Retourtermijn verlengd tot 31.01.2022

Muurdecoratie babykamer: muur met decoratieve objecten en posters

De babykamer inrichten is een van de leukste dingen wanneer je een baby verwacht. Bedenk welke stijl en kleuren bij je passen. Shop meubels die passen bij je thema en die passen in de ruimte. Daarna kun je aan de slag gaan met de finishing touch: de muurdecoratie van je babykamer. Met een gezellige vlaggenlijn, een muursticker of poster aan de muur wordt de ruimte pas écht gezellig. Hier vind je veel babykamer inspiratie en lees je alles over muurdecoratie voor de babykamer!

Muurdecoratie in de babykamer: zo begin je

Als je een babykamer gaat inrichten begin je natuurlijk bij het begin. Je zoekt voorbeelden uit van kamers die je leuk vindt, je selecteert kleuren en vervolgens meubels. Een ledikant of wiegje, een handige commode die je praktisch indeelt, een kledingkast; ze zijn onmisbaar in elke babykamer. Daarna ga je aan de slag met de accessoires, decoratie, lampjes en vloerkleedjes. Ook muurdecoratie komt daarbij aan bod.

Houd hier rekening mee bij het inrichten van de babykamer

Bij het inrichten van de babykamer houd je uiteraard rekening met de veiligheid. Deze staat voorop. Kies niet voor muurdecoratie met koorden waarin je baby verstrikt kan raken en kies ook niet voor muurverf met chemische middelen. Ten tweede houd je rekening met het praktische oogpunt. Zorg ervoor dat de rust wordt behouden en je de babykamer niet volledig vol zet.

Je houdt ook rekening met de grootte van de ruimte. In een kleine babykamer kun je bijvoorbeeld beter niet voor veel drukke prints en donkere kleuren kiezen. Ook kan het zijn dat je het leuk vindt om te kiezen voor een specifieke babykamer voor jongens of een babykamer voor meisjes. Vaak kiezen mensen tegenwoordig echter voor een neutrale stijl.

Soorten muurdecoratie voor de babykamer

Om de muren te versieren kun je allerlei verschillende keuzes maken. Je kunt de muren schilderen in een kleur of een bijzondere muurschildering maken in de babykamer. Maar je kunt ook kiezen voor een poster. Hieronder vind je diverse opties voor wanddecoratie in de babykamer.

Muurstickers

Muurstickers zijn er in allerlei soorten. Zo zijn er naamstickers, dieren, auto’s, bloemetjes of natuurprints; je kunt het zo gek niet bedenken. Er bestaan ook houten 3D muurstickers.

Muurschildering

Je kunt er ook voor kiezen om een mooie muurschildering te maken of laten maken. Verzin een thema of tafereel dat past bij de rest van de babykamer. Ga je de muur verven, let dan goed op welk soort verf je gebruikt. In veel verfsoorten zitten metaaldeeltjes en chemische stoffen. Deze zijn niet gezond, zeker niet voor kinderen. Sommige verfsoorten zijn veilig voor gebruik met kinderen in de buurt.

Muurdecoratie babykamer: behang

Geen zin om de muren te gaan schilderen? Met behang kun je de babykamer in no time een compleet nieuwe look geven. Babykamer behang is er in allerlei soorten, stijlen en kleuren. Je kunt voor een bepaald thema kiezen. Denk maar eens aan jungle behang, een draak of boerderijdieren.

Maar je kunt ook voor een rustige print als veren, stippen, strepen of wolken kiezen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Ook zijn er schoolbordstickers die je op muren en deuren kunt plakken en waar je met krijt op kunt tekenen.

Poster als muurdecoratie voor de babykamer

Ook posters zijn een leuke manier om de babykamer op te leuken. Denk aan posters die passen bij het thema van de kamer.

Houten letters

Hang de naam van je kindje in houten letters aan de muur. Je kunt deze ook schilderen in een gewenste kleur.

Vlaggetjes

Een vlaggenlijn in de kleuren van de babykamer is erg sfeervol. Kies eventueel voor een vlaggenlijn met de naam van je baby erop. Zo’n vlaggenlijn kun je een plekje geven aan de muur, bijvoorbeeld boven het babybedje.

Pompons

Vrolijke pompons zijn ook superleuk om te gebruiken als muurdecoratie in de babykamer. Beschikbaar in allerlei kleuren, materialen en formaten.

Dierenkoppen

Leuke dierenkoppen zijn erg populair voor babykamers. Van olifant tot leeuw en van flamingo tot ijsbeer.

Ingelijste prints

Hang een vrolijke print met een lieflijk tafereeltje in de babykamer. Dit kan voor veel sfeer zorgen. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal lijstjes zelf te vullen met mooie kaarten of plaatjes uit tijdschriften of kinderboeken.

Houten muurdecoratie voor de babykamer

Houten muurdecoratie is er in allerlei vormen. Vlinders, vliegtuigjes, auto’s en wolkjes, maar ook decoratieve houten lampjes voor aan de muur.

Fotocollage

Foto’s kunnen de babykamer persoonlijk maken. Kies voor een enkele foto of maak een leuke fotocollage van het gezin. Je kunt natuurlijk zelf de foto’s laten afdrukken en samenvoegen, óf je doet dat digitaal en laat het afdrukken op een poster of canvas.

Groeimeter

Een groeimeter in de babykamer is erg leuk. Hiermee kan je bijhouden hoeveel je kindje gegroeid is.

Tip! Maak een moodboard

Het kan handig zijn om, voordat je begint met het inrichten, een moodboard te maken. Hierop kun je voorbeelden plakken van babykamers in stijlen die je mooi vindt. Past de landelijke stijl bij de babykamer die jij voor ogen hebt? Of neig je meer naar Scandi?

Selecteer ook kleuren die bij die stijl passen. Wordt het een babykamer in groen, grijs of okergeel? Ook geef je aan welke materialen je wilt toepassen. Hout wordt vaak gebruikt in de babykamer vanwege zijn natuurlijke uitstraling en sterke karakter.

Wil je de babykamer compleet maken en extra sfeer geven met behulp van muurdecoratie? Goed idee! Bij Westwing vind je veel soorten muurdecoratie voor je babykamer. Er is dus altijd wel iets te vinden dat bij jouw stijl past. Ook voor de rest van de babykamer ben je bij Westwing aan het juiste adres.

Shop een complete babykamer of kies de meubels, decoratieve items, accessoires en wanddecoratie uit die jij nog nodig hebt. Registreer je bij Westwing en mis geen enkele deal voor de babykamer van je dromen! Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!