Werkkamer inspiratie

We werken en studeren steeds meer thuis. Deels omdat we dat fijn vinden en deels omdat we niet anders kunnen. We brengen dus heel veel tijd door achter ons (geïmproviseerde) bureau! Belangrijk dus, dat je van je thuiswerkomgeving een fijne plek maakt. Zeker omdat thuiswerkplekken vaak niet al te groot zijn. Misschien studeer of werk je zelfs wel op dezelfde kamer als waar je slaapt of eet. Met wat kleine aanpassingen zorg je ervoor dat je je thuis goed kunt concentreren. Want de grootste vijand van thuiswerkers is natuurlijk afleiding! Daarom geven je wat werkkamer inspiratie. Zo kom jij elke studeer- of werkdag goed door. 

Stapsgewijze werkkamerinspiratie

Je werkplek goed inrichten valt wat ons betreft onder één van de beste thuiswerktips. Je doet het niet zo snel (bij veel mensen staat het opfleuren van hun werkplek ergens onderaan hun lijstje), maar het is wel supereffectief. Het belangrijkste is om een goede balans te vinden tussen gezelligheid en een professionele look. Want ondanks dat je je fijn moet voelen op de plek waar je studeert of werkt, moet het je uiteraard niet afleiden van waar je mee bezig bent. 

Heb je een gehele werkkamer of logeerkamer tot je beschikking thuis? Superfijn! Dan kun je vast wat tips gebruiken voor hoe je deze ruimte gezellig inricht. Je hebt tenslotte de ruimte, dus benut die ook ten volste! We geven je stapsgewijs wat werkkamerinspiratie zodat je er een geweldige kamer van kunt maken.

Een logeer- of slaapkamer als werkkamer inrichten: voor

Onze Interior Design Service, Westwing Studio, laat je in dit artikel zien hoe je een logeer- of slaapkamer efficiënt kan inrichten zodat je deze als werkkamer kan gebruiken. Te beginnen met de foto’s van hoe de kamer eruit zag vóór het moment dat onze stylisten ermee aan de slag gingen:

Stappenplan: 

  1. Stap 1: Verdeel de kamer in zones

    Als je toch de ruimte hebt, kun je maar beter meteen all the way gaan! Maak daarom een relaxhoekje én een werkhoekje. Een zone waar je even kunt bijkomen, en een zone waar je de sterren van de hemel werkt. De ideale combinatie! Richt daarom een knus hoekje in met een kleine sofa, een gezellige poef en een bijzettafeltje. Daar kom je tussendoor heerlijk tot rust! Een kleine kast scheidt deze ruimte bijvoorbeeld van je bureau. Je kunt ook gebruikmaken van een kleedje, waarmee je optisch aangeeft waar de relaxzone begint en eindigt. Want die twee werelden moet je natuurlijk wel gescheiden houden…
  2. Stap 2: Kies voor voldoende opslagruimte

    Heb je voor ogen waar de relaxstoel komt te staan en waar je bureau zich straks bevindt? Denk dan na over voldoende opslagruimte: een belangrijke stap in het proces van werkkamerinspiratie. Waar kan de kast met je werkmappen het beste komen te staan? Of je boekenkast vol studieboeken? Neem deze elementen mee in de inrichting van je werkkamer en je weet zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. En extra fijn: hoe meer je kwijt kunt op je werkkamer, hoe beter je alles bij de hand hebt. Ideaal!
  3. Stap 3: De decoratie

    Tot slot de leukste stap: het decoreren van je werkkamer. Natuurlijk essentieel in deze rij met werkkamerinspiratie! Want zonder een leuk uitzicht, is werken een stuk minder leuk. Dus koop een bos bloemen, zet je favoriete eyecatcher in de ruimte of kies voor opvallende rolgordijnen: de keuze is reuze! Zie hieronder voor nóg meer decoratie-ideeën. 

Een logeer- of slaapkamer als werkkamer: 3-D interieurontwerpen

Onze Westwing Interior Design service maakte de volgende 3-D interieurontwerpen voor de logeerkamer die te zien is in de afbeeldingen bovenin dit artikel:

De leukste werkkamerinspiratie

Decoreren it is, dus! Met onderstaande tips maak je je werkkamer in een handomdraai een sfeervolle plek. Want als je er meerdere uren van je dag doorbrengt, mag het er best gezellig zijn, toch? 

Werkkamer inspiratie #1: ruim de boel op

Of je nou een aparte werkkamer hebt of je logeerkamer multifunctioneel hebt gemaakt: de uitstraling van je werkplek heeft een grote invloed op je productiviteit. Want hoe mooier het eruitziet, hoe liever je aan de slag gaat! Heb je een goede bureaustoel en een laptopstandaard? Dan ben je al een heel eind en kun je beginnen met opvrolijken. En dat begint met opruimen: stop alles wat je niet (vaak) gebruikt in een kastje of laatje. Ook manden zijn hier zeer geschikt voor. Alles wat je wel dagelijks gebruikt, stop je in een doos of bakje. Zo kun je er makkelijk bij én sleep je het makkelijk mee naar een andere plek. Superhandig! 

Werkkamer inspiratie #2: Fleur je kamer op

Kies daarnaast voor een vaas als pennenbakje in plaats van een etui. En kies een gezellige tafellamp uit: eentje met gouden poot of juist zwartstalen details geven je werkplek meteen een fijne look en feel. Heb je een hele muur tot je beschikking? Verf deze dan in je favoriete kleur of zoek een gaaf behang uit. Zodra je je werkkamer binnenloopt, krijg je automatisch een glimlach op je gezicht. Daarnaast zijn kleuren superbelangrijk voor je creativiteit. Laat die sprankelende werkdag maar komen!

Werkkamer inspiratie #3: Maak het jezelf gemakkelijk 

Onze derde tip ter werkkamerinspiratie is: maak het jezelf gemakkelijk. Niets vervelender dan wanneer je niets kunt vinden, langer over een taak doet dan normaal of prutst met allerlei technische snufjes. Onze ervaring is: regel het in één keer goed, dan kan het daarna bijna niet meer misgaan. Dus zet ’s ochtends meteen je favoriete playlist op, zorg dat je het licht kunt dimmen en dat je al je benodigdheden binnen handbereik hebt. 

Wist je dat er tegenwoordig talloze apps zijn die je helpen met dit soort dingen? Zo hoef je niet eens meer op te staan om even de wasmachine aan te zetten, maar doe je dit gewoon met een druk op de knop. Dat maakt je leven een stuk makkelijker, en de verleiding om een uitstelwandeling door je huis te maken iets kleiner. 

Werkkamer inspiratie #4: Kies voor een inspiratiebord

Als we het over werkkamerinspiratie hebben, dan mag deze tip niet ontbreken. De wand boven je bureau of tafel vraagt om een prik- of magneetbord waar je de leukste inspirerende knipsels ophangt. To-do-lijstjes, belangrijke notities of toffe quotes: je kunt ze hier allemaal kwijt! Extra leuk om deze knipsels in een fotolijst aan de muur te hangen: dat geeft direct een gezellige sfeer. Telkens als je even opkijkt van je studeerboek of laptop, kijk je dan meteen naar een muur vol inspiratie en creativiteit. En dat werkt flink in het voordeel van je productiviteit!

Een logeer- of slaapkamer als werkkamer inrichten: het resultaat

Kun je nou meer van dit soort werkkamerinspiratie gebruiken? Bijvoorbeeld hoe je je kleine appartement kunt inrichten, hoe je je woonkamer inricht of een kleine woonkamer met open keuken inricht? Neem dan eens een kijkje in onze andere artikelen.

Ben jij na het lezen van al deze werkkamer inspiratie ook van plan om te beginnen met het opnieuw inrichten van je werkkamer? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale – met kortingen tot 70% – om je werkkamer helemaal in jouw stijl in te richten!

Geef je het inrichten van je werkkamer het liefst uit handen? Denk er dan eens aan om een interieurontwerp te laten maken: Westwing Studio helpt je er graag bij! Daar knapt je huis zéker van op. 

westwing studio interieuradvies