Ontdek onze interieur sale -70%!

Ontdek onze interieur sale -70%!

Leeshoek Ethno stijl, groen en grijs

Ben jij op zoek naar een trendy kleur voor op de muur? Ga dan voor grijsgroen! Deze kleur matcht met elke interieurstijl en is ook nog eens de trend van dit moment. Er zijn veel benamingen voor deze trendkleur: vintage green, grey green, groen grijs, oudgroen en meer. De kleur kenmerkt zich door de combinatie van koel grijs met natuurlijk groen. Deze kleurcombinatie zorgt ervoor dat de kleur subtiel opgaat in de omgeving. Wij laten je zien hoe je grijsgroene muurverf toe kunt passen in je interieur.

Ode aan grijsgroen

Waarom wij bij Westwing zo gek zijn op grijsgroen? Deze kleur heeft iets magisch, op elk moment van de dag zorgt het voor een andere sfeer. De kleur is warm en koel tegelijk en speelt met het binnenvallende zonlicht. In de ochtend, wanneer de zon nog niet de grijsgroene muur belicht, is het vooral de koele grijstint die domineert. Wanneer de zon eenmaal naar binnen piept, neemt de groene tint het over en wordt de ruimte verlicht en verwarmd. Grijsgroen is warmer dan bijvoorbeeld blauwgrijs en kan daarom in elke ruimte van het huis worden toegepast.

In welke ruimtes van het huis kan ik grijsgroen toepassen?

Grijsgroen is de trend van dit moment. Overal duikt deze kleur op: in de slaapkamer, woonkamer, hal en zelfs in de keuken. Niet zo gek, want deze kleur heeft alles in zich om jouw favoriete huiskleur te worden. Vintage green brengt evenwicht en balans in een ruimte. Het is een tijdloos klassieke kleur die zorgt voor een behaaglijke sfeer. Wil jij weten hoe je deze kleur in de ruimtes van je huis kunt toepassen? Wij geven je tips:

  • Woonkamer: doordat de kleur symbool staat voor rust, warmte en gezelligheid is hij bij uitstek geschikt voor de woonkamer. Pas het toe op alle muren van de woonkamer of ga voor een kleurstatement en creëer een accentmuur met grijsgroene muurverf.
  • Slaapkamer: in een slaapkamer verlangen we vooral naar rust. Oudgroen is een prachtige muurverf voor de slaapkamer. Pas hem bijvoorbeeld toe op de wand achter het bed en laat de kleur terugkomen in het bedtextiel.
  • Hal: grijsgroen ademt het thuisgevoel. Een ideale kleur voor de welkomsthal. Zo voelt iedereen zich direct op zijn gemak.
  • Keuken: dankzij de natuurlijke uitstraling van grijsgroen, is de kleur uitstekend toe te passen in de keuken. De kleur geeft de keuken bovendien een subtiele vintage look. Zeker wanneer je kiest voor ouderwetse bewaarbussen in vintage green.

Hoe creëer je een accentmuur met grijsgroene muurverf?

Met een accentmuur maak je een mooi statement in de woonkamer, gang of slaapkamer. Het enige dat je nodig hebt is grijsgroene muurverf. Je kunt op allerlei manieren een accentmuur creëren. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

  1. Lambrisering: een lambrisering verven wil zeggen dat je alleen het onderste deel van de muur verft. De bovenkant laat je wit. Door een lambrisering te schilderen kan je een ruimte optisch hoger of juist knusser laten lijken. Ga voor een lage lambrisering wanneer de ruimte klein en/of laag is en schilder een hoge lambrisering om een grote, open ruimte een huiselijk gevoel te geven.
  2. Kleurvlak: in plaats van een hele muur schilderen of alleen een lambrisering, kan je er ook voor kiezen om een kleurvlak op de muur aan te brengen. In dat kleurvlak kan je bijvoorbeeld een schilderij of fotolijsten hangen. Tip: plak het kleurvlak van tevoren af met schilderstap, zo kan je een strak kleurvlak creëren.
  3. Hele muur: dankzij de natuurlijke, rustige uitstraling van grijsgroen kan je deze trendkleur ook gerust op de hele muur toepassen. Laat de kleur terugkomen in accessoires. Ook mooi: pas verschillende tinten grijsgroen toe in je interieur. Hierdoor krijg je interieur meer spanning.

Hoe kan je grijsgroen combineren?

Sommige kleuren zijn zo dominant dat ze moeilijk te combineren zijn. Grijsgroen is dat niet. Deze kleur gaat juist heel subtiel op in de omgeving. De kleur is daarom goed te combineren met verschillende interieurstijlen, materialen en kleuren.

Houten meubels en accessoires zijn een perfecte match met vintage green. Zet bijvoorbeeld een houten bank neer in je grijsgroene hal. Het kleurenpalet van grijsgroen reikt ver. Je kunt het palet elk seizoen een beetje aanpassen. Ga voor de donkere grijsgroene tinten in de winter en juist voor de lichte, pastelkleurige varianten voor de zomer. Wanneer je het grijs wilt benadrukken, kan je de kleur combineren met verschillende grijstinten en wit, zo geef je een grijs groene muurverf een coole look. Wil je juist meer warmte? Combineer grijsgroen dan met zachte natuurtinten zoals beige, zand en crème.

Tip: Grijsgroene muurverf combineert fantastisch met planten. Ga voor een mooie mix aan (tropische) planten om van je interieur een urban jungle te maken!

Zo, nu aan de slag! Kies jouw favoriete groen grijze muurverf en trek je overall aan! Wanneer het klaar is kan je bij Westwing bijpassende accessoires en meubels shoppen. Vergeet niet om een paar mooie greeneries in huis te halen!