Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
kantoor inrichten met een zwarte tafel en beige stoel

Een stijlvol kantoor met een uitnodigende feel-good sfeer is niet alleen een boegbeeld voor klanten. Het verhoogt ook de productiviteit van de werknemers op het werk. Zo geldt: meer welzijn, meer prestaties– klinkt logisch, en dat is het ook. Kan jouw kantoor wel een upgrade gebruiken? Maar kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Laat je dan inspireren door al onze tips, ideeën en ontwerpvoorbeelden uit dit artikel. Mocht je nog wel wat meer hulp kunnen gebruiken, dan helpen de professionele binnenhuisarchitecten van de Westwing Studio je graag. Via persoonlijke consults helpen zij jou bij allerlei belangrijke zaken rondom een kantoor inrichten. Zoals de indeling, inrichting, kleuren en meer. Meer hierover lees je ook in dit artikel. 

Zo start je met een kantoorruimte inrichten

Het inrichten van een kantoor kan best overweldigend voelen. Want waar begin je in zo’n grote ruimte? Hoe creëer je een productieve omgeving met een professionele uitstraling? Maar zorg je tegelijkertijd voor een fijne sfeer en stijlvolle elementen?

In dit artikel delen we allerlei ideeën. Zo geven we tips en vertellen we over verschillende kantoor design cases van de Westwing Studio. Direct contact opnemen met onze ontwerpers van de Westwing Studio? Volg dan deze link onder Westwing Studio om een persoonlijk consult te boeken met een van onze designers. 

Kantoor inrichten: de ideale kantoor indeling

Bij de inrichting van het kantoor zijn vooral veel zitplaatsen en afzonderlijke werkplekken en lounges van belang. Al helemaal in moderne bedrijven, zoals start- en scale-ups, geven deze verschillende plekken een gevoel van autonomie en vrijheid. Erg belangrijk, want zo krijgen de werknemers niet het gevoel dat zij verplicht aan hun bureaustoel zijn verbonden. Dit resulteert weer in blije werknemers die langer bij een bedrijf blijven werken.  

Om je een idee te geven wat een succesvolle kantoorinrichting, delen we hieronder een ontwerp die onze Westwing Studio Interior Design experts voor onze klanten hebben ontworpen. De huidige kantoorinrichting van deze klant was het beste te omschrijven als ‘kaal’. Alle klassieke kantoormeubelen en -faciliteiten waren beschikbaar, maar daar hield het ook op. Zo was de sfeer niet inspirerend genoeg en was het hoog tijd voor een flinke opfrisbeurt. Het uitgangspunt voor de vernieuwde inrichting was een harmonieuze en authentieke stijlenmix, een combinatie tussen functie en vorm, en bovendien een plek die de medewerkers zou inspireren. 

Op basis van de klantwensen is het bovenstaande moodboard gerealiseerd. Het moodboard opgesomd:

 • Pastelnuances in combinatie met contrasterende zwart-wit combinaties
 • Huiskamersfeer
 • Sprookjesachtige flair 
 • Harmonieuze mix tussen ‘girly’ en ‘cool’
 • Stijlenmix: Modern Glam, Modern Cool & Modern Art

‘Girly’ en ‘glamourous’ met een vleugje Art Déco – dat had de klant voor ogen! Hiervoor werd in eerste instantie een behang gebruikt voor een statement muur. Met de twee kroonluchters wordt ingespeeld op de glamour wens, evenals met de luxe kandelaars en een gouden spiegel in Art Deco stijl. Verder zorgen de meubels en muurschilderingen voor moderniteit in de kamer. Door verschillende kleurnuances van dezelfde kleurfamilies te gebruiken, werd een harmonieuze balans van de twee stijlen bereikt. 

Werkplek: Modern Cool

In het ‘Modern Cool’ kantoor lag de focus op eenvoudige meubels en het zwart-wit contrast om spanning te creëren. Een spannende graffiti mural en de zebra-look vacht op de vloer zijn de dominante eyecatchers. Het grote dressoir naast het bureau biedt voldoende opbergruimte en is perfect voor kleinere decoraties op de plank. 

In het Modern Cool-ontwerp worden in principe dezelfde hoofd meubels gebruikt. Verschillen zijn onder meer roze stoelen, meer speelse lampen en vrouwelijke muurschilderingen. 

Werkplek: Modern Art

Het ‘Modern Art-ontwerp’ voor de tweede kamer is iets creatiever. Dit is terug te zien aan de print boven het bureau, de twee plafondlampen in het midden van de kamer en een spiegel constellatie boven een gezellige fauteuil ertegenover. Dezelfde stijl van rekken aan beide zijden van de kamer zorgt voor een rode draad en schept rust.

De vierde werkplek, ‘Modern Art’, speelt met aanzienlijk meer gouden en roze elementen. Goudkleurige planken en fauteuils in roze en het tapijt in rode en roze tinten domineren het oog. Het vele roze wordt geneutraliseerd met wit en lichtgrijs. De prints aan de muren zijn dan ook in zwart-wit. Bolvormige verlichtingselementen contrasteren op harmonieuze wijze met de voornamelijk hoekige meubels.

Deze wachtruimte in de stijl ‘Modern Cool’ bestaat uit zwarte accenten, ethno patronen en -prints, en bovendien een mix en match aan overige stijlen. 

Bij de wachtruimte in de stijl ‘Modern Art’ wordt moderne kunst gecombineerd met zowel hoekige als ronde vormen. Ook hier is het motto: minder uniformiteit, meer artistieke vrijheid! De mosterdgele bank is gedurfd, maar bij de Modern Art variatie mag de nodige kleur niet ontbreken.

Kantoor inrichten: een gezamenlijke ruimte inrichten

Veel kantoren kiezen tegenwoordig voor de toevoeging van afzonderlijke ‘terugtrek plekjes’–bijvoorbeeld om te bellen of in een focus modus te werken, en ook voor een gemeenschappelijke ruimte. Een ‘Community Area’. Een open gemeenschappelijke ruimte nodigt uit om hier met klanten te blijven hangen. Maar daarnaast geeft het medewerkers ook wat afwisseling (flexplekken) en kan er aan de grote tafel worden vergaderd (meetings). Al met al: een heel belangrijk gebied voor saamhorigheid! 

De twee onderstaande Westwing Studio visuals zijn ontworpen naar aanleiding van een klant verzoek. Zo vroeg de klant om een ruimte waarin twee afzonderlijke kamertjes en een gemeenschappelijke, informele ruimte ingericht konden worden. 

Uitgangspunt: een moderne, industriële look, instagrammable interieur, honden proof meubels en materialen, en een mix van nieuwe Westwing meubels met het huidige kantoormeubilair. 

Het ontwerpteam liet zich inspireren door hippe kantoorlofts met industriële invloeden. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de zwart metalen elementen in combinatie met hout. Verder zijn de bedrijfskleuren van de klant in het ontwerp meegenomen, en is er gezelligheid gecreëerd door de warme bruintinten, tapijten, kussens en comfortabele stoelen.

ontwerp door westwing studio voor het inrichten van een kantoor

Bedrijfskantine inrichten

Opladen in de pauze, bijpraten met collega’s of even zelf tot rust komen werkt natuurlijk het beste in een fijne omgeving. Des te belangrijker dus om voldoende comfortabele zitplekken te creëren in de bedrijfskantine. Een veel voorkomende uitdaging voor bedrijfskantines, is dat de ruimte groot is– en daardoor lastig om sfeervol te maken. 

Op verzoek van de klant, dook het Westwing Studio team achter de tekentafel. De klant vroeg om een bedrijfskantine met een zitgelegenheid en -hoek, die zowel uitnodigend als rustig moest zijn. Ook moest de ruimte zo worden ingedeeld dat het makkelijk omgebouwd kon worden voor feesten en/of vergaderingen. Tot slot moest de bestaande keukenruimte meegenomen worden in het ontwerp. 

Uitgangspunt: een open, doch gezellige en harmonieuze ruimte, een frisse, moderne loft stijl met frisse kleuren en natuurlijke materialen, en het gebruik van voornamelijk warm en gedempt licht. 

In dit ontwerp wordt het eetgedeelte onderbroken door een lounge-eiland in het midden.

Ontwerp 1:

Ontwerp 2:

In het tweede ontwerp bevindt het zitgedeelte zich alleen aan de zijkant. Het eetgedeelte, de drie grote tafels, zijn uniform ontworpen met hout en grijs en staan ​​voldoende uit elkaar voor een ruimtelijk effect.

Variatie op ontwerp 2:

Wanneer drie tafels niet voldoende zijn, dan biedt bovenstaand ontwerp uitkomst. In dit ontwerp worden vier tafels gebruikt, gecombineerd met bijpassende banken. 

Kantoor inrichten: de bedrijfskeuken inrichten

Naast het eetgedeelte ook direct de keuken aanpakken? Laat je dan inspireren door onderstaand ontwerp. 

Uitgangspunt: een moderne, tijdloze stijl met frisse kleuren passend bij het bedrijfslogo. Ook vroeg de klant om functionele én comfortabele meubels, en bovendien een harmonieuze mix van lichte kleuren, natuurlijke tinten en accentkleuren.

Het resultaat is een bedrijfskeuken in een open loftstijl. Deze stijl wordt ook doorgevoerd in de industriële lampen die zorgen voor voldoende licht. Verder zorgen de frisse kleuraccenten voor een moderne uitstraling.  

Uitgelicht: een klein kantoor inrichten

Een kleine kantoorruimte inrichten komt met de nodige uitdagingen. Zo dient er voldoende ruimte gecreëerd te worden voor de benodigde bureaus en (overige) zitplekken, is kastruimte ook een must en mag voor veel bedrijven een vergadertafel ook niet ontbreken. 

Om alles uit de ruimte te halen, is het raadzaam om kritisch naar de indeling te kijken en keuzes te maken in welke ‘typische kantoor elementen’ voor jouw kantoor het belangrijkst zijn. Omdat dit natuurlijk best een uitdaging kan zijn, is een professionele blik vaak gewenst. Hier kan de Westwing Studio bij helpen. 

Last Mile Project – ontwerp case Westwing Studio

Ook voor kleinere kantoorruimtes wordt de Westwing Studio regelmatig ingeschakeld. Zo ook voor het project ‘Last Mile’.

Voor het ontwerp kozen onze experts in samenwerking met de klant voor een subtiel kleurenpalet. Zo zijn de meeste kamers zo ontworpen dat de basis licht is, en één muur donkerder. Verder is er gekozen voor weinig decoratie, maar wel veel groen. 

Alle ruimtes benutten: zo ook de gang!

In het kader van écht álle ruimtes benutten, dook ons ontwerpteam opnieuw achter de tekentafel. Op verzoek van de klant moesten zij een design aanleveren waarin ongebruikte ruimtes in de gangen werden omgetoverd tot gezellige loungeplekken. 

Het uitgangspunt in het ontwerp was een comfortabele lounge met een harmonieuze combinatie van meubels in de stijlen Scandinavisch, Monochroom, Glam en Natural.

Vergaderruimte inrichten

Het belangrijkste in vergaderruimten is het creëren van een sfeer die inspirerend is, maar niet afleidend. Om dit effect te bereiken, is het aan te raden om slechts een paar accenten in het ontwerp te leggen.

Voorbeeld vergaderruimte:

In bovenstaande vergaderruimte de tafel het middelpunt van de ruimte en wordt aangevuld met comfortabele stoelen en een bijpassend vloerkleed.

Nog meer kantoorinrichting inspiratie en tips

In deze laatste paragraaf geven we nog wat tips over het inrichten van een kantoorruimte. Ook vertellen we nog iets meer over een samenwerking met de Westwing Studio.

Stap voor stap een kantoor inrichten

 1. Zoek de rode draad

  Welke sfeer en uitstraling passen bij jouw kantoorruimte? Door eerst hierover na te denken, kun je vervolgens bijpassende stijlen vinden en toepassen.  
 2. Denk aan voldoende loungeplekken

  Naast genoeg bureaus, mag ook een lounge met gezellige bank(en) en fauteuil(s) niet worden overgeslagen.
 3. Zorg voor voldoende bureaus en stoelen

  Genoeg werkruimte is natuurlijk een must, maar probeer ook hier creatief te zijn. Bedenk hoe je genoeg werkplekken kunt toevoegen zonder in een ouderwetse kantoorstijl terug te vallen.
 4. De aankleding (puntjes op de i!)

  In de laatste stap is het tijd om te decoreren. Want zonder decoratie, geen feelgood-sfeer. 

De 8 belangrijkste regels op een rij voor een kantoor inrichten

 • Kies een consistente stijl
 • Gebruik voldoende directe én indirecte lichtbronnen
 • Plaats vooral de bureaus correct
 • Werk voornamelijk met warme, motiverende kleuren
 • Let op tips over ergonomie
 • Zorg voor een gevoel van welzijn met planten en decoraties
 • Creëer meer zitplaatsen 
 • Scheid afzonderlijke ruimtes visueel van elkaar in kantoortuinen

Professioneel kantoor inrichting advies van Westwing Studio

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw kantoorruimte? De Westwing Studio helpt je graag. Zo ondersteunen onze professionele binnenhuisarchitecten je bij de inrichting en spelen zij in op allerlei wensen. Denk bijvoorbeeld aan een open inrichting en/of flexibele werkplekken. Ook wordt er rekening gehouden met functionele kantooruitrusting en op het merk afgestemde styling. 

Boek een persoonlijk consult met een van onze designers door op de banner hieronder te klikken of de link onder Westwing Studio te volgen. 

Na het klikken op de link, volg je een online vragenlijst in waarin je al jouw wensen, behoeften en ideeën deelt voor de inrichting van jouw kantoorruimte. Aan de hand van deze gegevens volgt er een telefonisch consult waarin je samen met jouw persoonlijke binnenhuisarchitect de doorgegeven wensen doorloopt. Na dit gesprek gaat de Westwing Studio voor je aan de slag, en volgt er enige tijd later een fotorealistisch, 3D-ontwerpconcept– inclusief persoonlijke webshop pagina met daarop alle gebruikte Westwing meubels en decoratie items uit het ontwerp. Meer weten over de Westwing Studio en onze projecten? Lees dan ons artikel over een winkelinrichting, hotelkamer inrichting of kinderdagverblijf inrichting. Ook hebben we cases uitgeschreven over een etalage inrichten en over verkoopstyling

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een prachtig interieur!

banner westwing studio interieuradvies boeken