Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
Een bord met mijn valentijn en een roze roos

Ben je op zoek naar inspiratie voor een eerste date? Of verzamel je juist ideeën om romantiek en spontaniteit (terug) te brengen in je relatie? Wat je motivatie ook is, met de suggesties uit dit artikel zit je meer dan goed. Zo hebben we allerlei romantische ideeën verzameld voor een zwoele avond. Van knusse diners voor partners waarbij de liefde door de maag gaat, tot aan een thuisspa voor geliefden die gepamperd willen worden. Laat je dus inspireren en organiseer binnenkort ook zelf een romantische avond thuis. 

Een romantisch avondje thuis? Dit zijn onze 5 ideeën

Een date night thuis organiseren geeft de avond niet alleen een persoonlijk tintje, maar heeft ook als bijkomend voordeel dat jullie je net zo klef kunnen gedragen als jullie zelf willen. Er zijn immers geen andere personen in de ruimte waar jullie je voor hoeven in te houden. Lekker kussen en knuffelen dus tijdens de date activiteiten door! 

En over activiteiten gesproken: hieronder hebben wij onze vijf favoriete ideeën verzameld voor een romantische avond thuis. Dit zijn:

 1. Leer elkaar (opnieuw) kennen met deze diepgaande vragen
 2. In 3 stappen een diner voor twee thuis organiseren
 3. Samen relaxen tijdens een spa-avond
 4. Dia-avond, maar dan anno nu 
 5. Terug naar toen: herbeleef jullie eerste date 

Hieronder lichten we elk idee toe en vertellen we hoe je te werk gaat. Alle activiteiten zijn uitvoerbaar bij goed én slecht weer.

Idee 1. Leer elkaar (opnieuw) kennen met deze diepgaande vragen

Wanneer jij en je partner al langer een relatie hebben, ken je elkaar door en door. Tenminste, dat denk je. Want wanneer hebben jij en je partner voor het laatst écht een diep gesprek gehad? Eentje waarin je elkaar compleet (her)ontdekt en erachter komt hoe jouw geliefde jullie relatie ervaart en hoe je partner in het leven staat? 

Het is logisch als zo’n gesprek alweer enige tijd geleden is. Gesprekken als deze vinden veel plaats in de beginfase, maar nemen later in de relatie steeds meer af.  Zo gaan we na enige tijd zelf antwoorden voor onze partner invullen en vergeten we te vragen hoe het écht zit. Hoog de tijd dus om elkaar (opnieuw) te leren kennen.

Een diepgaand gesprek waarbij je elkaar compleet (her)ontdekt: dat is het idee achter deze vragen. Hieronder geven we een aantal voorbeeldvragen die leiden tot een diepgaand gesprek waarin jij en je partner elkaar volledig kunnen (her)ontdekken: 

 • Heeft onze relatie jou veranderd, en zo ja, op welke manier?
 • Van welke gebeurtenis hebben wij als koppel veel geleerd?
 • Welke activiteit zou je graag met mij willen doen en waarom?
 • Is er iets wat je zou willen veranderen aan onze relatie, en zo ja, wat?
 • Hoe ziet jouw droomvakantie voor ons samen eruit?

Idee 2. Romantisch eten thuis: in 3 stappen een diner voor twee thuis organiseren

 1. Creëer een romantische setting (incl. kaarslicht)

  Is een romantisch diner voor twee wel een romantisch diner als er geen kaarslicht aanwezig is?! Juist, dat dachten wij ook. Inslaan dus die kaarsen en vergeet ook de rest van de tafel en/of de ruimte niet romantisch te decoreren. Kun je wel wat extra inspiratie op dit gebied gebruiken? Lees dan ons artikel over kamer romantisch versieren
 2. Stel een menu samen om je vingers bij af te likken

  Voor een romantisch diner voor twee telt er maar één ding; dat de gerechten met liefde zijn bereid. Een principe dat staat of kraakt met het juiste menu. Welk menu dat voor jullie is, is persoonlijk. Misschien hebben jullie wel veel fijne herinneringen aan de Italiaanse keuken, of juist aan de Aziatische cuisine. Ga dus na waar jij jouw partner blij mee kan maken–en wat haalbaar is voor jou om te koken. 
 3. Ga voor een spannend toetje

  Tover dat traditionele chocolade dessert om in een spannend toetje. Denk aan aardbeien gedipt in chocolade met wat extra chocoladesaus ‘on the side’. Maar wat je ook voor extra spannends bedenkt, vergeet vooral niet om ook daadwerkelijk een echt toetje in je menu op te nemen. Want hoe leuk het ook is om jezelf als toetje voor te doen; uiteindelijk is er niks wat een echt toetje kan vervangen! 

Tip: Zijn jullie meer ochtend- dan avondmensen? Dan zou een romantisch ontbijt op bed wel eens nóg beter voor jullie kunnen uitpakken.

Nog 3 ideeën voor een date night thuis 

Op zoek naar een romantisch cadeau voor haar? Dan kun je ook overwegen om niet iets tastbaars te geven. Dat wil zeggen: een cadeau in de vorm van een ervaring die haar nog vele jaren bij zal blijven! Wij tippen hieronder drie van dit soort ideeën, namelijk: een spa-avond, een dia-avond anno nu en een herbeleving van de eerste date.

3. Samen relaxen tijdens een romantisch avond thuis

Laat het (opblaasbare) bad maar vollopen, en vergeet ‘m niet te verrijken met een heerlijk geurende bruisbal en de klassieke rozenblaadjes. Om jullie romantische avond thuis nóg romantischer te maken, zet je ook alvast een flesje massageolie naast het bad neer. Zo kun je jouw partner tijdens het badderen trakteren op een romantische massage. 

4. Romantische avond thuis met een dia-avond anno nu 

Samen terugblikken op jullie gedeelde herinneringen is wat ons betreft de perfecte activiteit voor een romantische avond thuis. Als je het groots wil aanpakken, kun je een kleine projector kopen of lenen en haal je voor één avond een muur in huis helemaal leeg. Nu nog even een mapje maken met alle foto’s die je maar kunt vinden van de momenten die jullie samen hebben beleefd, en jullie dia-avond anno nu kan beginnen. Vergeet de snacks en drankjes niet!

5. Een romantische avond thuis zoals toen: herbeleef jullie eerste date

Met het vijfde idee uit dit artikel, blijven we nog even in nostalgische sferen. Als laatste idee tippen wij namelijk om jullie eerste date thuis te herbeleven. Thuis? Ja thuis! Wees creatief, en tover een ruimte in huis om tot de plek waar jullie elkaar voor het eerst leerden kennen. Was dit bijvoorbeeld in een cocktailbar? Vraag dan even rond in je netwerk of je twee barkrukken kunt lenen. Scoor zelf nog een cocktailshaker en twee glazen, et voila, jullie date is compleet!

Genoeg ideeën verzameld? Dan is het nu tijd om de handen uit de mouwen te steken en een sfeervolle setting te creëren! Registreer je dus snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor een sfeer- en stijlvolle inrichting.