purisme in huis

Als we het huis verlaten, werpen we vaak nog even een snelle blik in de spiegel en bekijken we onze outfit. In de ochtend verzorgen we onszelf in de badkamer met de haarborstel, crèmes en make-up. Hier beginnen we de dag mee én eindigen we hem ook weer. Voorafgaand aan een belangrijke afspraak of een eerste date, zijn we soms uren van tevoren al bezig om onszelf zo mooi mogelijk te maken. De spiegel is onze trouwe metgezel in alle situaties. Decoreren met spiegels is heel leuk! Hier ontdek je de beste ideeën voor een elegante versiering van je wanden met spiegel decoratie.

Vierkant of rond, groot of klein – een spiegel is gewoonweg onmisbaar. Als je vrijstaande, aan de wand gemonteerde of decoratieve spiegels een nieuwe frisse look kunnen krijgen, laat je dan inspireren door de spiegel decoratie ideeën van onze interieurspecialisten. Help je spiegel een compleet nieuwe look te geven en zet hem in het juiste licht! Met de leukste decoratie-ideeën voor je spiegel kan elk model in een handomdraai worden verfraaid. Zo past het frame van je spiegel zich gemakkelijk aan je eigen smaak en de heersende stijl in je interieur aan. Of het nu gaat om schelpen voor een vakantiegevoel, rustiek drijfhout of kleurrijke knopen – alles is toegestaan. Wij wensen je veel plezier bij het bladeren en decoreren!

Spiegel decoratie met kunstbloemen

Ben je een fan van het romantische interieur? Voel je je thuis in een gezellig Frans landhuis vol sierlijke vormen en kussens met prachtige bloemmotieven als favoriete decoratie in de woonkamer? Wij hebben de juiste decoratie voor jouw spiegel: kunstbloemen. Zorg voor een mooie blikvanger boven de sierlijk houten make-up tafel. Bevestig geselecteerde kunstbloemen met een heet lijmpistool op de lijst van de spiegel en je kunstwerk is klaar. Als je spiegel geen lijst heeft, kunnen de bloemen natuurlijk ook aan de rand van het glas worden gelijmd.

Voor deze wandspiegels zijn decoraties zoals kunstbloemen bijzonder geschikt. De stelen kunnen eenvoudig met een tuinschaar net onder de bloem worden afgeknipt. Je hebt ze niet nodig om de spiegel te versieren. Het is nog makkelijker om ze door een draad in een krans te buigen en deze te omwikkelen met bloemen en bloemistentape. Versier nu gewoon je spiegel met de afgewerkte bloemenkrans! Je nieuwe spiegel is klaar voor gebruik.

Spiegel decoratie met schelpen

Met deze spiegel decoratie creëer je een mediterraan vakantiegevoel in je badkamer. Of geniet van de frisse zeebries van je laatste vakantie bij de entree van je huis. Met schelpen en wat fijn zand van het strand laat je de populaire maritieme stijl met je meegaan. Zo kun je elke dag genieten van de herinneringen aan je laatste zomervakantie. We zullen je stap voor stap uitleggen hoe het werkt:

Stap voor stap naar een spiegel in de vakantie-look:

 1. Reinig je spiegel grondig van vuil en vet. De beste manier om dit te doen is om een vetoplossend middel zoals nagellakverwijderaar, spiritus of gewoon een vetoplosbaar afwasmiddel te gebruiken. Droog de spiegel vervolgens af met een microvezeldoek.
 2. Begin nu met decoreren met de grote decoratieve voorwerpen – doe wat knutsellijm op de schelp en druk direct op de spiegel. Zeer belangrijk: lijm elke schelp afzonderlijk of werk slechts op kleine oppervlakken. Dit voorkomt dat de lijm droogt voordat je de schelpen vastgelijmd hebt.
 3. Wil je je spiegel decoreren met een beetje zand? Breng een royale hoeveelheid lijm aan op een groter oppervlak van de spiegel. Giet nu het zand eroverheen en druk het stevig aan. Ook hier is het beter om in een aantal kleinere delen te werken om te voorkomen dat de lijm te snel droogt.
 4. Als alles droog is, til je de spiegel op en schud hem een beetje boven een krant. Blaas om de schelpen heen om losse zandkorrels te verwijderen.
 5. Te veel zand tussen de schelpen kan ook met een borstel worden verwijderd.

Spiegel decoratie met verschillende materialen

Er zijn veel verschillende manieren om saaie spiegels effectief te decoreren. Met behulp van zelfklevende gebruiksvoorwerpen kun je snel een spiegel met een DIY-look maken.

Met hout, een touw of vele centstukken creëer je een uniek exemplaar met klasse. Als je centen wilt gebruiken voor de versiering van je spiegel, zorg er dan voor dat de centstukken in een rechte lijn worden geperst. Een drijfhouten lijst zorgt voor een rustieke uitstraling die perfect past bij een eenvoudig, modern interieur. Met een touw verfraai je eenvoudigweg zelf je decoratieve spiegel in marine stijl! Om het touw in de gewenste vorm te houden, kun je het natuurlijke touw eenvoudig op twee tegenovergestelde plaatsen wikkelen. Vergeet niet om de knopen te leggen!

Een ronde spiegel kan ook stijlvol worden gedecoreerd met houten wasknijpers. Hiervoor heb je een ronde spiegel zonder lijst en allerlei mooie wasknijpers nodig. Knijp de wasknijpers aan de rand – klaar! Als je wilt, kun je de houten wasknijpers eerst schilderen. Of je kunt ze direct oppakken, de keuze is aan jou!

Spiegel decoratie met oude knopen

Oude knopen kunnen ook zeer decoratief zijn. Vind je niet? Probeer het dan gewoon uit. Plak je kleurrijke knoopjescollectie op de lijst van de spiegel en geef je spiegel een extravagante decoratie, die prachtig zal zijn bij de entree van het huis of in de kinderkamer. Vlakke knopen zijn hiervoor ideaal. Als je favorieten echter ogen hebben, kun je ze er gewoon met een tang afknippen. Je kunt deze knopen gebruiken als decoratie voor je spiegel. Voor dit doe-het-zelf idee heb je alleen een spiegel nodig met een lijst, een heet lijmpistool en natuurlijk allerlei knopen. Van groot tot klein, kleurrijk of parelmoer.

Spiegel decoratie met verf

Het schilderen van een spiegel met verf is niet alleen een bijzonder cadeau-idee, maar ook een indrukwekkende decoratie voor je eigen huis. Eerst moet je je afvragen of je je spiegel permanent of alleen voor het seizoen wilt schilderen. Je kunt bijvoorbeeld je spiegel versieren voor Kerstmis, Pasen of andere feestelijke gelegenheden.

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor afwasbare en waterdichte kleuren. In principe adviseren wij glasverf voor het schilderen van een spiegel. Maar je kunt ook prachtige motieven op je spiegel maken met waskrijt voor op de ramen. Met de eerste variant kun je iets fijner te werk gaan. Omdat je de spiegel zeker nog steeds wilt gebruiken, is een spiegel decoratie aan de rand erg handig. Als het op motieven aankomt, kun je je volledig uitleven.

Hierop moet je letten bij het schilderen van je spiegel…

 • Feit 1: Om het schilderen zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het essentieel dat je de spiegel van de muur verwijdert en op een vlakke ondergrond plaatst.
 • Feit 2: Voordat je eindelijk kunt beginnen met schilderen, is het essentieel dat de spiegel grondig wordt gereinigd en voldoende droog is.
 • Feit 3: Om je kunstwerk te laten slagen, moet je altijd van achter naar voren schilderen. Begin met de achtergronden en werk dan aan de details.
 • Feit 4: Belangrijk: Hang de spiegel niet aan de muur voordat de verf volledig droog is. Anders kan er een onaantrekkelijk kleurverloop ontstaan.

De perfecte plek voor je zelfgemaakte decoratieve spiegels

Je doe-het-zelf decoratieve spiegel kan overal in je huis een stijlvol plekje vinden. Om ervoor te zorgen dat de aanwezigheid van je zelfgemaakte spiegel goed tot uitdrukking komt, moet je je kunstwerk echter een eervolle plaats geven.

In de gang boven de ladekast, in de slaapkamer boven de kaptafel of in de badkamer doet een gedecoreerde spiegel het gewoonweg uitstekend. Om te voorkomen dat een kleine decoratieve spiegel verdwijnt op een te grote muur, moet je hem combineren met andere objecten. Een schilderij wand, waarop je de gedecoreerde spiegel integreert, ziet er geweldig uit boven de bank in de woonkamer bijvoorbeeld.

Een kleine decoratieve spiegel naast de voordeur is perfect voor een snelle blik op je look voordat je het huis verlaat. Zelfgemaakte decoratieve spiegels kunnen op ooghoogte geplaatst worden om een hele muur te versieren.

Of je kunt je doe-het-zelf spiegel gebruiken om de ruimte groter te laten lijken. In dit geval adviseren onze interieurspecialisten om de spiegel zo te monteren dat deze het licht van een lamp of raam weerkaatst. Afhankelijk van het tijdstip van de dag of de stand van de zon, roept het lichteffect een adembenemende sfeer op in huis.

Doe-het-zelf decoratieve spiegels behoren ongetwijfeld tot de woonaccessoires die een zeer bijzondere charme uitstralen. In bijna elke kamer van je huis kunnen grote of kleine spiegels een mooie plek krijgen. Vaak worden ze niet meer geselecteerd op basis van hun functie, maar fungeren ze als een puur decoratief object. Zowel in de woonkamer als bij de entree, in de badkamer of in de kinderkamer zorgen DIY decoratieve spiegels voor een trendy update van elke muur. Ideaal als versiering voor de wanden.

Kleine tip: als je meerdere decoratieve spiegels hebt, moeten de afzonderlijke modellen niet te groot zijn, omdat de muur snel te vol kan lijken. Kies in plaats daarvan verschillende maten in een vergelijkbaar ontwerp!

Hoe je decoratieve spiegel correct ophangen

 • Feit 1: Grote spiegels met versiering zijn vaak erg onhandelbaar en zwaar. Om deze reden mogen ze alleen worden opgehangen met schroeven, pluggen of beugels. Voordat je je tijdens de montage verwondt, is het beter om een of twee helpende handen te krijgen.
 • Feit 2: Voor een optimale look worden wandspiegels meestal op ooghoogte gemonteerd. Als je een passpiegel, waarin je jezelf van top tot teen kunt bekijken, wilt ophangen, is het raadzaam om vooraf te testen hoe hoog het model boven de vloer moet hangen. Je wilt immers volledig naar jezelf kunnen kijken.
 • Feit 3: Als je je gedecoreerde spiegel ophangt zodat deze het licht van dat door het raam naar binnenkomt, weerkaatst, zal de hele kamer groter lijken. In een donkere gang zonder ramen of extra licht moet bij voorkeur een spiegel tegenover de voordeur worden opgehangen.
 • Feit 4: Wil je liever niet boren of schroeven? De oplossing: gebruik lijm nagels of extra sterk plakband voor spiegels.
 • Feit 5: Een ander slim alternatief voor wandspiegels in de badkamer zijn de praktische spiegeltegels. Deze zijn zeer licht en worden meestal bevestigd met een sterk soort plakband. Zo kunnen hele wandvlakken of deuren daadwerkelijk worden omgetoverd tot wandspiegels met een nostalgische retro-flair. En dit alles zonder onaantrekkelijke boorgaten!

Dit soort spiegels kunnen stijlvol worden gedecoreerd

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand – er zijn er zoveel van jullie in het land! Nee, we hebben hier geen fout gemaakt! Op het gebied van spiegels heb je de keuze uit ongelooflijk veel verschillende maten, modellen en types. We hebben de juiste spiegel voor elke gelegenheid en stijl. De drie klassiekers zijn de wandspiegel, de staande spiegel en de decoratieve spiegel. Minstens één van deze modellen past zeker in jouw huis.

In het volgende gedeelte, zullen we je vertellen wat de kenmerken zijn van de verschillende types.

 1. Wandspiegels

  We kennen de wandspiegel vooral van uit de badkamer. Als een echte klassieker mag hij in geen enkel huishouden ontbreken. Hij hoort bij de standaard uitrusting van elk interieur. Een alternatief voor de eenvoudige wandspiegel in de badkamer is de spiegelkast. Deze is vooral praktisch in kleine badkamers, maar moeilijk te decoreren. Daarom geven we er de voorkeur aan om een wandspiegel te gebruiken die kan worden omgetoverd tot een echte blikvanger met decoratie in de vorm van bijvoorbeeld schelpen.

 2. Vloerspiegels

  Een vloerspiegel is vooral handig als de kast is uitgerust zonder spiegeldeur. Als weelderig uniek stuk is een stevige staande spiegel uitermate geschikt voor gebruik in de hal, slaapkamer of kleedkamer. Met behulp van een vloerspiegel kun je direct je gekozen outfit voor die dag controleren. Veel vloerspiegels zien er in zijn eenvoud al erg stijlvol uit. Met hun moderne uitstraling passen ze perfect in elk interieur. Met onze decoratietips voor jouw DIY-spiegel kun je op een creatieve te werk gaan om jouw vloerspiegel uniek te maken.

 3. Decoratieve piegel

  Decoratieve spiegels zijn ware kunstwerken op zich vanwege hun uiterlijk. Bij dit type spiegel gaat het voordeel verder dan het concrete doel van een eenvoudige wandspiegel. De decoratieve spiegels in onze online shop op WestwingNow sieren je muren en verspreiden een bijzonder chique sfeer. Wil je een decoratieve spiegel maken naar jouw eigen ideeën? Dan heb je slechts een eenvoudige spiegel nodig in de vorm van jouw keuze en de gebruiksvoorwerpen voor de gewenste decoratie. Met hout kun je een rustieke decoratieve spiegel in shabby chic stijl maken. Speelse ornamenten zorgen voor een romantisch tintje.

Eenvoudig, elegant of speels: spiegel decoratie is een absolute must voor elke interieurliefhebber. Kies de juiste materialen en je nieuwe kunstwerk zal de look van je interieur verbeteren!

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte spiegel voor jouw nieuwe doe-het-zelf projecten? Laat je voor jouw spiegel decoratie inspireren door de selectie van onze interieurspecialisten!