Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Close-up babykamer met kledingroede voor meisjes

Voor veel aanstaande moeders is de inrichting van een babykamer voor een meisje een van de leukste dingen om te doen. Hier kun je je fantasie de vrije loop laten en kiezen voor een look variërend van romantisch-speels in roze tot klassiek en puur in beigetinten. Wat telt is een harmonieus samenspel van meubels, decoratieve objecten, accessoires en kleuren. We zullen je laten zien waar je op moet letten zodat je kleine meid zich helemaal thuis voelt in haar eerste kamer. Stijlvol design speelt voor ons een bijzonder belangrijke rol. Je zult immers de eerste maanden zelf ook veel tijd doorbrengen in de babykamer voor een meisje.

Zachte kleuren voor meisjes en baby-vriendelijke materialen

Afhankelijk van je voorkeur kun je de hele kamer of slechts een deel ervan inrichten met praktische babymeubels. Net als bij dekens en kussens, dien je voor de meubels in de babykamer voor een meisje materialen te gebruiken die vrij zijn van schadelijke stoffen. Omdat je baby ze af en toe in zijn mond kan stoppen.

Omdat witte kamers voor baby’s er vaak te koel en saai uitzien, zijn delicate, zachte kleuren ideaal voor de babykamer van je meisje. Ze prikkelen de zintuigen van de kleintjes, stimuleren hun verbeelding en bevorderen hun ontwikkeling op jonge leeftijd. Er zijn dus geen grenzen aan je verbeelding als het gaat om de inrichting van een babykamer voor meisjes. Creëer bijvoorbeeld een hele fantasiewereld met delicate pasteltinten zoals roze, geel of beige. Voeg kleurrijke of zelfs enkele goudkleurige accenten toe. Een lichtblauwe lucht met witte wolken, een bloemenweide of lieve dieren zijn prachtige thema’s voor de wand. In plaats van een kleur voor de muur kun je ook behang of wandstickers gebruiken, die in talloze variaties verkrijgbaar zijn.

Babykamer meisje: Comfort voor een rustige, harmonieuze sfeer

Het belangrijkste aspect van de kamer van je prinsesje is natuurlijk dat ze zich daar zo goed mogelijk moet voelen. Tegelijkertijd moet er een plek worden gecreëerd die een vriendelijke sfeer uitstraalt en die ook de ouders stilistisch tevreden stelt. Want als jij je als kersverse ouder goed en ontspannen voelt, zal dat ook invloed hebben op je baby. Bepaal zelf of de stijl romantisch, speels, modern-puristisch of meer klassiek moet zijn. Het belangrijkste is het creëren van een harmonieus totaalbeeld en een sfeer die rust en veiligheid uitstraalt.

Passend interieur voor de babykamer voor een meisje

De babykamer hoeft niet bijzonder groot te zijn, maar sommige basisstukken van meubilair zijn essentieel, of het nu voor meisjes of jongens is. De focus ligt duidelijk op het babybedje. Dit is waarschijnlijk de plek waar het kleine meisje het grootste deel van haar tijd doorbrengt. Kies tussen puristische en romantische modellen en kies het bed of wiegje dat het beste past bij de stijl van de kamer. De meeste bedden of ledikantjes zijn in hoogte verstelbaar en hebben afneembare zijkanten. Zo groeit het bedje mee met de baby en kun

Mooie decoratie en zachte verlichting voor een harmonieus totaalbeeld

Enkele mooie decoratieve objecten zorgen voor een prettige, speelse sfeer om bij te dromen. Een grote knuffel, zachte kussens en pluizig zachte dekens of plaids met lieve prints en patronen of een decoratieve slinger geven de babykamer voor een meisje een mooie uitstraling.

Gebruik indirecte lichtbronnen als verlichting in de babykamer, omdat deze zorgen voor een behaaglijk licht waarbij je je comfortabel kan voelen. Vloer- en tafellampen zijn ideaal omdat ze zacht licht verspreiden en niet verblinden.

Een dimbare plafondlamp is ook geweldig, omdat deze helder licht kan bieden voor bij het verschonen of aankleden en ook discreet licht voor tijdens het moment vlak voor het slapengaan. Check Westwing voor meer inspiratie en ideeën!