Stoel met schapenvacht

Fluffy, hoogpolig, zacht, warm, gemakkelijk te verzorgen en 100% veganistisch! Een kunstvacht is een uitstekend alternatief voor een echte schapenvacht. Of het nu gaat om een imitatiebont plaid of imitatiebont kleed, een schapenvacht is een mooie, zachte toevoeging aan een stoel, fauteuil of vloer.

Imitatie schapenvachten zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren – van klassiek wit, lichtgrijs en zwart tot ongewone varianten in felle kleuren. Vaak is een schapenvacht van imitatiebont ongeveer een meter lang waardoor je er alle kanten mee op kan. Breng gezelligheid in huis door accessoires van imitatievacht op creatieve manieren toe te passen. Vooral in de koude maanden is iets warms en zachts een welkom ingrediënt voor een huiselijke sfeer. Onze interieurspecialisten geven je tips over hoe je je huis gezellig kunt maken met imitatievachten.

Sitzecke mit Lammfell auf Stuhl

Wat is precies een imitatie schapenvacht?

Een imitatie schapenvacht is een kunstmatig geproduceerde schapenvacht. Schapenvacht imitaties lijken qua uiterlijk en gevoel erg op echte vachten. Ze zijn net zo zacht, warm, aaibaar en luxueus, alleen hebben er geen dieren hoeven lijden voor de productie van deze vachten. Synthetische vachten bestaan vaak uit polyester en acryl en zijn daarom absoluut vrij van dierlijke vezels. Een imitatie schapenvacht is makkelijker te onderhouden dan een echte vacht.

Synthetische schapenvacht – hoe onderhoud je het?

Het beste is het om een imitatie schapenvacht met de hand te wassen. Voor het wassen met de hand leg je het vachtje in een badkuip. De temperatuur van het water mag niet hoger zijn dan 30 graden. Voeg wat wolwasmiddel toe en wacht ongeveer 30 minuten. Kneed nu de vacht met je handen en hang het vervolgens aan de waslijn om te drogen. Kleinere vlekken kunnen ook gemakkelijk met een doekje of borstel worden verwijderd zonder dat je het hele vachtje nat maakt.

Wassen in de machine: wanneer het vachtje sterk vervuild is, kan je het met het wol wasprogramma van de wasmachine wassen. Gebruik een kleine druppel wolwasmiddel en was op een maximale temperatuur van 30 graden. Niet centrifugeren! Hang vervolgens het natte synthetische bont over de badkuip of wasbak om het te laten drogen.

Hoe integreer je een imitatie schapenvacht in je huis?   

Schapenvachten geven een ruimte direct een uitnodigende en gezellige sfeer. Dankzij het hoogwaardige vakmanschap lijken synthetische vachten bedrieglijk veel op echte schapenvachten! Het is een populair materiaal voor woonaccessoires en kleding vanwege de lage productiekosten en goede onderhoudseigenschappen. Het is dus in veel opzichten niet ondergeschikt aan een echte schapenvacht. Zacht en huidvriendelijk, en tegelijkertijd slijtvast en duurzaam!

Zowel kinderen als volwassenen profiteren van de positieve eigenschappen van een imitatie schapenvacht. In de kinderkamer kan zo’n vacht bijvoorbeeld goed gebruikt worden als slaapmat voor baby’s of speelkleed voor peuters. Maar imitatiebont zien we ook terug op knuffels en als voering van jassen, handschoenen en laarzen. In het interieur wordt imitatiebont toegepast op kussens, dekens, plaids, vloerkleden en poefs.

Met schapenvacht van imitatiebont creëer je een gezellige berghut sfeer. Zeker in de herfst en winter doet deze knusse sfeer het erg goed. Een imitatie schapenvacht is makkelijk toe te passen. Leg bijvoorbeeld op alle eetkamerstoelen een vachtje! Zo ziet de eethoek er direct een stuk gezelliger en warmer uit. Maar ook over de bank en je favoriete fauteuil kan je een vachtje leggen. Voor het bed bestaan er imitatiebont plaids die je het gevoel geven dat je onder een warm, zacht berenvel slaapt. Met bijpassende imitatiebont kussens maak je het plaatje compleet.

De mooiste DIY-ideeën voor imitatiebont

Je kunt ook zelf aan de slag met imitatiebont! Bij een stoffenwinkel kan je vaak imitatiebont op rol kopen. Het imitatiebont is makkelijker te verwerken doordat het gemaakt is van acryl of polyester en niet, zoals bij echt bont, van leer. Kussens en kleden zijn eenvoudig te maken van imitatiebont, maar ook een laptophoes, eierwarmer of broodmand kan je gewoon zelf op de naaimachine maken. 

Blader door tijdschriften, boeken of het internet voor creatieve DIY-ideeën voor het zelf maken van imitatiebont accessoires voor je interieur. Succes!

Op zoek naar meer inspiratie? Op WestwingNow bieden we naast tal van merken onze eigen exclusive selectie aan prachtige imitatie schapenvachten en andere imitatiebont accessoires. Maak je interieur klaar voor het koude en donkere najaar!