Organiseer een origineel vrouwen vrijgezellenfeest: gedekte buitentafel

De beste ideeën voor een barbecuefeest in de tuin. De zomer is hét moment voor een BBQ party in eigen tuin! Lekker eten, drankje erbij, muziek op de achtergrond en de zon op je gezicht. Ook wanneer je geen tuin hebt, kan je een bbq-feest geven. Misschien heb je een balkon of zelfs een dakterras en anders zet je de barbecue gewoon bij de voordeur en nodig je alle buren uit. Of je verhuist het barbecuefeest naar het dichtstbijzijnde park. Voor een bbq party geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Wij geven je tips, ideeën en een checklist waarmee jouw tuinfeest een gegarandeerd succes wordt.  

Checklist BBQ party: tips voor een geslaagde barbecuesessie 

Waar ga ik het bbq-feestje geven? Wie nodig ik uit? Wat moet ik inkopen? Hoe kleed ik het aan? Kortom: waar moet je allemaal aan denken wanneer je een bbq party organiseert?

Met deze checklist weet je zeker dat je niets vergeet: 

 1. Locatie

  Een tuin of dakterras is de ideale plek voor een barbecuefeest. Maar niet iedereen is gezegend met een (grote) buitenruimte. Heb je een klein balkon of helemaal geen buitenruimte? Organiseer dan een barbecuefeest in het park. Tip voor een bbq-party in het park: hang slingers op in de dichtstbijzijnde boom zodat je vrienden gelijk kunnen zien waar het feestje plaatsvindt. 

 2. Uitnodiging

  Door een originele uitnodiging te sturen is de toon gelijk gezet voor je barbecuefeest. Tip voor een originele uitnodiging: stuur of geef de genodigden een vork met daaraan een kaartje waarop staat waar en wanneer het feestje plaatsvindt.

 3. Inkoop

  ‘Wat koop ik in voor een bbq party?’. De inkoop is het moeilijkste gedeelte van het organiseren van een barbecuefestijn. Je wilt natuurlijk niet te veel inkopen, maar ook zeker niet te weinig. Het zou jammer zijn als je halverwege de avond naar de snackbar moet omdat je gasten nog trek hebben. Je kunt per persoon ongeveer het volgende aanhouden: 400 gram vlees en vis, een kwart stokbrood en 200 gram salade. Vergeet ook niet de sauzen en drankjes in te kopen! Gemiddeld worden er vier glazen per persoon gedronken. 

 4. Aankleding

  Een barbecuefeest wil je natuurlijk wel feestelijk aankleden. Zeker wanneer het feest zich in de zomer afspeelt is het leuk om voor een kleurrijke aankleding te gaan met slingers, ballonnen en gebloemde tafelkleden.  

 5. Servies

  De tijd van de witte plastic barbecuebordjes is echt voorbij. Hoe makkelijk ook, milieuvriendelijk is het niet al dat wegwerpplastic. Ga in plaats daarvan voor echt porselein of wegwerpbordjes van biologisch afbreekbare materialen zoals suikerriet, palmblad of bamboe. 

 6. Weer

  In Nederland weet je het nooit met het weer. Ook midden in de zomer kan het keihard regenen. Met een beetje mazzel is het een zomers buitje dat zo over drijft, maar wanneer je pech hebt stopt het niet met regenen. Zorg daarom voor voldoende partytenten en/of een groot zeil dat je over het hele terras kunt spannen.  

BBQ Party voor kinderen

Wanneer er ook kinderen op het barbecuefeest komen, is het aan te raden om voor voldoende vermaak te zorgen zodat groot en klein zich amuseert. Richt een speelhoek in met een glijbaan, zandbak en/of knutseltafel. Ook leuk: huur een clown in of leg schmink klaar zodat de kinderen elkaar kunnen schminken. 

Tip: vegetarische barbecue

Niet iedereen maak je blij met vlees (of vis), zorg daarom ook voor voldoende vegetarische gerechten voor op de barbecue. Bijvoorbeeld: spiesjes met falafel, aubergine en paprika, gegrilde mais, gevulde portobello of puntpaprika van de barbecue en gepofte aardappels. We raden sowieso aan om de salade vegetarisch te houden, er wordt immers al genoeg vlees gegeten tijdens een barbecue! 

BBQ Party Thema’s

Om je feest extra feestelijk te maken, is het leuk om er een thema aan te koppelen. Wanneer iedereen in de stijl van het thema op je feestje verschijnt, zit de stemming er gelijk in! Pas de uitnodiging en aankleding aan het thema aan. Ben je op zoek naar een geschikt thema voor je bbq party? Wij hebben een paar favorieten: 

 • Hawaii: surfplanken, rieten rokjes, cocktails en voor elke gast een hawaiislinger.
 • Amerikaans: in de stijl van een Amerikaanse diner met XXXL-colabekers, papieren hamburgerbakjes, knijpflessen en cowboyhoeden.
 • Pastel: een lieflijk thema met pastelkleurige lampionnen, pastelroze servetjes, glazen vazen met vers geplukte bloemen en kanten kleedjes. 
 • Bohemian: hangmatten, veel kussens op de grond, lampionnen, macame hangers en kralengordijnen. Love, peace and happiness!

Winter BBQ Party

Een bbq-feest hoort niet alleen bij de zomer! De winterbarbecue maakt de laatste jaren zijn opmars. Barbecueën in de winter?! Tuurlijk! Zelfs wanneer het sneeuwt kan de barbecue aan. Zet een paar vuurkoven in de tuin en eventueel wat warmtelampen, leg plaids hier en daar neer en zorg dat de gasten lekker warm kunnen zitten. Met lichtslingers, fakkels en lampionnen maak je van je tuin een romantisch winterparadijs. 

Bij Westwing vind je alles voor de aankleding van jouw BBQ party. Van servies en bestek tot lampionnen en tuinfakkels. Nodig je vrienden uit en maak er een feest van!