Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Terras met kamerverdeler van hout

Kamerverdelers en houten kamerschermen blijken dit jaar een grote trend te zijn. Geen wonder! Vooral in de grote steden zijn veel woonruimtes vrij schaars. Toch wil men een aantal gebieden in een kleine woning of kamer duidelijk definiëren. Indien mogelijk, wil je jouw bureau of wasrek niet vanuit je bed zien. Ongeacht of het nu om een vaste ruimteverdeler of een mobiele kamerscherm gaat, alles is mogelijk. Wil je ook jouw werkruimte van de woonkamer scheiden of een aparte ruimte voor jouw kaptafel in de slaapkamer creëren? Met onze kamerverdelingsideeën van onze interieurspecialisten creëer je een prachtige functionele orde in huis.

Trend: de houten kamerverdeler

Wie kent ze niet? De typische Japanse Shoji kamerverdelers. Deze decoratieve ruimteverdelers in hout en bekleed met dik papier. Met het juiste design laat de klassieke driedelige ruimteverdeler ook het hart van onze interieurliefhebbers sneller kloppen.  De houten modellen zijn ook een stijlvolle manier om kamers te scheiden.

We stellen je vijf ongewone ideeën voor om je ruimte te verdelen. Laat je je inspireren door onze tips en vind je nieuwe favoriete stuk in de online shop van Westwing!

1. Het wandrek als kamerverdeler

Een van de vele ideeën voor kamerverdelers is een eenvoudige houten wandrek. Deze kan overal in huis stijlvol geïntegreerd worden als kamerverdeler. Het geeft de ruimte meteen een huiselijke charme en daarnaast zorgt het voor een prachtige decoratie. Bovendien biedt het houten wandrek extra opbergruimte. De royale planken met open vakken bieden je veel plaats, die je stijlvol als decoratie kan gebruiken! Op deze manier verdwijnt het nogal benauwde karakter van een kamerscherm als bij toverslag. Gemengd met metalen elementen, zorgt dit wandrek voor een rustieke uitstraling. Zo wordt de nadruk zowel op het industrieel chic als op modern design gelegd.

2. Planten als kamerverdeler

De Planten als kamerverdeler zijn een indrukwekkend idee om jouw leefruimte groter te laten lijken en een beetje frisheid toe te voegen. Vooral in combinatie met hout heeft het groen van de planten een verkwikkende werking en zorgt het voor een mooie sfeer en veel gezelligheid. Je kan ook gebruik maken van stijlvolle plantenpotten.

Deze planten zijn geschikt als kamerverdelers:

  1. Groene lelie: Het kan zowel met het licht als met de schaduwrijke plaatsen omgaan. Het is ook erg populair vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen.
  2. Geluksvogel: De plant voelt zich overal thuis – zelfs in het midden van de kamer, zonder ramen. Daarnaast is de naam op zich al een genot!
  3. Sanseveria/Vrouwentongen: Een bekende schaduwplant – hij houdt ook van licht, maar verdraagt zonder problemen bij weinig licht en is zeer geschikt voor middelmatige tot hoge bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

3. Een houten scheidingswand

Dromerige houten scheidingswanden scheiden jouw woonkamer van de rest van de woning. Het bijzondere aan deze houten kamerverdeler is dat je het interieurstuk flexibel kan gebruiken en altijd opnieuw kan uitlijnen. Als je de voorkeur geeft aan exotische elementen, dan is een bamboehouten model perfect voor je. Verschillende rijen bamboehout worden aan elkaar bevestigd en vormen zo een houten scheidingswand in Aziatische stijl. Deze luchtige kamerverdeler dient niet noodzakelijkerwijs als privacyscherm, maar meer om twee gebieden onder te verdelen.

4. Een houten deur als kamerverdeler

Als je een van de gelukkige bewoners van een aantrekkelijke woning in een oud gebouw bent, zal je zeker ook het geluk hebben om een mooie vouwdeur te bezitten. Vaak is een houten deur die links en rechts kan worden open getrokken, bijna een onderdeel van de basisuitrusting van een dergelijke woning. Zonder veel moeite kan je de woon- en eetkamer van elkaar scheiden of de slaapkamer van de woonkamer opdelen. Een mooie houten schuifdeur voorzien van glazen inzetstukken en met een lichtslinger wordt ook een effectieve kamerverdeler in jouw huis.

5. Een houten kamerscherm

Als het om kamerverdelers gaat, mag de absolute klassieker natuurlijk niet ontbreken. Kamerschermen zijn echte alleskunners en daardoor kunnen ze flexibel worden opgezet en gedemonteerd. De tijdloze functionaliteit van een opvouwbare driedelige kamerscherm maakt deze ruimteverdeler zo populair. Modellen van modern en elegant hout laten de ruimte er zowel klassiek als modern uitzien. Kies gewoon het model dat het beste bij jouw levensstijl past. De originele patronen, zoals bloemen, zijn echte blikvangers. Net als een eenvoudige variant van bamboehout. Ruimteverdeling op zijn best!

DIY: een kamerverdeler van planten

Als je bijzonder creatief bent, integreer dan het stijlvolle scheidingsgordijn in jouw woonkamer – van planten natuurlijk.

  1. Monteer het gordijn van hangende planten aan het plafond waar je de kamer in een apart gedeelte wil scheiden.
  2. Zodat je de ruimteverdeler goed kan ophangen, moet je het object met speciale deuvels en haken vastzetten.
  3. Vul de potjes met verschillende kruiden of groene planten naar keuze. Zo zien de hangende planten er bijzonder mooi uit.
  4. Zorg ervoor dat je het scheidingsgordijn op een plek plaatst waar de planten voldoende zonlicht krijgen. Zo kunnen jouw bloemen mooi groeien en het individuele plantengordijn creëren.

Onze mooiste ruimteverdelers