Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
babyshower organiseren aan het water

Groot, groter, grootst. Zó wordt vaak een babyshower gevierd. Is een goede vriendin van jou zwanger? Of krijgt je lieve zus of je favoriete nichtje binnenkort een baby? Daar moet je iets mee! Jij wilt de moeder in spe nog even flink in het zonnetje zetten, voordat alle aandacht dadelijk naar de kleine spruit gaat. Hoe leuk zou het zijn al haar liefste vrienden en familie te verzamelen en nog even quality time met elkaar te hebben? Je hoorde waarschijnlijk al eerder van het concept ‘babyshower’, maar om er nu zelf een te organiseren, is wel even een dingetje. Waar begin je? En wat is er allemaal nodig om een gegarandeerd geslaagde babyshower te organiseren? No worries, wij helpen je met een overzichtelijk 5-stappenplan! Met onze babyshower ideeën op zak geef jij gegarandeerd een onvergetelijke dag weg.

Wat is een babyshower?

Allemaal leuk en aardig die komende baby’s om je heen, maar jij hebt er nog geen kaas van gegeten. Dus hoe zit dat nou precies met zo’n babyshower? Hoe organiseer je dit feest?

Zwanger zijn en een kindje krijgen, is misschien wel de grootste verandering in iemands leven. Vanaf het moment waarop je een baby krijgt, wordt de aandacht automatisch verlegd en heb je minder tijd voor jezelf of je familie en vrienden. Het is prachtig, maar de zorg is groot. Het is daarom heel belangrijk en prettig nog voor het kindje komt even heel bewust samen te zijn met je dierbaren. Met een babyshower zet je de toekomstige moeder in het middelpunt en krijgt zij de nodige aandacht. Jij geeft dit moment cadeau en zorgt ervoor dat ze nog voor de bevalling omringt is door familie en vrienden. Geef het als een verrassing om haar extra duidelijk te maken hoe speciaal ze is. En maak er een echt feest van, inclusief cadeaus voor moeder en kind, lekkere hapjes en drankjes, leuke versiering en misschien wel wat spraakmakende activiteiten.

Hoe ga ik een babyshower organiseren?

Bedenk voordat je begint met een babyshower organiseren wat voor een type degene is die jij wilt verrassen. Is ze van alles erop en eraan? Of liever intiem en klein? Met dat in het achterhoofd kun je de volgende punten op een rij zetten:

 1. Uitnodigingen

  Wie wil je uitnodigen? Met wie maak je de toekomstige moeder blij?
 2. Locatie

  Waar zou je de babyshower willen vieren? Wil je misschien een tuinfeest geven?
 3. Budget

  Wat is het budget? Denk aan versiering, cadeaus, hapjes en drankjes.
 4. Wanneer

  Wanneer plan je de babyshower?
 5. Activiteiten

  Wil je nog een activiteit organiseren?

Overleg met iedereen die je wilt uitnodigen hoe zij erin staan en of ze mee willen helpen de babyshower te organiseren en bekostigen. Heb je dat allemaal op een rijtje? Dan is de belangrijkste vraag: Wanneer plan je de babyshower?

Wanneer plan je een babyshower?

De ene zwangere vrouw is de andere niet. Waar de ene nog elke ochtend een rondje gaat hardlopen, kampt de ander met bekkeninstabiliteit of misselijkheid. Over het algemeen zijn de meeste klachtenvrij rond de zes, zeven maanden. Dan is de ergste moeheid voorbij en is de buik nog niet extreem dik. Net genoeg energie dus nog voor een feestje!

Prik een aantal data rond deze geschikte maanden, check het even met de partner en gooi het in de groep.

Babyshower hapjes

De babyshower zul je hoogstwaarschijnlijk in de middag plannen. Laat uiteten en borrelen zit er voor de zwangere waarschijnlijk niet zo snel in. Het is daarom handig te denken aan een high tea. Die kun je ergens reserveren, of jij en de andere genodigden gaan samen aan de slag. Geen feestje zonder lekker eten en drinken.

Zorg voor veel kleine hapjes en vraag na waar de zwangere helemaal gek op is, of juist niet. Meng zoete lekkernijen als cakejes, taart en koek met hartige hapjes. Ideetjes:

 • Maak een spraakmakend pronkstuk door vrolijk geglazuurde donuts in piramidevorm op te stapelen en bestrooi ze met jelly beans, spekjes en groene snoepkikkerjes. Style de donuts op een prachtig bord – wij tippen het bord Amalia in roze of blauw van de Westwing Collection voor een romantische touch. Een echte eyecatcher!
 • Ga voor een (gezonde) crazy shake. Fleur een lekkere fruitsmoothie op met een aardbei en een klein stukje cake aan de glasrand, een vrolijk rietje en een tropische prikker. Serveer de smoothie in een bolvormige wijnglas – bijvoorbeeld de glazen Ays van de Westwing Collection – voor een luxe touch.
 • Zet een etagère op tafel met verschillende stukjes quiche, afgewisseld met cherrytomaatjes, stukjes wortel en paprika.
 • Vul kleine glazen flesjes met gazpacho. Een lekker fris tussendoortje en een leuke spraakmaker!

Tip! Wist je dat je veel items voor een babyshower kunt shoppen in de Westwing Club sales? Maar dan met kortingen oplopend tot wel 70%?(!) Registreer je daarom snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal.

Babyshower cadeautjes

Het is de bedoeling dat de zwangere tijdens een babyshower echt even goed in het zonnetje wordt gezet. Daar horen dus cadeautjes bij! Overleg met iedereen of ze al van plan zijn iets te geven en zo ja, wat. Het is leuk een goede balans te maken van babyshower cadeaus voor de moeder zelf en nieuwe spulletjes voor de baby.

 • Een lekkere crème om de huid van de buik zacht te houden.
 • Een bioscoop- of theaterbon voor een laatste avondje uit voordat de kleine spruit eraan komt.
 • Maak een taart van luiers (let even op de maat van de luiers, met de kleinste in huis help je een handje met de voorbereiding). Luiers zijn prijzig, dus dat is meestal wel prettig om te krijgen.
 • Stel een kraammand samen van de praktische spullen die eventueel nog nodig zijn voor tijdens de kraamperiode (stem dat even af met de partner en de kraamlijst die het stel gekregen heeft).
 • Een mooi eerste prenten- of voorleesboek.
 • Een babydagboek voor het eerste levensjaar.

Heb je nog meer inspiratie nodig voor babyshower cadeautjes? Eerder schreven we al een artikel over de 12 leukste cadeautjes om de moeder in spe te verrassen.

Ideeën voor activiteiten organiseren voor de babyshower

Soms kan het nodig zijn aan het begin van een feestje even het ijs te breken, of om tussendoor door middel van een geintje de sfeer er weer in te brengen. Hoe dan ook wordt het met een paar kleine activiteiten altijd net iets specialer. Ontdek hieronder 3 babyshower ideeën voor de activiteiten:

 • Vraag iedereen een babyfoto van zichzelf mee te nemen. Leg de foto’s allemaal naast elkaar en laat iedereen opschrijven welke foto bij wie hoort (nummer ze eventueel). Wie de meeste raadt, heeft gewonnen.
 • Maak een aantal kaarten of koop een ringband waar je aparte bladen in kunt verzamelen. Laat iedereen de naam en geboortedatum van de baby raden en er een mooie wens bij schrijven. Dat is een mooi aandenken! Wie weet raadt iemand het precies.
 • Maak een 30 seconds babyversie. Ken je het spel 30 seconds? Dat is altijd leuk en kun je ook gemakkelijk zelf samenstellen. Bedenk voldoende termen die horen bij zwanger zijn, bevallen, de kraamperiode en het hebben van kinderen. Stel teams van twee samen en gaan!

Heb je nog meer inspiratie nodig voor leuke activiteiten? In ons artikel over babyshower spelletjes vind je 10 ideeën.

Babyshower organiseren voor een meisje of een jongen?

Misschien is het al bekend of er een meisje of een jongen op komst is. En misschien is de moeder in spe daar helemaal mee in haar nopjes. Dan is het leuk om de babyshower een thema meisje of jongen mee te geven. Glazuur de donuts helemaal roze of blauw en maak roze limo of blauwe bessen smoothie.

Ga jij binnenkort een babyshower organiseren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste decoratie en servies!