Slee decoratie in de woonkamer met lantaarn, boeken, kaars en kan

Als Kerstmis nadert, is het tijd om na te denken over kerstversiering voor thuis. We associëren veel mooie dingen met de winter. Sleeën, dennenappels, sneeuw of zelfs sterren maken je huis van binnenuit winters, zonder dat het er koel uitziet. En terwijl het buiten kouder wordt en de eerste sneeuwvlokken vallen, kijken we uit naar een warm en gezellig huis. De winter en zeker ook Kerstmis is een waardevolle tijd aan het einde van elk jaar. We laten het jaar op een relaxte manier eindigen en denken terug aan de afgelopen maanden, het nieuwe jaar is al in zicht. We leggen je uit hoe je een decoratie slee kunt maken.

Een slee kan verschillende associaties oproepen. We herinneren ons een wilde sleetocht toen we nog klein waren, of moeten misschien denken aan de houten slee van de kerstman. Ook de versiering die bij het kerstseizoen hoort vinden we bij Westwing belangrijk. Daarom willen wij je graag helpen met diverse originele ideeën en inspiratie om een prachtig kerstfeest te creëren en het jaar op een leuke manier af te sluiten.

Tip: hou je ogen open voor echte vintage sleeën op de rommelmarkt of in de kelder van je ouders. Zo’n exemplaar geeft een extra portie nostalgie.

Tips voor een decoratie slee voor buiten

Kerstmis biedt een bijna oneindig aantal ideeën voor decoratie. Sleeën kunnen dienen als een mooie decoratie in je eigen tuin. Zoals met elk accessoire in de tuin, moet je aandacht besteden aan het materiaal, dit moet weerbestendig zijn. Ook voor de voordeur, bij de entree is een decoratie slee een mooie sfeermaker. Om een eenvoudige houten slee op te fleuren, kun je hem versieren met kerstaccessoires, waarmee je hem in een handomdraai omtovert tot een feestelijke blikvanger. De takken, lichtslingers en decoratie geven de entree een nostalgische flair. Zelfs bijzondere decoratieve items zoals handschoenen of nostalgische schaatsen kunnen aan de decoratieve slee worden bevestigd. Hoe persoonlijker hoe beter!

Slee decoratie: ook een blikvanger in huis

Maar net zo goed kun je de kamers in huis opvrolijken met een decoratieve slee. Afhankelijk van de grootte, kun je de decoratie slee anders positioneren. Zo kan bijvoorbeeld een kleine houten slee op een vensterbank in je woonkamer naast kerstballen, decoratieve engelen of herten worden geplaatst. Grotere versies zijn bijzonder geschikt voor bij de voordeur. Natuurlijk kun je er ook een kerstster, wat planten of accessoires op plaatsen. Met slee decoratie zijn er geen grenzen aan de creatieve mogelijkheden!

Als je je kerstdecoratie slee in het middelpunt wilt zetten, geef je hem een extra feestelijke look. Hiervoor hebben wij een extra tip voor je. Vervang je salontafel tijdens de kerstperiode eenvoudigweg voor een chique slee. Een feestelijke sfeer in je woonkamer is dan gegarandeerd. Maar de slee moet dan wel groot genoeg zijn om je gebruikelijke accessoires zoals geurkaarsen, salontafelboeken en natuurlijk je krantje en kopje koffie op kwijt te kunnen. De houten slee decoratie past dan gemakkelijk in je woonstijl en straalt tegelijkertijd een echte kerstflair uit.

Decoratie slee: in verschillende vormen en kleuren

Decoratie sleeën zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren. Het grootste deel van de slee is gemaakt van hout, dat naar wens gelakt of geschilderd kan worden. Wit, bruin of zwart: de keuze is aan jou. Afhankelijk van de sfeer en stijl in de kamer kun je beslissen of een lichte of donkere houten decoratieve slee het beste bij de ruimte past.

Kleurrijke decoratieve sleeën kunnen ook geweldig zijn én prachtig gedecoreerd worden. Is jouw favoriete kleur niet beschikbaar? Maak gewoon zelf je persoonlijk favoriete decoratie slee! Gebruik bij voorkeur een witte slee en vervolgens de verfkleur van jouw keuze! Een mooie blikvanger is de houten slee met lopers van zwart of wit gelakt metaal. Als het hout een lichte kleur heeft, ontstaat er een mooi contrast.

Vintage, klassiek of modern: ook qua vorm zijn er verschillende kenmerken. Vind jouw favoriet in de meest uiteenlopende stijlen!

Stap voor stap naar de doe-het-zelf vintage slee

Ben je nog steeds op zoek naar een ambachtelijk project voor de kerstperiode? Dan kun je ervoor kiezen zelf een decoratie slee te maken. Hier leggen we uit hoe je zo’n slee decoratie in een mum van tijd in elkaar kunt zetten:

 1. Stap

  Je hebt deze materialen nodig: zaag, hamer en spijkers, schuurpapier, wat gesneden hout, touw en een verfkleur naar keuze.

 2. Stap

  Teken de vorm van de lopers op een breed stuk hout. Voor een extra vleugje vintage charme raden wij een rails met afgeronde uiteinden aan.

 3. Stap

  Na het uitzagen heb je twee stutten nodig om de lopers in hun vorm en op de juiste afstand van elkaar te houden.

 4. Stap

  Nadat je de constructie hebt bevestigd, ontbreekt alleen de houten zitting nog. Je kunt deze eenvoudig met hamers en spijkers op de stutten en lopers bevestigen met behulp van oude houten planken.

 5. Stap

  Nu is het tijd om de slee te versieren! Laat je creativiteit de vrije loop. Combineer patronen en kleuren naar wens.

Let op: deze decoratie slee is mooi om te zien, maar niet geschikt om op rond te glijden of de rodelbaan op te gaan. Voor dit doel kun je beter terugvallen op een gekochte slee.

Er zijn veel ideeën voor de kerstversiering voor jouw huis en tuin. Een houten decoratie slee zorgt voor een bijzonder mooie sfeer. Probeer het uit!