Werkkamer inrichten

Of je hier nu de belastingaangifte doet of je werk doet als freelancer; een werkkamer wordt steeds gewilder in onze woningen en is een veelgebruikte ruimte. Voor de meesten van ons is het thuisbureau de plaats waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen. We willen dus een mooie en goed onderhouden werkplek waar we graag tijd doorbrengen en die ons inspireert tijdens de werkzaamheden. Dit zal onze kostbare tijd daar aanzienlijk verbeteren. Het bureau inrichten is daarom een belangrijke taak. De sfeer hier draagt er in belangrijke mate aan bij of we al dan niet goed aan het werk gaan.

Ontdek bij Westwing veel nieuwe ideeën over hoe je je bureau kunt inrichten en naar jouw wensen en ideeën kunt stylen. Laat je inspireren door innovatieve ideeën voor je thuisbureau en ontdek de leukste werkkamer inspiratie!

Het bureau inrichten – welke meubels zijn belangrijk?

Het bureau is natuurlijk het onbetwiste middelpunt van de werkruimte. Aan het bureau breng je het grootste deel van je tijd door. Je doet hier jouw belastingaangifte, dient facturen in of zet jouw professionele activiteiten voort. Maar aan welke eisen moet een bureau in de kantoorruimte nog meer kunnen voldoen? Bij de aanschaf van een bureau moet je ervoor zorgen dat het de juiste hoogte heeft of in hoogte verstelbaar is. Zo kun je enkele uren goed zitten en werken. De juiste houding is erg belangrijk.

Opslagruimte is eveneens belangrijk als je het bureau gaat inrichten

Om te voorkomen dat alles in chaos verzinkt dien je voor voldoende kasten, kisten, manden, dozen en schappen te zorgen. Deze zijn onmisbaar en bergen boeken, documenten en mappen op. Achter de kastdeuren of in dozen en manden, ziet de hele studeerkamer er veel netter uit.

Wie hard werkt, moet zich tussendoor ook ontspannen

Precies daarom is een comfortabele bank zo populair in de studeerkamer. Om een creatieve pauze te nemen, kunt je dan even ontspannen op de bank in de studeerkamer.

Vaak wordt de studeerkamer niet alleen gebruikt als kantoor, maar ook als logeerkamer

Om vrienden en familie hier een aangename nacht door te brengen, wordt vaak een comfortabele slaapbank in deze kamer geplaatst. Maar als je ook comfortabeler aan jouw thuisbureau wilt zitten, kun je een stijlvolle bureaustoel of draaistoel aanschaffen. Zo combineer je werk met comfortabel zitten. Een Chesterfield bank geeft de studeerkamer een luxe touch.

Om er tijdens het bureau inrichten voor te zorgen dat deze ruimte niet alleen een ongemakkelijke en koude werkplek wordt, moeten de inrichting, decoratie en verlichting op elkaar worden afgestemd. Zo kunt je je volledig op je gemak voelen in jouw studeerkamer – en wordt werken misschien zelfs leuker!

Bureau inrichten – waarop moet je letten bij het inrichten van jouw thuisbureau?

Naast het juiste meubilair voor het thuiskantoor, maakt ook de juiste decoratie deel uit van het totaalplaatje. Maar deze accessoires en decoratieve elementen moeten er niet alleen mooi uitzien. Ze combineren functie en stijl! Een van de belangrijkste elementen is natuurlijk een kalender. Daarom hebben we bij Westwing een stijlvolle kalender voor 2022 ontworpen.

Vooral bij het inrichten van een studeerkamer is het raadzaam om het decoratieve met het praktische te combineren. Zo kan de pennenhouder op het bureau een designstuk zijn, de tapedispenser een uniek exemplaar en de briefopener kan prachtig decoratief werken. Dus om je thuis te voelen aan je thuisbureau, moet je naar de juiste objecten zoeken. Ze moeten zich niet alleen beperken tot de decoratie. Ze moeten er stijlvol uitzien en tegelijkertijd het werk aan het bureau vergemakkelijken.

Verschillende interieurstijlen voor jouw kantoor aan huis

Het doen van particuliere belastingaangiften of het verrichten van professionele activiteiten in het thuiskantoor – in de studie verrichten wij veel belangrijke taken. Om effectief te kunnen werken en aan alle verplichtingen te kunnen voldoen, is echter een geschikte omgeving nodig. De inrichting van het bureau en de sfeer die je daarin creëert zijn erg belangrijk. Het is niet leuk om na te denken over rekeningen en fiscale uitgaven. Maar met een succesvolle basis aan meubels en decoratie worden deze activiteiten wel aangenamer. Wij tonen je de beste opties voor jouw kantoorinrichting.

Landelijk – comfortabel wonen en werken

De huiselijke sfeer en gezellige sfeer komen in de studeerkamer met de landelijke stijl nadrukkelijk naar voren. Het middelpunt is hier een robuust bureau van massief hout. Een secretaire past ook uitstekend bij de landelijke look. Een hoge houten kast met planken voor boeken en mappen, kan de muur versieren en een voerkleed van schapenvacht zorgt voor een behaaglijke sfeer. Verse bloemen in een vaas op het thuisbureau zorgen voor een prachtig kleurenspel en brengen de natuurlijke charme van de kamer extra tot zijn recht.

Een bureau inrichten in industriële stijl

Als je de voorkeur geeft aan een iets strakkere sfeer, kun je jouw werkruimte in een industriële stijl vormgeven. Het stalen bureau in zilver of zwart wordt hier verlicht door een spot als lamp, die alle concentratie op het werkblad van het bureau richt. Witte muren kunnen worden gedecoreerd met een groot schoolbord waarop je gemakkelijk nuttige notities of herinneringen kunt achterlaten.

Glamour in het thuiskantoor

Waarom combineren we werk niet met een beetje glamour? Zilver of goud glanzende planken in de kast kunnen een prachtige combinatie vormen met het bureau in wit. Woonaccessoires zoals poefs of kussens en een vloerkleed op de vloer zorgen voor een gezellige sfeer. De ingelijste foto’s aan de muur worden geaccentueerd door bijzondere, zilveren lijsten. Het kleed kan zorgen voor een vleugje kleur op de vloer en zorgt zo voor de juiste hoeveelheid warmte in de ruimte.
Bureau inrichten? Zo wordt het een succes

  • Feit 1: Het belangrijkste is de persoonlijke feel-good factor. Met designmeubels verander je jouw voormalige logeerkamer in een modern kantoor waar je kunt schrijven, ideeën kunt ontwikkelen en creatief kunt zijn.
  • Feit 2: Donker houten meubilair geeft het kantoor aan huis een rustieke charme. Lichte kleuren zorgen er vaak voor dat kamers groter lijken. Zorg er vooral voor dat je jouw werkruimte niet vol of te druk maakt. Dit kan je misschien afleiden van je werk, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maak rustige combinaties.
  • Feit 3: Ga gewoon even rustig zitten en laat jouw gedachten de controle over je overnemen. Want jouw ideeën voor je thuiskantoor hoeven helemaal niet zo ver weg te zijn.
  • Feit 4: Aangename verlichting, ventilatie en groene planten zijn bij het bureau inrichten net zo belangrijk als voldoende ruimte, bewegingsvrijheid of individueel verstelbare meubels. We willen ook graag de vrijheid hebben om ons thuisbureau naar eigen inzicht in te richten.
  • Feit 5: We waarderen allemaal een werkplek waar we ons prettig voelen. We zetten foto’s van onze dierbaren voor ons op het bureau, genieten van een vaas met kleurrijke bloemen of kijken naar een mooie afbeelding of schilderij. Maar de werkplekinrichting moet ons vooral in staat stellen om ergonomisch te werken.
  • Feit 6: Als je jouw werkplek inricht, moeten de meubels aantrekkelijk zijn en tegelijkertijd een dynamische verandering van zit- en steunpositie mogelijk maken. Een elegant, in hoogte verstelbaar bureau, dat kan worden afgestemd op de bijpassende bureaustoel, bevalt ons gevoel voor esthetiek net zo goed als onze rug.

Bureau inrichten? De beste verlichting

Een gezonde werkomgeving vereist ook voldoende goede verlichting. Heb je de mogelijkheid om dicht bij een raam te werken in de kantooropstelling? Studies hebben aangetoond dat we het meest productief zijn bij daglicht. Dit komt omdat ons bioritme afhankelijk is van zonlicht.

Als je geen raam in de kantoorruimte hebt, kun je ook een daglichtlamp gebruiken. De daglichtlamp mag echter niet ‘s nachts worden gebruikt, anders verstoort hij ons bioritme. De klassieke bureaulamp is ook een goede aankoop. Naast de indirecte verlichting van een plafondlamp zorgt deze voor een goede verlichting van het bureau en de documenten. Zorg er bij het bureau inrichten voor dat de lichtbron je niet verblindt en geen reflecties op het computerscherm veroorzaakt.

Geen saaie kantoren meer! Ga je bureau inrichten met Westwing. Of het nu voor zelfstandigen, freelancers of gewoon voor de kleine klussen als post of de belastingaangifte is: als je onze tips en tricks volgt, is jouw thuisbureau snel klaar voor gebruik. Daarnaast, hebben we de mooiste zoom achtergronden in Westwing stijl speciaal voor je gemaakt, zodat je altijd een mooie setting hebt tijdens je vergaderingen – ook onderweg.