Gratis retourneren
Recht op retourneren tot 31.1.’23

Paasdecoratie

Het begin van het voorjaar is ook de tijd van Pasen. Als Pasen weer voor de deur staat versieren we huis en tuin met mooie en kleurrijke paasdecoratie. Of het nu gaat om frisse voorjaarsbloemen, – lentetakken, paaseieren, kleine paashaasjes of andere passende decoratie: met Pasen kan het niet kleurrijk genoeg zijn! Ga je ontbijten met het gezin, komen opa en oma langs of organiseer je een paasbrunch met vrienden? Om van Pasen een succes te maken, hebben wij een aantal DIY-ideeën voor je op een rijtje gezet. Geniet van Pasen met jouw geliefden

Pasen hoor echt bij de lente. De ontwakende bolletjes, het groen wordende gras, de zon die op je lichaam schijnt en de kleurrijke bloemen op de eettafel. Hoe kunnen we het huis en de tuin nu extra fris en vrolijk versieren rondom de paasdagen? Je leest er alles over in onze DIY-artikelen!

Paasversieringen maken

Pasen vieren we in het voorjaar. In deze tijd van het jaar laat de natuur zich op z’n kleurrijkst zien. Laat deze kleuren ook terugkomen in de paasdecoratie. Typische paaskleuren zijn geel, groen en wit, in combinatie met pasteltinten en felle kleuren. Verzamel materialen en verf ze in deze voorjaarskleuren en ga zelf aan de slag met het knutselen van paasdecoratie en -versiering. Vergeet ook de paastak niet! Maak zelf leuke paashangers en slingers waarmee je de paastak kunt versieren.

Paashaas knutselen

Naast het paasei is de paashaas ook een symbool van Pasen. Deze paasdecoratie kan je samen met de kinderen maken. Bijvoorbeeld van hout, vilt, wol of karton. Ook kuikens en andere paasdecoratie kan je zelf knutselen. Door paasdeco zelf te maken houd je de kinderen zo een hele middag zoet!

Spelletjes voor Pasen

Naast het versieren van het huis, kun je meer doen om een paassfeer te creëren. Denk maar eens aan activiteiten en spelletjes die je kunt doen met het thema Pasen. Zo kun je paaskleurplaten kleuren met de kinderen, eieren verven, paaseieren zoeken en een paastak versieren. Maar er zijn nog veel meer leuke knutsel ideeën voor Pasen te verzinnen.

Paaseieren schilderen

Hoe lang moeten paaseieren koken?

Paaseieren schilderen is een leuke traditie tijdens Pasen. Je moet de eieren eerst koken om ze daarna te kunnen schilderen. Hoe lang de eieren moeten koken, hangt af van de grootte van de eieren. Middelgrote eieren moeten meestal zes tot acht minuten worden gekookt. Tip! Prik een klein gaatje in de platte kant van het ei om te voorkomen dat de eieren barsten. Laat de eieren goed afkoelen voordat je ze gaat schilderen.

Hoe verf je paaseieren?

Door paaseieren te verven kom je helemaal in de paasstemming! Bij het schilderen van de paaseieren heb je verschillende mogelijkheden:

De klassieke variant

Los kleurtabletten, die speciaal ontworpen zijn voor het kleuren van paaseieren, op in water. Dompel vervolgens de eieren voorzichtig onder in het water met een lepel en voilà, jouw kleurrijke paasei is klaar! Je kan ook beide kanten een andere kleur geven. Deze methode is bij uitstek geschikt voor de kleine paasfans!

Voor alle hobbykunstenaars

Je kan de paaseieren ook zelf beschilderen met water- of acrylverf. Hiermee creëer je je eigen unieke paasdeco. Met fijne kwastjes en een stabiele schilderhand kan je zelfs een gedetailleerd schilderijtje maken.

Voor de creatievelingen

Laat je gaan met een spuitbus in glanzende metallic tinten! Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt bij het spuiten en schud de spuitbus goed van tevoren om een optimaal kleurresultaat te krijgen. Goud en zilver zien er bijzonder chic uit!

Decoratieve tip

Moet je paaseieren per se beschilderen? Nee hoor, er zijn ook andere ideeën om je paasei een kleurrijk tintje te geven. Met een beetje lijm en dunne wol maak je de mooiste eieren. Bestrijk het ei met de lijm en wikkel de wol vervolgens van onder naar boven om het ei heen, zodat het volledig bedekt is met wollen draden. Tip! Gebruik verschillende kleuren wol.

Hapjes voor Pasen

Ook hapjes zijn belangrijk tijdens de paasdagen. Wat zet jij op tafel voor je gasten? Natuurlijk draait alles om de eieren. Gekookt, gebakken, roerei of als omelet. Je kunt ze verven, verstoppen en op tafel zetten. Daarnaast kun je allerlei lekkere paashapjes maken (of kopen) passend bij Pasen. En dan is er nog het paasbrood dat voor velen onmisbaar is op de paastafel. Ga je zelf paasbrood maken of koop je het bij de bakker?

Bakken voor Pasen

Wat ga jij bakken voor Pasen? Zoek op internet naar de lekkerste recepten voor Pasen. Wij hebben alvast een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet:

Bakideeën voor paasontbijt, –brunch en – lunch:

  • American pancakes
  • Gepocheerde eieren
  • Klassieke tulband cake of cupcakes bakken
  • Paaskoekjes maken
  • Paasbrood bakken

Voor het paasdiner kunnen asperges niet ontbreken, maar ook ouderwets gourmetten is hartstikke gezellig! En met een paar paaspasteitjes vooraf maak je iedereen blij.

Paasversiering voor op tafel

Wil je de tafel versieren voor Pasen? Dek de paastafel naar wens!  Leg om te beginnen een vrolijk geel kleed over de tafel. Liever iets minder fel? Ga voor lichtgeel, beige, wit of andere natuurlijke tint. Kies een grote vaas en zet deze vol met paastakken of een mooie bos voorjaarsbloemen. Je kunt ook verschillende kleine vaasjes met tulpen neerzetten.

Gebruik witte borden en bijvoorbeeld linnen servetten. Dat geeft de paastafel een frisse look. Extra leuk: zet bij elk bord een eierdopje met een beschilderd paasei met de naam van de gast erop. De eitjes kunnen ook in een bedje van tuinkers worden gelegd in plaats van in een eierdopje. Je kunt ook een leuke paasgroet opschrijven op een paaskaart en de kaarten bij de borden zetten. Met houten paasdecoratie voor op tafel krijgt je paastafel een harmonieuze, gezellige uitstraling.

Tip: vind nog meer inspiratie voor het dekken van je paastafel in ons paasdecoratietrendrapport 2021 of vind de meest recente trends in ons paasdecoratie 2022 rapport.

Paasversiering in de tuin

Niet alleen het interieur verdient mooie paasversiering, ook de tuin doet mee. Al is het alleen al om de zoektocht naar de paaseieren in de tuin leuker te maken. Versier de struiken en bomen in de tuin met paasdeco zoals paashazen, paaskuikentjes en houten paasdecoratie. Overigens zijn narcissen, tulpen, wilgenkatjes en wilgenbomen klassieke voorjaarsplanten die zich helemaal thuis voelen in een paastuin.

Glazen vazen met bloemen