Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Futon bank in grijs met kussen, voorin een tapijt en een salontafel met versiering

Ben je op zoek naar een mooie bank die ook nog eens maximaal comfort biedt? Dan is de futonbank echt iets voor jou! Met dit trendy gestoffeerde meubelstuk creëer je een comfortabele en tegelijkertijd moderne zit- en slaapgelegenheid. Of het nu gaat om een gezellige tv avond met je partner of een spelletjesavond met het hele gezin – de futonbank is geschikt voor verschillende toepassingen. Als er gasten onverwacht blijven logeren, klap je de futon gewoon uit tot 2-persoons slaapbank! Wij bespreken graag alle voordelen van onze favoriete futon!

U kunt zich nu al voorstellen hoe veelzijdig de Futon bank is. Wij vertellen u alles wat u moet weten over dit onderwerp.

Wat is een futon?

Een futonbank is een bank en bed in één. Futon is een Japans woord en betekent zoiets als deken. Het ontwerp komt uit Japan en ontstond vanuit de behoefte om een ruimte multifunctioneel te kunnen gebruiken: wanneer je niet slaapt, klap je de futon in en gebruik je ‘m als bank. De dikheid van de futon zorgt ervoor dat je zowel comfortabel zit als ligt. De meeste modellen bestaan uit een frame en een zachtschuim futonmatras. Soms is er geen frame en bestaat de futon alleen uit een opklapbaar matras. Dan lig je iets lager bij de grond, maar net zo comfortabel als een slaapbank!

Hoe pas je de futonbank toe in je interieur?

Een futon heeft meestal een hoogte van 12 cm. Wanneer je op een futon slaapt, lig je dus vaak laag bij de grond. Daarmee is de futonbank ideaal voor kleine/lage ruimtes, zoals in een kamer met een schuin zolderdak. Dankzij de multifunctionele eigenschappen van een futon, is hij bij uitstek geschikt voor een logeerkamer. Wanneer je geen logees hebt, klap je de futon in en gebruik je ‘m als bank. Ook handig: zet er een in de slaapkamer van de kinderen. Wanneer er vriendjes blijven slapen, is er zo een slaapplek gecreëerd!

En wat dacht je van een studentenkamer? Net als Japanners hebben studenten vaak weinig ruimte en moet deze beperkte ruimte gebruikt worden als werk-, slaap-, eet- en woonkamer. Een futon voelt zich hier helemaal thuis! Deze Japanse slaapbank is eenvoudig in- en uit te klappen zodat je ‘m overdag als bank kunt gebruiken en ’s nachts als comfortabel bed.

Ook heel mooi: de futon fauteuil!

Naast de futonbank, bestaat er een ook futonstoel of futon fauteuil. Hiermee creëer je een 1-persoons slaapbank. Je kunt verschillende futonstoelen met elkaar combineren zodat je voor elke onverwachte slaapgast altijd een comfortabel bed in huis hebt. Tip: heb je een klein stadsappartement? Combineer een futonbank met een of twee futonfauteuils. In een handomdraai verander je je woonkamer in een slaapzaal! Stem de kleuren van de futons op elkaar af of kies juist contrasterende kleuren. De futon is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar, dus het is helemaal aan jou!

Hoe onderhoud je een futonbank?

Om lange tijd van je futon te genieten is goed onderhoud belangrijk. Draai het matras regelmatig om (indien mogelijk) of ‘masseer’ de vulling zo nu en dan zodat het materiaal zich verdeelt. De hoezen kunnen meestal worden verwijderd en gewassen in de wasmachine op lage temperaturen. Check van tevoren de productdetails!

3 redenen om een futonbank in huis te halen

Wij zijn fan van de futon! En jij waarschijnlijk nu ook! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij geven je graag nog een paar redenen waarom je een futon in huis moet halen!

  • Feit 1: Futon-zitbanken zijn door hun uitklapbare functie zeer plaatsbesparend en bij uitstek geschikt als slaapbank voor onverwachte gasten of om een kleine ruimte, zoals een studentenkamer, multifunctioneel in te richten.  
  • Feit 2: Het zachte futonmatras biedt uitstekend slaapcomfort en is rug vriendelijk. Een gewoon inklapbaar logeerbed heeft vaak een dun en oncomfortabel matras. Een futonbank is een comfortabel en praktisch alternatief!
  • Feit 3: Futonbanken zijn meestal veel betaalbaarder dan andere banken en daarom ook geschikt voor een kleine portemonnee!

Shop een futon online bij Westwing

Bij Westwing shop je futonbanken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Shop jouw futon online en laat ‘m thuis bezorgen!