Ontdek onze interieur sale -70%!

Close-up champagneglas op witte tafel met zilveren decoratie

Oudjaar is een speciale avond. Het is de laatste dag van het jaar en tegelijkertijd het laatste feestje van het jaar. Overal ter wereld wordt er gefeest om het nieuwe jaar te verwelkomen. Lees hier welke Nieuwjaarsdecoratie je zeker nodig hebt om van dit feest een onvergetelijke gebeurtenis te maken!

Zo plan je jouw oudejaarsfeest tot in de puntjes

Met deze eenvoudige tips en trucs is het plannen van je oudejaarsfeestje kinderspel! Haal nieuwjaarsdecoratie in huis!

 • Maak een lijst van alle gasten die je op je feestje verwacht. Dit geeft je een snel overzicht.
 • De liefde gaat door de maag. Dus het eten moet een hoogtepunt zijn! Kijk of je gasten speciale voorkeuren of allergieën hebben. Zo kan je beter beoordelen of je zelf in de keuken wil staan of het liever overlaat aan een cateraar.
 • Informeer je dierbaren vroeg genoeg over jouw feestplannen. Zo kan iedereen beter vooruit plannen en het hoogtepunt van het jaar in hun kalender invoeren.
 • Als je van plan bent een themafeest te organiseren, moet je deze informatie zo snel mogelijk aan je gasten doorgeven. Dit is de enige manier voor iedereen om in een mooi kostuum te verschijnen.

Drie suggesties voor jouw Nieuwjaarsdecoratie

Het oudejaarsfeest is niet zomaar een feest. Het luidt het einde van het oude jaar en het begin van het nieuwe jaar in. Daarom kunnen zowel de decoratie als de outfits, het eten en drinken op deze avond een beetje decadenter zijn. Het is vooral harmonieus als je jouw feest een thema geeft. Zo kan je je feestzaal decoreren in de gewenste stijl. Het is leuk om je te verkleden, maar zorg ervoor dat je herkenbaar blijft. Zo kan je met al je vrienden even in een andere wereld duiken!

Klassieke Nieuwjaarsdecoratie

Als het gaat om het inrichten van deze bijzondere avond, telt vooral één ding. Het moet glinsteren en schitteren als vuurwerk! Klassieke oudejaarsdecoraties worden gedomineerd door goud en zilver. In combinatie met zwart-wit kom je zeker in feeststemming.

Als je een groter feest organiseert op oudejaarsavond, moet je licht opnemen in jouw decoratie. Een discobal, die verlicht wordt met wit of gekleurd licht, zorgt voor de sfeer zoals in een club. Honderden kleine lichtpuntjes dansen door de kamer! Zelfs de kaarsen moeten na Kerstmis niet worden opgeborgen. Als je de kerstkaarsen en de versieringen vervangt door glinsterende kaarsen en tafelvuurwerk, ben je klaar voor oudejaarsavond!

Ballonnen zijn ook een must voor jouw Nieuwjaarsdecoratie. Naast de klassieke variant kan je ook terugvallen op folieballonnen. Door de grote keuze uit letters en cijfers kan je bijvoorbeeld het nieuwe jaar in stijl beginnen. Heliumgevulde versies kunnen vakkundig aan het plafond worden gehangen. Dit geeft de ruimte een feestelijke sfeer!

Great Gatsby

Wil je een elegant themafeestje houden? Dan is een glinsterend feest zoals in de jaren twintig het juiste voor jou. Oriënteer je op de klassieke Great Gatsby. En neem je gasten mee terug naar de roaring twenties.

Champagneglazen, swingjurken, veren boa’s en buitengewone cocktails zijn een must! Als het op kleur aankomt, moet je bij zwart en goud blijven. Accessoires met parels, pailletten en lichtslingers geven jouw Nieuwjaar decoratie de nodige weelde en uitstraling. Bespaar niet op decoraties, hoe meer hoe beter!

Het thema moet ook terug te vinden zijn in de tafeldecoratie. Gouden onderborden en stoelen met gouden frames zorgen voor een glamourfactor. Terwijl een zwart tafelkleed en kristallen glazen voor het feestgevoel zorgen. En een champagnepiramide wordt een hoogtepunt voor jouw gasten op het oudejaarsfeest!

Filmfeestje op oudejaarsavond

Als je het wat rustiger aan wilt doen met oudjaar, kan je een gezellig filmfeestje organiseren. Maar dat betekent niet dat je niet moet decoreren! De dominante kleuren kunnen bijvoorbeeld wit en rood zijn. Naast een scherm en comfortabele banken, fauteuils en kussens is een buffet vol lekkernijen een must. De klassieke bioscoopsnack popcorn kan bijvoorbeeld worden gevuld in bijpassende wit-rood gestreepte popcornhouders. Je kan ook de presentatie van hotdogs, nacho’s en andere snacks integreren in de oudejaarsdecoratie.

Tip: Een zacht deken en een casual joggingbroek maken het bijzonder gezellig. Zo ga je het nieuwe jaar op een ongedwongen en ontspannen manier in.

Niet te missen op een Nieuwjaarsfeestje…

 • Met een beetje geluk het nieuwe jaar in: Een traditie op oudejaarsavond zijn geluksamuletten zoals klaverbladeren, schoorsteenvegers of biggetjes. Ze zouden ons een gelukkig nieuw jaar moeten garanderen. Neem deze geluksbedels op in je Nieuwjaarsdecoratie! Als je meer tijd hebt om te plannen, kan je kleine gelukstekstjes maken voor je gasten. Als je van bakken houdt, zijn zelfgemaakte gelukskoekjes met kleine boodschappen een leuk idee voor je vrienden en familie.
 • Onze tip voor geschenken voor de gasten: Oudejaarsavond in een glas! Hiervoor worden enkele ingrediënten in een groter glas in een mooie verpakking gedaan. Gelukskoekjes, geurkaarsen, crackers, een klein Prosecco flesje en rollen confetti zijn bijzonder geschikt om het glas mee te vullen. Het geschenk is een mooi idee om het nieuwe jaar mee te beginnen.
 • Confetti is een must-have voor elk feest! Als je geen ander accessoire wil kopen, is er een lichte hack! Gebruik gewoon oud papier en zet het om in confetti. Dat is goed voor je portemonnee en het milieu!

DIY Smaakvolle nieuwjaarscocktail

DIY: Nieuwjaarsdecoratie, de Piñata

De Piñata is niet alleen voor op een kinderverjaardagen: op oudejaarsavond is het zeker ook leuk, omdat het meer is dan alleen een mooi decoratief object:

Receptideeën voor jouw oudjaarsbuffet

Dineer samen op Oudjaar aan een lange tafel. En geniet van een ontspannen avond met je vrienden! Populaire gerechten voor oudejaarsavond zijn bijvoorbeeld fondue, raclette of een koude schotel. Als elk van de gasten iets meebrengt, is er genoeg om uit te proberen. Ook populair is een oud en nieuw buffet, waar iedereen zichzelf kan bedienen zoals hij of zij wil.

Onze tip: Bespreek vooraf met je gasten wie wat meebrengt. Zo kan iedereen bijdragen aan het buffet. Voor de dranken bevelen we een soort roulette aan: Elke gast brengt een recept mee voor een nieuwe cocktail en de ingrediënten daarvoor. Zo kunnen alle gasten nieuwe drankjes proeven en is er zeker voldoende aanbod voor iedereen.

DIY Photobooth

Ben je van plan een groter feest te organiseren? Dan is een photobooth handig. Met een passende achtergrond en grappige rekwisieten kan je in een handomdraai herinneringen creëren.

Een Polaroid-camera of photobooth is immers veel leuker dan normale smartphone-beelden. Maak spontane foto’s van je feest en geef de foto’s aan je gasten. Dit is niet alleen een leuke herinnering aan de avond samen, maar zorgt ook voor een vrolijke sfeer op het feest. Wie met kinderen oud en nieuw viert, creëert zo ook een grappige bezigheid voor de kleintjes. Om de foto’s nog individueler te maken, hebben wij een kleine DIY instructie voor jou gecreëerd om te knutselen met een rekwisieten:

Foto Nieuwjaarsdecoratie

 1. Stap

  Koop karton, vloeibare lijm en dunne houten stokjes van ongeveer 20-30 cm lang.

 2. Stap

  Print de motieven voor jouw photobooth uit. Vooral grappig zijn glazen, baarden, hoeden, maskers, spraakballons of drinkglazen.

 3. Stap

  Plak de motieven op het karton en knip ze uit met een schaar

 4. Stap

  Probeer nu snel een houten stokje tussen het papier en het karton te plaatsen. Misschien heb je weer wat lijm nodig. Zorg ervoor dat het uiteinde van de houten stok later als houder kan dienen en dat het lange uiteinde dus aan de onderzijde ligt.

 5. Stap

  Laat de rekwisieten drogen voordat je met de fotosessie begint. Veel plezier met je persoonlijke Nieuwjaars-fotoshoot!

Of het nu extravagant of informeel is, met Nieuwjaarsdecoratie kan je eenvoudig de toon zetten voor jouw feest. Dus laten we voor fantasierijke accessoires gaan! Niemand zal jouw oudejaarsfeest snel vergeten!