Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
kerstdecoratie maken

Kerst is dé gelegenheid om aan de slag te gaan met DIY’en. Van prachtige kerstkransen tot mooie stillevens. Welke kerstdecoratie of kerstversiering ga jij dit jaar maken? Wanneer je zelf kerstdecoratie maakt is het net even wat specialer en persoonlijker dan wanneer je iets in de winkel koopt. In dit artikel geven we je 27 verschillende ideeën om aan de slag te gaan: van het maken van kerstversiering voor elke ruimte in huis (idee 1-11), raamdecoratie voor kerst (idee 12-16) en ideeën om samen te knutselen met de kids (idee 17-27).


De volgende 27 ideeën voor het maken van kerstdecoratie komen aan bod:

 1. Kerstster van papier maken
 2. Kerstschilderij maken
 3. Rendier knutselen
 4. Kerstkrans maken
 5. Kerststuk maken
 6. Kerst borduursel maken
 7. Kerstster van ijzerdraad maken
 8. Leuke stillevens maken als kerstdecoratie
 9. Alternatieve kerstboom maken van lichtjes
 10. Kerstboom alternatieven met kerstgroen
 11. Kersthanger maken in 6 stappen
 12. Kerst raamstickers
 13. Creatief met krijtstiften
 14. Huisjes voor op de vensterbank
 15. Kerst raamdecoratie in chalet stijl
 16. Decoratie tak achter het raam
 17. Kerstboom knutselen
 18. Sfeervolle windlichten
 19. Kerstboom vouwen
 20. Maak zelf kerstornamenten van papier
 21. Kerstboomhangers van strijkkralen maken
 22. Kerststal maken
 23. Papieren boom
 24. Kerstster maken
 25. Let it snow! Sneeuwvlokjes maken
 26. Rendier maken
 27. Raamtekeningen

Kerstdecoratie of -versiering: waar haal je de benodigdheden?

Voordat je aan de slag gaat is het slim om alvast een aantal kerstattributen in huis te halen. Waar kun je deze beter halen dan in de natuur? Een wandeling door het bos bezorgt je al heel wat knutselattributen. Denk aan mos, dennenappels, rode of zwarte bessen, dennentakken en ander groen. Mooie takken kun je ook uit het bos meenemen. Dennenappels kun je wit spuiten met nepsneeuw. Het is ook leuk om ze goud of zilver te spuiten. Gebruik ze als decoratie in een stilleven, kerstguirlande of kerststukje.

Idee 1. Kerstster van papier maken

Je kunt heel eenvoudig zelf een stijvolle kerstster maken van bakpapier. Wat heb je nodig? Je raadt het al: een rol bakpapier en lijm (het meest praktische is een lijmpistool). Je gaat in totaal 4 sterren maken van verschillende formaten (1 ster bestaat uit 5 vellen bakpapier van hetzelfde formaat) die je vervolgens op elkaar gaat lijmen zodat je diepte creëert. Hieronder staan de instructies stapsgewijs uitgelegd, maar je vindt deze DIY ook in de video hieronder.

Hoe ga je te werk?

 • Knip 5 keer een rechthoek van hetzelfde formaat uit het bakpapier (je hebt namelijk 5 stukken bakpapier van hetzelfde formaat nodig per ster). Je kunt de volgende afmetingen aanhouden: 10 x 7 cm, 25 x 15 cm, 40 x 23 cm en 50 x 28 cm.
 • Vouw vervolgens het vel in het midden dubbel. Knip de randjes in (voor deze stap kun je beter de video hieronder bekijken) en ontvouw het papier weer. Zorg ervoor dat de zijdes waar je het papier hebt ingeknipt aan de rechter- en linkerbuitenkant zitten.
 • Dan vouw je het papier op een zigzag/accordeon manier.
 • De drie hierboven genoemde stappen herhaal je voor alle vijf de vellen.
 • Vervolgens leg je de vijf gevouwen vellen in de vorm van een ster en dan lijm je ze aan elkaar.
 • Je hebt nu één ster klaar, nog drie te gaan! Volg precies dezelfde stappen voor de andere formaten.
 • Als het goed is heb je nu vier losse sterren gemaakt. Om de sterren samen te voegen kun je het beste een warm lijmpistool gebruiken. Breng een beetje lijm aan in het midden van een ster en plak ze vervolgens op elkaar en druk voorzichtig aan.

Toch liever een kerstster shoppen?

Idee 2. Kerstster van ijzerdraad maken

Maak je eigen groene kerstster. Knutsel en vorm twee of drie verschillende kerststerren met behulp van ijzerdraad, mos en dennentakjes. Zoek online voor een mooie kerstvorm en ga aan de slag met het maken van kerstdecoratie. 

Idee 3. Kerstschilderij maken

Maak een bijzonder kerstschilderij. Denk hierbij aan een schilderij met hierop een hert gemaakt van verschillende knopen. Selecteer de knopen in hetzelfde kleurpalet. Dit zorgt voor een mooi geheel. 

Idee 4. Rendier knutselen

Een simpel maar effectief knutselidee voor Kerst is het maken van rendier. Je maakt een rendier met wasi-tape. Je plakt alle losse onderdelen aan elkaar en vormt zo een rendier. Kies mooie kerstkleuren zoals zilver of goud glitter. Let op: heb je een stucwerk muur? Dan kan het voorkomen dat de wasi-tape minder goed blijft zitten. Druk eventueel wat harder aan zodat de plakband goed blijft zitten. 

Laat dit thema terugkomen in de rest van je kerstdecoratie met deze items:

Idee 5. Kerstkrans maken

Misschien wel de populairste DIY voor het maken van kerstdecoratie: de kerstkrans. Maak je eigen kerstversiering in de vorm van een kerstkrans met sneeuwballen van pompons. Dit DIY-project duurt wel even om te maken, maar dan heb je ook wat! Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Online zijn hier diverse tutorials over te vinden. Of neem een kijkje in ons artikel over het maken van een kerstkrans en ontdek hoe je eenvoudig een kerstkrans van metaaldraad en mos maakt.

Liever een kerstkrans shoppen?

Idee 6. Kerststuk maken

In deze lijst met DIY-ideeën voor het maken van kerstdecoratie mag een kerststuk natuurlijk ook niet ontbreken. Maak bijvoorbeeld je eigen kerststuk voor op de kersttafel. Dat staat niet alleen heel gezellig tijdens de kerstbrunch of het diner, het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. Leg bijvoorbeeld een snoer kerstverlichting over de lengte van de tafel. Strooi nepsneeuw over het snoer, zo kan de verlichting hier subtiel doorheen schijnen. Verdeel hierna verschillende maten, kleuren en texturen kerstballen over de tafel. Maak het af met wat glitters in de vorm van sterren of sneeuwvlokken

Tip! Een handig 5-stappenplan inclusief DIY-video vind je in ons artikel over het maken van een kerststuk.

Idee 7. Kerst borduursel maken

Maak je eigen kerst borduursel. Ga voor een kerstborduursel in de boom of maak er een voor een speciaal kerstkussentje. Online zijn diverse gratis patronen te vinden. 

Idee 8. 5x leuke stillevens maken als kerstdecoratie

Kerstdecoratie maken is een ontspannende bezigheid. Even een uurtje lekker fröbelen, decoreren en het huis nog gezelliger maken. Lees snel verder wat de mogelijkheden zijn. 

5x mogelijkheden om kerstdecoratie te maken:

 1. In een vaas
  Heb je nog een oude glazen vaas staan? Maak hem eerst goed schoon zodat ‘ie glanst als ooit tevoren. Leg in de vaas wat vers mos, hierop drapeer je een lichtslinger in de vorm van sterretjes of sneeuwvlokjes die werkt op batterijen. Dit geeft ’s avonds of op een donkere dag supermooi sfeerlicht.
 1. Beugelfles als kandelaar
  Koop 4 beugelflessen. Doe hierin een dennentakje, eucalyptustakje, hulsttakje en rozenbotteltakje. Deze drogen supermooi in. Steek in de opening van de fles een dinerkaars. Zet de kandelaars in een groepje bij elkaar. Simpel, maar heel sfeervol!
 1. Kerstballen ter decoratie
  Heb je wat kerstballen over? Stop ze niet terug in de doos, maar gebruik ze als kerstdecoratie of -versiering. Gebruik ze om in je glazen terrariums te leggen. Kies voor kerstballen van verschillende kleuren, maten en texturen. Eventueel kun je rond de kerstballen een lichtslinger draperen. Ook leuk: leg op een mooie etagère waxinelichthouders, kerstballetjes, hertjes en dennenappels voor een winters tafereel. De kaarsjes maken het extra knus. En nog een idee om te decoreren met kerstballen: maak verschillende kerstballen aan een mooi lint vast. Bevestig het lint weer aan de gordijnroede. Zo heb je sfeervolle raamdecoratie voor kerst.
 2. Op een boomstamschijf
  Leg op een boomstamschijf wat groene takken, zoals eucalyptus- of dennentakken. Hierop leg je vervolgens verschillende soorten kerstdecoratie zoals kerstballen of kerststerren. Kerstversiering in de vorm van een boomstamschijf is heel geschikt in een landelijk of klassiek interieur.
 3. Kerstdorp onder de stolp
  Een glazen stolp heeft van nature een luxe uitstraling. Zet een kersthuisje onder een glazen stolp, strooi hieromheen wat nepsneeuw en zet er een paar kunstboompjes bij. Klaar is je kersttafereeltje. Je kunt een soortgelijk tafereeltje ook op een boomstamschijf maken. Kies dan in plaats van nepsneeuw voor mos.

Met deze kerstdecoratie maak je een eyecatcher van je stilleven:

Idee 9. Alternatieve kerstboom maken van lichtjes

Wil je dit jaar eens wat anders dan een den of spar in huis? Ga dan voor deze duurzame alternatieve kerstboom. Ze zijn minstens zo leuk! Want als je erover na gaat denken, is het best zonde dat er jaarlijks wereldwijd zo’n 85 miljoen bomen worden gekapt voor die paar weekjes dat ze staan met kerst.

De lichtjesboom maak je op een MDF-plaat van 50 bij 100 centimeter (maar je kunt hem zo groot of zo klein maken als je zelf wilt).

Stap 1. Teken de boom uit

Teken een driehoek. Boor in iedere punt een schroef in het stukje hout. Boor ook 5 schroeven in het taps toelopende gedeelte. Doe hetzelfde aan de andere kant. 

Stap 2. Plaats de schroeven

Zorg dat de schroeven precies tegenover elkaar zitten. Je hebt voor deze ‘boom’ dus 13 schroeven nodig. 

Stap 3. Drapeer de lichtslinger

Drapeer een 2,5 meter lang lichtsnoer zigzaggend langs de schroeven. Het is ook leuk om er voor extra glitter en glamour een glinsterende slinger langs te draperen. Zet het bord tegen de muur.

Idee 10. Kerstboom alternatief: boom aan de wand

Wil je iets helemaal anders? Kies dan voor posters of doeken die je aan de muur hangt. Er zijn genoeg merken die dit soort posters verkopen met afbeeldingen van mooie dennenbomen of een ander winters tafereel. Bevestig een lichtslinger aan de poster met kleine spijkertjes of punaises waar je de slinger omheen drapeert. Zo heb je ’s avonds gezellige sfeerverlichting.

Kerstboom alternatieven met kerstgroen

Idee 12. Kersthanger maken in 6 stappen

Leuk zelf te maken voor Kerst! Deze kersthanger is heel eenvoudig en super leuk om te doen met kinderen. Deze DIY is extra speciaal omdat je de kersthanger kunt ophangen in de kerstboom, bij het raam of bijvoorbeeld aan een tak. Deze leuke kersthangers kan je ook als kerstdecoratie neerleggen in het raam, op tafel of leg ze in een mooie vaas.

Wat je nodig hebt voor 4 kersthangers

 • 4 onderzetters (van kurk)
 • Glitters
 • 4 houten kerstfiguurtjes (kerstboompjes bijvoorbeeld)
 • 4 theelepels vogelzaad
 • Alleslijm
 • Mod Podge
 • Hobby tang
 • Schaar
 • Lint

Kersthanger maken in 6 stappen

 1. Maak een gat in de onderzetter met een hobby tang (of een perforator).
 2. Lijm het kerstfiguurtje op de onderzetter en laat drogen.
 3. Meng het vogelzaad, de glitters en de Mod Podge in een klein schaaltje.
 4. Breng het mengsel voorzichtig aan op de onderzetter.
 5. Laat goed drogen (liefst 24 uur).
 6. Als alles goed droog is kun je de kersthanger ophangen met een mooi lint. Nu alleen nog kiezen waar! Wij zouden ‘m in de kerstboom hangen!

Extra tip! Werk je kersthanger mooi af met Merry Christmas plakletters. Succes en vooral veel plezier!

Versier de rest van je boom met deze ‘heerlijke’ kersthangers:

Raamdecoratie voor kerst maken

Het is eerste wat je ziet als je thuiskomt is je raamdecoratie. Dus zeker met kerst mogen we de vensterbank niet overslaan. Hieronder vind je 5 ideeën voor het maken van kerst raamdecoratie, zodat zodra je thuiskomt je gelijk in de (kerst)stemming wordt gebracht. En ook je buren profiteren van de gezelligheid achter jouw raam! We lichten de volgende ideeën voor kerst raamdecoratie toe:

 1. Kerst raamstickers
 2. creatief met krijtstift
 3. Huisjes
 4. Kerst raamdecoratie in chalet stijl
 5. Decoratie tak achter het raam

Idee 12. Kerst raamstickers

Een favoriet voor velen: kerst raamstickers. Met deze stickers is het relatief eenvoudig om je raam een kerstlook te geven. Plak bijvoorbeeld een mooie wens of kerstspreuk op het raam zoals ‘Merry Christmas’ of hang het raam vol met sneeuwvlokjes. Ook leuk: een mini-tafereeltje van huisjes met daarboven een kerstman op z’n arrenslee. Op zoek naar kerst raamstickers? Houd de sales van Westwing in de gaten! Wij verzamelen wereldwijd de mooiste stickers.

Idee 13. Raamdecoratie kerst: creatief met krijtstift

In plaats van raamstickers kan je ook zelf creatief aan de slag met krijt. Er bestaan speciale krijtstiften die geschikt zijn voor ramen. Schrijf hiermee een persoonlijke boodschap voor de buren op het raam of teken het kerstverhaal na. Ook de kids kunnen hun tekentalenten laten zien op het raam van de woonkamer én het raam van hun eigen slaapkamer. Ben je geen tekentalent? Gebruik een sjabloon. Print bijvoorbeeld een kleurplaat van een hert uit, knip het hert zorgvuldig uit en trek het over op het raam. Daarna kan je zelf aan de slag met het inkleuren van het hert en het tekenen van de oogjes, neus en mond. Hetzelfde kan je doen met andere figuren zoals de kerstman, een kerstboom, huisjes etcetera.

Idee 14. Zelfgemaakte huisjes voor op de vensterbank

Heb je knutseltalent? Ga – samen met de kids – aan de slag met het knutselen van lichtgevende huisjes. Hieronder leggen we je uit hoe je ze maakt. Deze huisjes zet je op de vensterbank, bijvoorbeeld in combinatie met een mooie kerstwens op het raam. Reken maar dat alle ogen op jouw raam gericht zullen zijn deze kerst.

Benodigdheden:

 • Lege en schone melkpakken in verschillende maten
 • Stanleymes
 • Knutselfolie in verschillende kleuren
 • Lijm
 • Verf of gekleurd kartom

Maak zelf kerst huisjes voor op de vensterbank in 7 stappen:

1. Melkpakken verzamelen

Verzamel een tijdje alle lege melk-, yoghurt- en vlapakken. Maak de bovenkant voorzichtig open zodat je ze goed schoon kunt maken vanbinnen. Uiteindelijk moet je de bovenkant weer vastplakken zodat het een ‘puntdak’ vormt.

2. Schilderen

Schilder de pakken allemaal in een kleur naar keuze. Je kunt de pakken ook beplakken met gekleurd karton. Wil je verschillende geveltjes (trapgevel, puntgevel, halsgevel, klokgevel etc.)? Knip deze dan uit het karton en beplak de zijkant van het pak met de gevel. Laat de bovenkant van de gevel nog even los zodat je straks eerst de bovenkant van het pak dicht kunt plakken.

3. Maak de raampjes en deuren

Snij met een stanleymes raampjes en deuren uit de zijkant van het pak.

4. Maak het huisje extra gezellig

Plak achter de raampjes gekleurd knutselfolie. Dit zorgt ervoor dat je huisjes straks gezellig licht geven.

5. Maak het puntdak

Plak nu de bovenkant van het pak dicht met lijm zodat er een ‘puntdak’ ontstaat.

6. Verlichting

Maak een gaatje aan de achterkant van elk huisje. Leg vervolgens kerstlichtjes op de vensterbank en steek in de achterkant van elk huisje een lichtje.

7. Klaar!

Klaar! Jouw lichtgevende huisjes worden de blikvangers van de straat!

Omdat we he-le-maal weg zijn van deze kersthuisjes…..

Idee 15. Kerst raamdecoratie in chaletstijl

Denk je bij Kerstmis aan een gezellig chalet in de bergen, omgeven door sneeuw? Ook thuis kan je die sfeervolle chaletlook creëren. Dat begint met de raamdecoratie. Berghutjes hebben vaak ramen met roeden. Wanneer je raam deze roeden niet heeft, kan je die met kerst makkelijk zelf maken. Koop daarvoor platte latjes bij de bouwmarkt en maakt daarmee een vlakverdeling op het raam. De latjes kan je met transparant dubbelzijdig tape aan het raam vastmaken. Ook sneeuw kan niet ontbreken. Breng met een sneeuwspray wat sneeuw aan in de verschillende vlakken. Voornamelijk aan de onderkant van de vlakken en subtiel in de hoekjes. Zo kan je nog wel door het raam heen kijken. Hang eventueel nog een kerstkrans achter het raam. Omlijst het raam tot slot met kerstlichtjes zodat de sneeuw nog meer gaat sparkelen.Leestip! Lees hier alles over knusse winterdecoratie.

Idee 16. Decoratie tak achter het raam

Tot slot een deco-tip waar je het hele jaar iets aan hebt. Hang een decoratie tak achter het raam! De tak kan je in december volhangen met kerstversiering, de rest van het jaar met andere seizoensgebonden decoratie. Decoratie takken kan je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook het bos in om zelf op zoek te gaan naar een mooie, dikke tak die lang genoeg is om horizontaal achter het raam te hangen. Een decoratie tak voor de kerst zelf knutselen is heel makkelijk:

Benodigdheden:

 • Een mooie, dikke tak
 • Kettingen, touwen of linten om de tak op te hangen
 • Visdraad
 • Kerstballen en andere kerstversiering
 • Evt. verf

Hoe maak je je eigen decoratie tak?

 1. Wanneer je zelf een tak gevonden hebt in het bos, moet je eerst de schors verwijderen zodat je een kale tak overhoudt.
 2. Eventueel kan je de tak schilderen in een kleur naar keuze. De tak moet dan wel eerst goed droog zijn uiteraard.
 3. Hang de tak op achter het raam aan twee touwen, kettingen of linten. Net wat jij mooi vindt! Touw past goed in een landelijke of Scandinavische woonkamer. Kettingen zijn stoer en doen het daarom goed in een industriële woonkamer en linten passen perfect bij de klassieke look.
 4. Nu kan je jouw decoratie tak gaan stylen! Hang kerstballen en andere kerstversiering zoals kleine cadeautjes aan de deco tak. Hiervoor kan je visdraad gebruiken, maar ook touw of linten. Wikkel eventueel nog wat kerstlichtjes om je tak om ‘m nog meer te laten shinen. Pssst… eerder schreven we al een artikel over hoe je je decoratie ladder op dezelfde wijze kunt volhangen met kerstversiering.

Is Kerstmis voorbij? Dan kan je de tak gewoon laten hangen! Vervang alleen de decoratie.

Kerstdecoratie maken met kinderen: 11 leuke ideeën om te knutselen voor kerst!

Wil je ook aan de slag gaan met de kids? Hieronder hebben we 11 leuke ideeën voor kerstknutsels verzameld:

 1. Kerstboom knutselen
 2. Sfeervolle windlichten
 3. Kerstboom vouwen
 4. Maak zelf kerstornamenten van papier
 5. Kerstboomhangers van strijkkralen maken
 6. Maak een kerststal
 7. Papieren kerstboom
 8. Kerststerren
 9. Sneeuwvlokjes
 10. Rendieren
 11. Raamtekeningen

Idee. 17. Kerstboom knutselen van wc-rollen

Dit knutselwerk maak je van wc rollen. Wc-rollen zijn heel makkelijk en fijn om mee te werken. Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een heleboel wc rollen (afhankelijk van de grootte van de kerstboom 30- 50 stuks)
 • Versieringen in de vorm van bolletjes, sterretjes of glitters
 • Rondjes of andere stickers
 • Verf 
 • Lijm 
 • Kerstlampjes om je boom mee te versieren
 • Cocktailprikker 
 • Karton of papier om zelf een kerstster te maken 
 • Schaar

4-stappenplan voor een kerstboom van wc-rollen

 1. Lijmen

Lijm alle wc-rollen aan elkaar in de vorm van een toren. Werk van boven naar beneden, laag voor laag en maak de kerstboom zo groot als je zelf wilt. 

 1. Verven

Vervolgens kun je de kerstboom gaan verven. Let op dat de lijm goed droog is. Verf de buitenkant eventueel meerdere lagen voor een dekkend resultaat. Geen zin om te verven? Beplak je kerstboom dan met papier maché. Laat het vervolgens goed drogen.

 1. Versieren

Is alles helemaal droog? Dan is het tijd om de kerstboom te gaan versieren. Gebruik de cocktailprikker als piek en plak hier een versiering naar keuze op. Dit kan bijvoorbeeld een kerstster zijn die je zelf maakt. Plak op de buitenkant verschillende sterren, balletjes, glitters of andere versiersels. Het is ook erg leuk om aan de binnenkant van ieder rolletje een kerstpluche te plakken, dit zorgt voor een feestelijk effect. 

 1. Lampjes ophangen

Hang als laatste voorzichtig de kerstlampjes in de boom. 

Variatie tip: maak een sneeuwpop van wc-rollen. Gebruik voor het hoofdje 7 wc-rollen en voor het lijfje 15 wc-rollen. Zorg dat de buitenkant wit is en vul elke wc-rol met watten. Maak zelf een sjaal van gevlochten touw en zorg dat de middelste wc-rol van het hoofd oranje is. Versier zelf naar wens en geef de sneeuwpop ogen. 

Idee 18. Sfeervolle windlichten knutselen voor kerst

Wat is kerst zonder gezellige verlichting? Met voldoende kaarslicht maak je het pas echt gezellig in huis. Zelf windlichtjes knutselen is heel eenvoudig, dat bewijst dit stappenplan.

Wat heb je nodig?

 • Een schone, lege glazen jampot
 • Lijm
 • Papier en schaar
 • Nepsneeuw 
 • Glitter en/of andere versieringen zoals linten
 • Waxinelichtje

In 4 stappen een windlicht knutselen voor kerst:

 • Maak met lijm een figuurtje op een glazen jampot, zoals een kerstboom of ster. Je kunt ook de helft van de pot insmeren met lijm.
 • Strooi nepsneeuw en/of glitters over de pot. Door de lijm blijven de glitters en de sneeuw vanzelf plakken waardoor de figuren zichtbaar worden. Laat de lijm goed drogen.  
 • Strik een mooi gouden lint om het potje.
 • Plaats er een waxinelichtje in, et voilà, klaar is je waxinelichthouder. Het is leuk om meerdere windlichtjes te maken met verschillende figuren of vormen.

Tip! Je kunt hetzelfde doen met lege wijnflessen. Week het etiket eraf, maak de fles goed droog en begin bij stap 1 van bovenstaand stappenplan. In de lege flessen kun je vervolgens dinerkaarsen plaatsen. Deze zelfgemaakte kaarsenhouders staan leuk op de kersttafel bij de mooi gevouwen kerstservetten.

Haal extra lichtpuntjes in huis met kerst:

Idee 19. Kerstboom vouwen in 10 stappen

Een van onze favorieten onder de DIY’s: een kerstboom vouwen. Het is helemaal niet moeilijk en je hebt weinig materialen nodig voor deze leuke DIY.

 • Schaar
 • Vouwblaadjes
 • Optioneel: leuke versiersels zoals kralen, sterretjes en glitter

Bekijk de afbeeldingen hieronder om te zien hoe je de kerstboom vouwt.

Idee 20. Kerstdecoratie maken van papier

Ga zelf aan de slag met het maken van papieren kersthangers. Hieronder hebben we verschillende ontwerpen voor je gemaakt. Van een kerstster tot huisje.

1. Kerstster van papier maken

2. Huisje van papier vouwen voor kerst

3. Kerstboom van papier vouwen

4. Kersthanger van papier vouwen

5. Sneeuwvlokje van papier vouwen

Idee 23. Kerstboom van papier

Een simpelere variant op de kerstboom vouwen is het uitknippen van een kerstboom uit groen papier. Deze kunnen de kids vervolgens zelf versieren.

Idee 24. Kerstdecoratie maken van ijsstokjes in de vorm van een ster

Maak zelf sterren van ijsstokjes. Deze kun je versieren met steentjes of glitters.

Idee: 25. Let is snow: sneeuwvlokjes maken

Maak van wattenstaafjes zelf sneeuwvlokken (en gebruik hiervoor een gekleurde ondergrond van hard karton).

Idee 26. Rudolf knutselen

Met wasknijpers kun je ook heel eenvoudig rendieren maken.

Idee 27. Raamtekeningen maken

Versier je ramen met raamtekeningen (gebruik hiervoor speciale raamstiften) om je raamdecoratie voor Kerst compleet te maken.

Leestip! Ben je benieuwd naar de kerstdecoratie trends voor 2023? Neem dan snel een kijkje in ons trendrapport.

Haal de kersttrends in huis met deze kleurrijke kerstversiering….