Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
kind met speelgoed op een kinderfeestje

Wekenlang heeft je kind het er al over: het kinderfeestje. Of het nou de eerste of vierde keer is dat je een kinderfeestje moet organiseren: je wilt altijd dat het perfect is voor je kleine. Maar vaak maak je het jezelf veel te moeilijk! Als een vriendje thuis komt spelen, ben je toch ook niet zo zenuwachtig? Het klinkt onlogisch, maar: less is more. Kinderen zijn vaak al gauw blij, dus een groots kinderfeestje met veel toeters en bellen is helemaal niet nodig! Een kinderfeestje thuis is dus net zo leuk als alle andere kinderfeestjes! Voor jou ontzettend praktisch, want je hoeft geen rekening te houden met het regelen van een locatie, je hoeft nergens te reserveren en vervoer heb je ook niet nodig. Lees snel verder en ontdek de leukste ideeën voor een origineel kinderfeestje thuis.

Origineel kinderfeestje thuis

Oké, je hebt besloten om het kinderfeestje thuis te vieren, maar dit wil je natuurlijk wel op een zo origineel mogelijke manier doen. Want het moet nog steeds onvergetelijk worden! Ben je helemaal radeloos en zit je met je handen in het haar? Wij helpen jou een handje verder met leuke verjaardagsideeën. Met onze 10 ideeën voor een kinderfeestje thuis, ga jij geheid een origineel feestje organiseren voor jouw kleine!

11 ideeën kinderfeestje thuis

Hieronder vind je 11 ideeën voor een origineel feestje thuis.

1. Schminken

Een vlinder, een prinses, een tijger of een clown: schmink erop los! Kinderen vinden het erg leuk om geschminkt te worden. Ben je zelf niet goed in schminken? Vraag iemand anders uit je familie om te helpen of nog beter: vraag een professional!

2. Spelletjes kinderfeestje thuis

Bij een kinderfeestje is het belangrijk dat de kinderen iets te doen hebben. Dat ze lekker bezig kunnen zijn en hun energie kwijt kunnen. En waarbij kan dat nou beter dan bij een kinderfeestje met allerlei spelletjes of speelgoed! Koekhappen, een hindernisbaan of een ouderwets bordspelletje. Zijn de kinderen nog erg jong, dan kan dit lekker in de middag. Zijn ze al iets ouder? Dan is een spelletjesavond ook erg leuk!

3. Koekje of cupcake maken en versieren

Zeg je kinderfeestje, dan zeg je natuurlijk lekkernijen. Dus wat dacht je van een bakfeestje? Ga met de kinderen aan de slag in de keuken en maak koekjes of cupcakes. En daarna is het tijd om ze te versieren! Wie maakt de lekkerste of mooiste cupcake?

Ontdek deze handige keukenhulpjes voor het organiseren van het ultieme bakfeestje:

4. Themafeest

Maak van het kinderfeestje thuis een themafeest: piraten- en prinsessenthema’s doen het bijvoorbeeld altijd goed. Maar ook een jungle thema is favoriet. Zorg voor bijpassende versieringen en ook de outfits mogen natuurlijk niet ontbreken! Denk aan tipi’s, lichtslingers, leuke vloerkleden en mooie lampen. Is je kind al iets ouder? Wat dacht je van een Hawaii-party? Laat die tropische smoothies maar komen!

Ontdek deze sfeervolle decoratie voor een geslaagd kinderfeestje:

5. Speurtocht

Maak er een half tuinfeest van en organiseer een speurtocht in of rondom het huis met leuke vragen, grappige aanwijzingen en een schat op het einde. Kinderen houden van dit soort activiteiten waarbij ze op avontuur kunnen gaan. Succes gegarandeerd!

6. Hut bouwen

Zeg nou zelf, hield jij vroeger ook niet van hutten bouwen? Ga op zoek naar mooie takken om een hut mee te maken in je tuin. Zodra de hut staat, geef je de kinderen een picknickmand mee zodat ze lekker kunnen picknicken in hun zelfgemaakte hut!

7. Slaapfeestje

Wil jouw kind maar een paar vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen? Dan is een slaapfeest is ook erg leuk! Een bak popcorn, een leuke film en een lekkere pyjama zijn de perfecte ingrediënten voor een geslaagde filmavond.

8. Gourmetten

Wil je het kinderfeestje thuis aan het eind van de middag of in de avond geven? Dan is gourmetten een erg goede en leuke optie! Gourmetten is toch iets wat je niet iedere week doet en daarom dus super leuk en origineel. En natuurlijk ontzettend feestelijk!

Style de tafel af met dit kleurrijke kinderservies:

9. Maak thuis een disco voor je kinderfeestje

Dansen, muziek en zingen zijn vaak wel dingen waar kinderen blij van worden. Sluit de gordijnen, zet een discolamp aan en zet de muziek op standje ‘feesten’! Kinderen hebben gegarandeerd de tijd van hun leven. Het is hierbij natuurlijk wel handig om de buren even te waarschuwen.

10. Springkussen

Last but not least! Is jouw kind in de zomer jarig en heb je genoeg ruimte in je tuin? Dan is een springkussen precies wat je nodig hebt voor een kinderfeestje thuis. Het enige wat je hoeft te regelen is het springkussen, het plezier komt vanzelf! Misschien wil je zelf ook wel een sprong wagen?

11. Knutselen tijdens het kinderfeestje thuis

Ben je van plan om te gaan knutselen tijdens het kinderfeestje thuis? Dan zijn er genoeg leuke dingen te bedenken! Bekijk vooral eerst wat je al in huis hebt en of je hier iets mee kunt. Kinderen zijn heel creatief: zodra je gekleurd papier, stiften en andere knutselspullen op tafel legt, gaan ze zelf hun gang. 

Koop bijvoorbeeld witte basic fotolijstjes, diamanten, stickers en leuke stiften en laat de kinderen fotolijstjes versieren. Erg leuk als je dan tijdens het feestje een groepsfoto maakt, deze kan dan vervolgens in het lijstje! Wil je echt origineel uit de hoek komen? Ga dan mozaïeken met de kids! Op deze jonge leeftijd is de kans groot dat het hun eerste keer is en dat maakt het extra leuk. Er zijn standaard mozaïekpakketten met alles erop en eraan voor een geslaagd kinderfeestje thuis! 

Steeds meer kinderen zijn een liefhebber van slijm. Waarom? Waarschijnlijk omdat het lekker aanvoelt en er grappig uitziet. Een workshop slijm maken zal geheid in de smaak vallen bij de kinderen! Wil je meer tips over knutselen met slijm? Lees dan ons artikel over slijm maken met kinderen. Houd je het liever wat minder plakkerig? Ook sieraden maken is erg leuk. Zorg ervoor dat je kralen met letters hebt zodat ze een armbandje kunnen maken met hun eigen naam!

Kinderfeestje thuis 5 jaar organiseren?

Je kleine wordt 5 jaar, misschien heeft hij of zij al één of meerdere kinderfeestje achter de rug of misschien wordt dit jaar wel de eerste. Beide erg lastig. Je kan zelf allemaal dingen gaan bedenken, maar vaak weten kinderen van 5 al wel wat ze leuk vinden. Vraag of je kind zelf een idee heeft of wat hij of zij graag zou willen doen. Het is immers de verjaardag van je kleine!

Kinderfeestjes ideeën

Genoeg kinderfeestjes ideeën in ieder geval! Maak het jezelf makkelijk en zorg dat op de dag zelf alles al is geregeld en het liefst ook klaarstaat. Zo heb je goed overzicht en kun je tijdens het kinderfeestje thuis al jouw aandacht aan de kinderen geven. Een goede voorbereiding is het halve werk!