Retourtermijn verlengd tot 31.01.2022

herenhorloge daniel wellington

Hoe je Vaderdag ook viert; op deze dag mogen alle vaders eens flink in het zonnetje worden gezet. Jouw eigen vader of de vader van je kinderen wordt overladen met ontbijtjes op bed, tekeningen, Vaderdag cadeautjes en vooral heel veel knuffels. Maak er een onvergetelijke dag van die begint met ontbijt op bed en eindigt met een uitgebreid diner waarbij hij natuurlijk helemaal niets hoeft te doen. Of pak je het liever klein aan? Ga dan voor een prachtig Vaderdag gedicht. Fijne Vaderdag!

Fijne Vaderdag van A tot Z

Voor Vaderdag hoef je niet persé uren in de keuken te staan. Een gezond en lekker ontbijt tover je met een beetje hulp zo op tafel. Een goed cadeau voor papa daarentegen is vaak nogal eens lastig te kiezen. Het kan helpen om vooraf een aantal vragen te beantwoorden om tot een goede invulling van deze dag te komen. Want zeg nou zelf; als hij helemaal niet het type is om uitgebreid Vaderdag te vieren, dan moet je dat ook vooral niet doen. Houd rekening met het type man waarmee je te maken hebt want alleen dan kun je de Vaderdag afstemmen op zijn wensen. Op zoek naar inspiratie bekijk ook eens de pagina cadeau ideeën voor hem.

Vier vragen voor Vaderdag

Deze vraag kan meespelen in de eventuele activiteiten die je verricht op Vaderdag.
Is hij sportief, avontuurlijk, rustig, culinair of een echte tuinier?
Dit vormt een goede eerste stap naar een cadeau voor hem.
Laat dan alle rompslomp achterwege en zorg gewoon voor een goede kop koffie en een stukje taart.

De geschiedenis van Vaderdag

Een stukje geschiedenis over Vaderdag. Deze dag is wel 100 jaar oud, maar in Nederland wordt het gevierd sinds 1948 en wel op de derde zondag van juni. Sonora Smart Dodd (dochter van een Amerikaanse Burgeroorlogsveteraan) werd in 1910 geïnspireerd om haar vaders dappere daden te eren, eerder werd al Moederdag gepromoot door Anna Jarvis. De dag wordt verschillende gevierd over de wereld. In Thailand wordt bijvoorbeeld de koning geëerd als zijnde de vader van het volk terwijl de dag in Duitsland gelijk is aan Hemelvaart (Jezus keert terug naar zijn vader). Bij ons staat de dag voornamelijk in het teken van alle vaders, opa’s en papa’s.

Met deze tips bezorg je je vader gegarandeerd een fijne Vaderdag

Voor Vaderdag zet je dus de vaders in het zonnetje. Dat kan een kersverse vader zijn van een pasgeboren baby, maar ook de vader van jouw eigen vader. Een Vaderdag cadeau is bovendien heel iets anders dan een verjaardagscadeau. Als je een cadeau zoekt voor je broer bijvoorbeeld omdat hij 30 wordt zoek je waarschijnlijk op een andere manier dan wanneer je een cadeau zoekt voor Vaderdag. Bovendien komen er bij een fijne Vaderdag ook allerlei andere zaken kijken. Je kunt het huis versieren, een ontbijt verzorgen en lekker koken. Ontdek onderstaand lijstje voor een perfecte Vaderdag.

5 tips voor een fijne Vaderdag

Hier vind je nog wat extra tips om Vaderdag écht bijzonder te maken.

 1. Denk aan de versiering

  Hang gezellige slingers op, dek de tafel extra mooi, leg rozenblaadjes op het bed en versier zijn stoel met tekeningen van de kinderen.

 2. Schrijf een gedicht voor Vaderdag

  Of schrijf een mooie fijne Vaderdag tekst op een kaart. Dat is niet moeilijk en wel hartstikke leuk en verrassend! Lees hiervoor ook ons artikel over Vaderdag gedichten.

 3. Maak tekeningen

  Laat de kinderen tekeningen maken voor de papa in kwestie.

 4. Koop een cadeau

  Een cadeau bestaat in allerlei soorten. Je kunt een romantisch uitje geven of een gezellige activiteit gaan doen met het gezin. Maar je kunt ook voor een praktische tuintool of een kledingstuk gaan. Voor elk type man zijn passende cadeaus te vinden. Een luxe, waardevol geschenk van hout voor in het interieur past bijvoorbeeld erg goed bij de liefhebbers van design en kwaliteit.

 5. Zorg voor ontbijt op bed

  Onmisbaar tijdens Vaderdag is het ontbijtje op bed. Want zeg nou zelf; dat is toch het heerlijkste dat er is? Lekker lui blijven liggen terwijl er ontbijt voor je wordt gemaakt?

De mooiste Vaderdag verrassingen op een rij

De leukste Vaderdag verrassingen zijn meestal de zelfgemaakte cadeaus. Denk maar eens aan een mooi fotoboek vol foto’s van het gezin, een gedicht dat is geschreven door de kinderen of de zelfgemaakte hartvormige taart die je samen met de kinderen bakte. Het kan ook erg leuk zijn om tijdens Vaderdag iets te gaan doen met het gezin. Hieronder vind je 5 leuke uitjes die je met het gezin kunt ondernemen.

Top 5 Vaderdag uitjes

Ontdek onze top 5 Vaderdag uitjes!

 1. Naar het strand! Vaderdag valt in de warmere maanden van het jaar. Ga lekker een dag naar het strand. Je kunt lekker gaan wandelen of misschien zelfs een duik nemen en daarna lekker picknicken. Neem een volle picknickmand mee vol met lekkernijen als scones (al dan niet zelfgebakken), muffins, broodjes, eieren en vers fruit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in een strandtent te gaan lunchen of een taartje te eten en koffie te drinken.
 2. Maak een fietstocht door het land. Zo ben je lekker actief bezig en dat zorgt vaak voor de beste gesprekken en een relaxte sfeer. Uiteraard stop je onderweg om lekker te eten en drinken.
 3. Huur een boot(je)! Er leuk, vooral als het mooi weer is. Vaar lekker over een meer of eventueel door de grachten in een stad en zorg dat je veel lekkere hapjes en drankjes meeneemt.
 4. Bezoek een stad. Ga met elkaar naar een museum, geniet van een lunch op een terras of sluit de dag af met een borrel of diner.
 5. Ga een weekendje weg met het gezin. Huur een fijn huis in de natuur waar je door het bos kunt wandelen en eventueel ook sportieve activiteiten kunt ondernemen. Succes gegarandeerd!

Wil jij ook graag gaan voor een bijzondere, originele en onvergetelijke Vaderdag? Laat je inspireren door onze tips en ideeën. Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om een fijne Vaderdag te organiseren.