Paasdecoratie

Pasen staat voor de deur – versier je interieur met mooie en kleurrijke paasdecoratie. Of het nu gaat om paaseieren, kleine paashaasjes, verse bloemen of andere lentedecoratie: met Pasen kan het niet kleurrijk genoeg zijn! Net als andere feestdagen, vieren we Pasen het liefst met familie en vrienden. Om van Pasen een succes te maken, hebben wij een aantal DIY-ideeën en suggesties voor je op een rijtje gezet. Geniet van Pasen met jouw geliefden!

Paasversieringen maken

Pasen vieren we in het voorjaar. In deze tijd van het jaar laat de natuur zich op z’n kleurrijkst zien. Laat deze kleuren ook terugkomen in de paasdecoratie. Typische paaskleuren zijn geel, groen en wit, in combinatie met pasteltinten en felle kleuren. Verzamel materialen en verf in deze voorjaarskleuren en ga zelf aan de slag met het knutselen van paasdeco.

Hoe lang moeten paaseieren koken?

Paaseieren schilderen is een leuke traditie tijdens Pasen. Je moet de eieren eerst koken om ze daarna te kunnen schilderen. Hoe lang de eieren moeten koken, hangt af van de grootte van de eieren. Middelgrote eieren moeten meestal zes tot acht minuten worden gekookt. Tip! Prik een klein gaatje in de platte kant van het ei om te voorkomen dat de eieren barsten. Laat de eieren goed afkoelen voordat je ze gaat schilderen.

Hoe kleur je paaseieren?

Door paaseieren te kleuren kom je helemaal in de paasstemming! Bij het schilderen van de paaseieren heb je verschillende mogelijkheden:

De klassieke variant: Los kleurtabletten, die speciaal ontworpen zijn voor het kleuren van paaseieren, op in water. Dompel vervolgens de eieren voorzichtig onder in het water met een lepel en voilà, jouw kleurrijke paasei is klaar! Je kan ook beide kanten een andere kleur geven. Deze methode is bij uitstek geschikt voor de kleine paasfans!

Voor alle hobbykunstenaars: Je kan de paaseieren ook zelf beschilderen met water- of acrylverf. Hiermee creëer je je eigen unieke paasdeco. Met fijne kwastjes en een stabiele schilderhand kan je zelfs een gedetailleerd schilderijtje maken.

Voor de creatievelingen: Laat je gaan met een spuitbus in glanzende metallic tinten! Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt bij het spuiten en schud de spuitbus goed van tevoren om een optimaal kleurresultaat te krijgen. Goud en zilver zien er bijzonder chic uit!

Decoratieve tip: Moet je paaseieren per se beschilderen? Nee hoor, er zijn ook andere ideeën om je paasei een kleurrijk tintje te geven. Met een beetje lijm en dunne wol maak je de mooiste eieren. Bestrijk het ei met de lijm en wikkel de wol vervolgens van onder naar boven om het ei heen, zodat het volledig bedekt is met wollen draden. Tip! Gebruik verschillende kleuren wol.

Paashaas knutselen

Naast het paasei is de paashaas ook een symbool van Pasen. Deze paasdecoratie kan je samen met de kinderen maken. Bijvoorbeeld van hout, vilt, wol of karton. Ook kuikens en andere paasdecoratie kan je zelf knutselen. Door paasdeco zelf te maken houd je de kinderen zo een hele middag zoet!

Bakken voor Pasen

Wat ga jij bakken voor Pasen? Zoek op internet naar de lekkerste recepten voor Pasen. Wij hebben alvast een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet:

Bakideeën voor paasontbijt, -brunch en – lunch:

American pancakes
Gepocheerde eieren
Klassieke tulband cake of cupcakes bakken
Paaskoekjes maken
Paasbrood bakken


Voor het paasdiner kunnen asperges en paaslam niet ontbreken, maar ook ouderwets gourmetten is hartstikke gezellig! En met een paar paaspasteitjes vooraf maak je iedereen blij.

Paasversiering voor op tafel

Wil je de tafel versieren voor Pasen? Leg om te beginnen een geel kleed over de tafel. Liever iets minder fel? Ga voor een beige of andere natuurlijke tinten. Kies een grote vaas en zet deze vol met paastakken of een mooie bos voorjaarsbloemen. Gebruik witte borden en bijvoorbeeld linnen servetten. Dat geeft de paastafel een frisse look. Extra leuk: zet bij elk bord een eierdopje met een beschilderd paasei met de naam van de gast erop. Met houten paasdecoratie voor op tafel krijgt je paastafel een harmonieuze, gezellige uitstraling.
Paasversiering in de tuin

Niet alleen het interieur verdient mooie paasversiering, ook de tuin doet mee in de paasviering. Al is het alleen al om de zoektocht naar de paaseieren in de tuin leuker te maken. Versier de struiken en bomen in de tuin met paasdeco zoals paashazen, paaskuikentjes en houten paasdecoratie. Overigens zijn narcissen, tulpen, wilgenkatjes en wilgenbomen klassieke voorjaarsplanten die zich helemaal thuis voelen in een paastuin.