Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Vakantiewoning aan zee met maritieme inrichting

Het vakantieseizoen begint binnenkort, dus het is de beste tijd om met de juiste inrichting van jouw vakantiewoning te beginnen. Misschien heb je al een paar chique meubels in je gedachten, maar weet je niet echt welke stijl je in het algemeen wil integreren? Onze interieurspecialisten geven je graag allerlei tips zodat jouw vakantiewoning een ontspannend vakantiegevoel en exotische woonstijl uitstraalt.

Van nul beginnen – het concept

Om voor een optimaal gebruik van de ruimte te kunnen zorgen, mag je nooit een vakantiewoning zonder concept inrichten. In de eerste stap stel je je de vraag over de doelgroep die je wil bereiken. Wil je dat jouw vakantiewoning vooral voor gezinnen met kinderen geschikt is of wil je het aan jonge wereldreizigers verhuren? Elke doelgroep heeft zijn eigen specifieke behoeften en het concept voor jouw inrichting is daarom verschillend. Tevreden gasten komen uiteindelijk terug!

Als je met de inrichting van jouw vakantiewoning wil beginnen, is de volgende stap het bepalen voor hoeveel mensen de kamers ingericht moeten worden. Indien gezinnen met kinderen jouw doelgroep is, raden wij aan om makkelijk schoon te maken meubels te plaatsen. Het is ook belangrijk dat bepaalde veiligheidsmaatregelen genomen worden om voor te komen dat kleine kinderen zich verwonden – hoek- en valbescherming en stopcontactbeschermers zijn hiervoor een must.

De juiste stijl vinden voor het inrichten van je vakantiewoning

De inrichting van een vakantiewoning begint met de keuze van een harmonieuze woonstijl. Als je een fan van modern design bent en vooral jonge reizigers een tijdelijke woning wil aanbieden, dan kan je best voor de rustieke industriële chic of een nordic scandi stijl moeten kiezen. Beide stijlen bewijzen je goede smaak. De jonge gasten zullen zich in deze omgeving helemaal thuis voelen. De praktische inrichting met moderne elementen is voor gezinnen of oudere gasten ideaal. Maar ook het tijdloze landelijk chic ziet er altijd goed uit. Ongeacht de woonstijl die je kiest, met de bijpassende meubels en hoogwaardige accessoires, creëer je een echte oase van welzijn, die jouw gasten zeker aan anderen zullen aanbevelen.

Inrichten van de vakantiewoning met kleuren, materialen en patronen

Laat kleuren spreken! Je kan een tijdloos karakter creëren door een combinatie van warme natuurlijke kleuren en een extra sterke contrastkleur, die op verschillende plaatsen herhaald wordt.

Een kleine tip: Maak gebruik van dingen die je al hebt en die niet veranderd moeten worden! Die kunnen bijvoorbeeld deuren en ramen zijn, maar ook vloeren en tegels.

Met linnen gordijnen, rolgordijnen of grote vloerkleden kan je aan het totaalbeeld een harmonieus tintje geven. Afhankelijk van de inrichtingsstijl kunnen ook de typische patronen geïntegreerd worden. De decoratieve kussens met een delicaat bloemenpatroon zijn geschikt voor het klassieke landhuis chic, terwijl de pure scandi stijl opleeft van geometrische vormen en een monochrome patroonmix.

Het is noodzakelijk dat je in kwalitatief hoogwaardige interieurobjecten investeert om ervoor te zorgen dat jouw meubels zo lang mogelijk meegaan en dat je jouw vakantiewoning niet na elke gast opnieuw moet inrichten. Leer, fluweel, hout, metaal, katoen en rotan zijn populaire materialen die perfect te combineren zijn met de verschillende inrichtingsstijlen.

Meubilair voor jouw vakantiewoning

Vakantiewoning televisie in woonkamer met bloemen
 1. De woonkamer: Met gezellige zitbanken waar ‘s avonds met het hele gezin genesteld kan worden, dat is het hart van jouw woonkamer. De indirecte lichtbronnen creëren ook een aangename sfeer voor ontspanning.
 2. De slaapkamer: Ongeacht of het nu om een een- of tweepersoonsbed of een kingsize bed gaat – de slaapkamer moet met hoogwaardige meubels uitgerust zijn. Een garderobe biedt de nodige bergruimte.
 3. De keuken: De meest gangbare elektrische apparaten worden aanbevolen, zodat jouw gasten zelf hun maaltijen kunnen klaarmaken. Naast een fornuis en een oven moeten gezinnen ook een vaatwasser hebben. Een grote eettafel biedt voldoende ruimte voor sociale bijeenkomsten.
 4. De hal: De schoenen en jassen moeten goed in de gang opgeborgen kunnen worden. Een kleine schoenenkast en een garderobe of kapstok zorgen voor orde en maken de entree veel overzichtelijker. Een bankje geef je mogelijkheid om neer te zitten bij het aantrekken van je schoenen, wat handig is bij oudere gasten.
 5. De badkamer: Hier zou er veel aandacht aan opbergruimte besteden moet worden. Een wastafel met kast of een smalle plank zijn daarvoor ideaal. Kleine manden bieden extra mogelijkheden voor het stijlvol opbergen van stukjes en beetjes.
 6. Het terras en balkon: In de zomer wordt het grootste deel van de tijd buiten doorgebracht. Zodat jouw gasten zich aangenaam op het balkon of terras voelen, is een tuinset een handige aankoop. De geschikte zitkussens en een parasol zorgen voor extra comfort.

Hoe richt je jouw vakantiewoning in

Een vakantiewoning inrichten doe je met behulp van decoraties om een bepaalde indruk achter te laten. De kamers moeten echter vooral praktisch zijn. Wees dus voorzichtig bij het inrichten en integreer niet te veel woonaccessoires. Vermijd persoonlijke decoratie. Een vakantiewoning moet neutraal blijven.

Vanwege het feit dat planten regelmatig water moeten krijgen en verzorging nodig hebben, worden ze niet aanbevolen voor het interieur van een vakantiewoning. Vooral populair zijn echter dekens en decoratieve kussens, afbeeldingen met stillevens of landschapsmotieven, decoratieve objecten of wanddecoraties. Textiel moet regelmatig gewassen worden, zodat elke gast schone dekens en kussens krijgt.

Deze tips maken van jouw vakantiewoning een echte interieur highlight

 • Feit 1: Bespaar niet op kwaliteit! Voor een harmonieus en uitnodigend totaalbeeld is nieuw en eigentijds meubilair noodzakelijk. Zorg ervoor dat de bedden en matrassen van stevige kwaliteit zijn, zodat jouw gasten de volgende dag uitgeslapen kunnen beginnen!
 • Feit 2: Een kleurrijk arrangement ziet er niet echt goed uit. Met een hoog stijlbewustzijn zullen jouw gasten zich hun verblijf goed herinneren en eventueel terugkomen.
 • Feit 3: Er is geen beter gevoel dan gezelligheid! Degenen die zich comfortabel in hun accommodatie voelen, zullen of  terugkomen of het aan vrienden en familie aanbevelen. Zodat je jezelf van de concurrentie onderscheidt, moet je altijd voor extra comfort zorgen. De ontspanning in een aangename sfeer is een topprioriteit.
 • Feit 4: Voor degenen die het niet weten – chique designhotels bieden een trendy interieur aan, maar daarbij wordt de opslagruimte volledig genegeerd. Dit irriteert gasten! Zorg ervoor dat je jouw bewoners voldoende mogelijkheden biedt om gedurende een beperkte periode gebruik te maken van opbergruimte.
 • Feit 5: Als je gezinnen met kinderen in jouw vakantiewoning wil verwelkomen, moet jouw accommodatie gezinsvriendelijk zijn. Bepaalde beschermingsmechanismen voor kleine kinderen zijn hier van belang.
 • Feit 6: Multimedia is een must in een vakantiewoning. Tegenwoordig hebben bijna alle reizigers een smartphone, tablet of laptop die ze tijdens het reizen gebruiken. De afzonderlijke laadstations en USB-aansluitingen zijn aanbevolen. Een internetverbinding en televisietoestel wordt altijd ook goed ontvangen.

Inrichten van de vakantiewoning met behulp van interieurspecialisten

Ben je onzeker over het inrichten van jouw vakantiewoning? Laat je niets aan het toeval over of heb je over het algemeen liever een specialist bij de hand?  Dan is de Interior Design Service van Westwing een echte hulp! Met onze creatieve inrichtingstips kan je een plek creëren om te ontspannen en zich goed te voelen – en dit alles vanuit het comfort van jouw eigen huis.

Wij kunnen je telefonisch helpen en een boodschappenlijstje samenstellen op maat van jouw behoeften. Boek nu jouw eigen Westwing Interieurontwerper en wordt binnenkort verliefd op jouw vakantiewoning. Jouw gasten zullen hun verblijf niet snel vergeten.