Ananassen en feesthoedjes

Organiseer je een feestje? Wat de gelegenheid ook is, het kan leuk zijn om een thema te verbinden aan je feest. Een Hawaii thema is vooral geschikt voor een feestje in de zomer. Of het nu voor een afstudeerfeest, bedrijfsfeest of kinderfeestje is; de Hawaii party is een vrolijk en kleurrijk thema. Het kan ook juist leuk zijn om dit thema in de winter in te zetten! Zo kom je ondanks de kou in zomerse sferen. Ontdek de ideeën voor een feestje met dit thema hier! Aloha!

Hawaii thema feestje: tips & tricks

Wanneer je een tropisch en zomers feestje organiseert kun je kiezen voor een complete Hawaii party! Dit thema hoeft niet heel ingewikkeld te zijn om toe te passen. Houd vooral in je hoofd dat je een zomerse sfeer combineert met heel veel kleur, tropische details en fruitige hapjes en drankjes. Zorg dat de uitnodigingen, decoratie, outfits, hapjes & drankjes perfect samenwerken om tot het complete plaatje te komen. Wat muziek betreft kies je voor zomerse klassiekers, dan zit je altijd goed. Hieronder 2 ideeën voor activiteiten tijdens het Hawaii feest.

  1. Limbodansen

    Deze activiteit is superleuk om te doen en zorgt gegarandeerd voor een goede sfeer. Neem een lange stok die door twee mensen wordt vastgehouden aan de uiteinden. Zet de muziek aan en laat iedereen onder de stok door dansen met zijn borst naar voren. Als iedereen is geweest gaat de stok wat lager. Vervolgens gaat weer iedereen onder de stok door. Zo ga je door en gaat de stok telkens lager. Er vallen telkens mensen af. Uiteindelijk houd je als het goed is één winnaar over!

  2. Wedstrijd hoepelen

    Ook een activiteit die zeer goed past bij het thema. Hoelahoepen. Zorg dat er een aantal hoepels zijn en verdeel de aanwezigen in verschillende teams.

Uitnodigingen voor de Hawaii party

Voor de uitnodigen kun je voor dit thema voor kleurrijk én opvallend gaan. Kies voor een foto van jezelf, eventueel bewerkt in photoshop, in Hawaii kleding. Dit maakt het thema direct duidelijk. Je kunt de uitnodiging ook meer in tropisch thema maken, met flamingo’s, palmen en kleurrijke vogels bijvoorbeeld. Ga je de foto’s digitaal versturen of ook per post? Die keuze is uiteraard aan jou. Zorg er wel voor dat op de uitnodiging in elk geval vermeld staat waar het feest plaatsvindt, hoe laat, wat de dresscode is en (eventueel) wat de gelegenheid is.

Tip: stuur met de uitnodiging een bloemenslinger of bloemenkrans mee! Zo heeft elke genodigde in elk geval een accessoire dat perfect past bij het thema en heeft hij geen excuus om de dresscode volledig te ontlopen! De slinger kan bovendien gelijk het toegangsbewijs zijn.

Decoratie & dresscode voor een Hawaii feest

Qua decoratie kun je helemaal losgaan. Denk aan veel lichtslingers en veel decoratieve items in de vorm van palmen, flamingo’s en tropisch fruit. Ook kun je denken aan opblaasbare deco in de vorm van een grote palm bij de entree bijvoorbeeld. Je kunt een aantal uitgeholde ananassen of meloenen gebruiken om theelichtjes in te zetten.

Zet strandstoelen neer met grote badlakens erop, parasols en hang een hangmat op. Bloemen en bloemenslingers zijn echte sfeermakers die perfect passen bij het thema. Vindt het feestje buiten plaats? Ga dan voor veel zitjes en hangmatten met kleurrijke hamamdoeken. Veel fakkels en lichtslingers verlichten dit themafeest sfeervol.

Wat de dresscode betreft zijn bikini’s en zwembroeken uiteraard toegestaan! Misschien vind je dat iets te bloot? Gebloemde shirts, rieten hoedjes en bloemenslingers om de nek zorgen samen ook voor de ideale Hawaii sfeer.

Hapjes & drankjes voor het zomerthema

Cocktails zijn voor het Honolulu Hawaii feestje eigenlijk onmisbaar. Daarnaast kun je voor non-alcoholische zomerse drankjes met munt, komkommer en frisse citroen kiezen die er bovendien ook heel sfeervol uitzien. Presenteer de drankjes in elegante glazen met vrolijke rietjes. Voor de hapjes kun je in elk geval rekenen op veel fruit. Ga voor meloen en ananas, frisse salades en vers brood. Een bbq kan ook heel goed bij dit zomerthema. Het is ook een leuk idee om een meloen uit te hollen en hier een lekkere punch of sangria in te serveren. Succes gegarandeerd!

Ben je geïnspireerd geraakt en ga je ook een Hawaii party organiseren? Goed idee! Zorg in elk geval voor veel kleur, vrolijke lichtjes, zomerse outfits en fruitige hapjes en drankjes. Een vleugje glam kan je feestje bovendien een luxe flair geven. Ga voor wat details in goud of zilver zoals gouden ananassen op het buffet of zilveren fakkelhouders in de tuin.

Met onze tips & tricks kom jij al een heel eind met de organisatie. Haal het échte Honolulu-sfeertje in huis en organiseer een Hawaii party! Ga jij binnenkort een Hawaii party organiseren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw feest compleet te maken.