Fluwelen stoel en balonnen in een kamerhoek

Ben je zelf al eens verrast door een surpriseparty? Of ga je iemand verrassen? Niets zo leuk als het organiseren van een verrassingsfeest voor een vriend, vriendin of partner. Het is alleen niet altijd makkelijk om het geheim te houden. Wij geven je een paar handige tips voor succesvolle verassing met een surpriseparty!

De beste tips voor het perfecte verrassingsfeestje

 • Tip 1: Begin vroeg met plannen! Om het verrassingsfeestje op zijn pootjes te zetten, is het handig als je de locatie zo snel mogelijk vastlegt.
 • Tip 2: Nodig de juiste mensen uit! De uitnodiging voor het verrassingsfeestje moet natuurlijk alleen gaan naar de mensen die het belangrijkst zijn voor de persoon voor wie je de surpriseparty organiseert.
 • Tip 3: Bedenk een leuk thema! Misschien is de persoon die je wilt verrassen een groot fan van een bepaald decennium of een film. Geef de gasten door wat het thema is en vergeet niet om een outfit voor de eregast klaar te leggen.
 • Tip 4: Inkoppertjes: muziek is heel belangrijk op een feest! Pas de playlist aan op het thema van het feest. Het is natuurlijk ook leuk om de lievelingsnummers van de jarige op de playlist te zetten.
 • Tip 5: Vergeet de snacks niet! Laat elke gast iets meenemen of – wanneer er meer budget is – regel een cateraar.

DIY piñata: een leuke verrassing

 1. Stap

  Voor een DIY piñata heb je een grote ballon, een schaal, een plastic emmer, een lepel, behanglijm, crêpepapier in felle kleuren, kwasten, een schaar, vloeibare lijm, touw en kranten nodig.

 2. Stap

  Blaas de ballon op. Gebruik eventueel een ballonpomp.

 3. Stap

  Knoop de ballon en plaats hem in een kom met de knoop naar beneden. Om te voorkomen dat de ballon wegglijdt, kunt je hem ook met plakband bevestigen.

 4. Stap

  Maak de behanglijm klaar. Volg de gebruiksaanwijzing!

 5. Stap

  Terwijl de behanglijm rust, kan je het krantenpapier en het crêpepapier in kleine stukjes scheuren.

 6. Stap

  Nu is het tijd om aan de slag te gaan: plak de krantenknipsels op de ballon met behanglijm.

 7. Stap

  Herhaal deze stap minstens drie keer. Heel belangrijk: laat voldoende ruimte rond de knoop zodat je de piñata later zonder problemen kunt vullen.

 8. Stap

  Om ervoor te zorgen dat de piñata niet alleen van saai krantenpapier wordt gemaakt, kan je de ballon nu met crêpepapier gaan beplakken. Gebruik meerdere lagen.

 9. Stap

  Laat de piñata 24 uur drogen.

 10. Stap

  Maak nu de ballon los van de kom en prik in de ballon met een puntig voorwerp.

 11. Stap

  Nu kan je de piñata versieren met crêpepapier, franjes, verf en meer.

 12. Stap

  In de laatste stap vul je de piñata met snoep, slingers en confetti. Boor vier gaten met een schaar aan de rand van de opening van de piñata en trek het koordje erdoor om het op te hangen.

Verrassing! Met deze feestaccessoires is je volgende surpriseparty gegarandeerd een succes:

Let’s party! Ideeën voor uitnodigingen voor een surpriseparty

Mooie uitnodigingen vormen de basis van een goed feest en ook de verrassing van jouw surpriseparty. Vaak worden er WhatsApp-groepen aangemaakt, maar een echte uitnodiging op papier is nog leuker. Als de surpriseparty een thema heeft, kan je de uitnodigingen hierop afstemmen. Of als het feest bestemd is voor iemand die naar het buitenland gaat, is een vliegticket als uitnodiging een grappig idee.

Als je creatief bent, kan je zelf een kaart maken op de computer en deze laten drukken op mooi papier. Heel belangrijk: noteer op de uitnodiging dat dit een verrassingsfeestje is, zodat de gasten het niet per ongeluk verklappen. Informatie zoals datum, tijdstip en plaats van het feest moet ook op de uitnodiging worden vermeld. Vermeld ook je contactgegevens!

Ons favoriete DIY-idee voor een verrassingsfeest is een herinneringspot, die de gasten kunnen vullen met kleine herinneringen aan de eregast. Zet een glazen pot, kleine briefjes en pennen neer. Elke gast schrijft op een stuk papier mooie ervaringen, herinneringen en gelukkige momenten, die hij met de jarige heeft gedeeld. Zo’n pot vol herinneringen is een verrassing voor het leven! Registreer je op Westwing en mis geen exclusieve interieur deals.