jaren later nog steeds over!

Ben je overtuigd en kies je voor glitters in huis? Probeer het uit en ontdek hoe je glitter muurverf kunt toepassen op jouw manier. Bij WestwingNow kan je terecht voor al jouw decoratie en interieur wensen. Mocht je nog meer inspiratie willen op doen, bekijk dan eens onze andere artikelen.