Versiede openhaard met kerstlinger

Wat is kerst toch een mooie tijd… Romantisch kaarslicht, warme kerstthee en heerlijke koekjes. Maar wist je al wat een kerstslinger toevoegt aan het kerstgevoel ? Of het nu glanzend wit is, met sneeuwvlokken of met kleurrijke kerstmannen, een kerstslinger rondt elke kerstdecoratie af. Laat jouw creativiteit de vrije loop en ontdek jouw verborgen talenten!

Bij Westwing zijn wij altijd op zoek naar de laatste inrichtingstrends en de unieke decoratie-ideeën. Net als jij, kijken wij uit naar de feestelijke kersttijd. Vooral verheugen wij ons op rustige avonden omringd door geurkaarsen, knuffeldekens en prachtige kerstdecoraties. De juiste kerstversiering speelt een heel belangrijke rol in jouw huis omdat het voor een feestelijke kerststemming zorgt. Vind met Westwing veel leuke decoratie-ideeën voor jouw persoonlijke winterwonderland.

Kerstslinger: decoratieve plezier voor de meest populaire tijd van het jaar

Weihnachtlich geschmücktes Treppenhaus mit Weihnachtsgirlande aus Tanne auf dem Handlauf

De kerstslinger past overal goed bij – over de hoekbank in de keuken, bij het raam van de woonkamer of als mooie tafelversiering. Welke kerstslinger je ook kiest, kan je niet fout gaan. Bovendien kunnen ze perfect gecombineerd worden met de rest van jouw kerstdecoratie. Zelfs met eenvoudige rode of witte kussenovertrekken kan je een mooie decoratieve aanvulling op jouw nieuwe favoriete accessoire creëren.

Onze tip: Voeg een mooi kerstlicht toe aan jouw slinger door middel van een LED-lichtsnoer. Op deze manier kan je een romantische en sensuele sfeer creëren voor een honderd procent knuffelfactor. Bij het raam of bij de kerstboom – het zou er mooi uitzien!

Doe-het-zelf: De eucalyptus slinger

Doe-het-zelf: Kerstkrans

Kerstslinger op een andere manier: de adventskalender-tip

Slingers worden niet alleen gebruikt om een kamer in topvorm te versieren. Het kan ook gebruikt worden bij het maken van een adventskalender. Hoe kan dit worden gedaan? Makkelijker dan je denkt:

 1. Stap 1

  Kies een stof die goed past bij jouw kerstslinger. Zo gaat bijvoorbeeld een rode, dennen groene of witte organza stof goed met de kerstkleuren. Daarnaast kan je ook cellofaan of cadeaupapier gebruiken.

 2. Stap 2

  Knip de stof in vierentwintig cirkels van gelijke grootte. Ze moeten ongeveer de diameter van een koffiekopje hebben.

 3. Stap 3

  Vul de stofcirkels met kleine verrassingen, zoals snoepjes. Bind vervolgens de stof in kleine zakjes met een lint. Let op: Doe alleen lichte dingen in de kleine zakjes om te voorkomen dat ze te zwaar worden.

 4. Stap 4

  Bevestig de zakjes één voor één aan jouw kerstslinger en nummer ze van 1 tot en met 24. Kleine tags zijn hiervoor ideaal. Bevestig de slinger aan beide uiteinden. Jouw adventskalender is nu klaar!

Een kerstslinger is niet alleen een perfecte kerstversiering, maar ook een persoonlijke adventsverrassing voor jouw geliefden.

In deze kamers past de kerstslinger perfect…

Kerstslingers zijn in het koude seizoen altijd een mooie decoratie, omdat ze in elke kamer kleur en feestelijke stemming brengen. Traditioneel wordt de slinger niet gemaakt van stoffen, maar van groene twijgen. Een dennenslinger kan het huis verlevendigen met zijn groene kleur en zorgen voor een feestelijke sfeer. Versierd met rode strikjes, kleine kerstballetjes of zelfs met een lichtsnoer, is het een prachtige decoratie.

Tip: Warme LED-lichtsnoeren verlichten natuurlijke of kunstmatige dennenslingers van binnen en buiten. Zo’n kerstslinger kan ook gebruikt worden voor trappen in de tuin of bij de voordeur.

 • De gang is meestal een puur bruikbare ruimte, die in de winter nogal oncomfortabel lijkt door de kou van de deur. Wat dacht je van een kerstslinger om de trapleuning te versieren? Dit zorgt voor een prachtige kerststemming in elke gang. Op deze manier kan de koudste en meest ongemakkelijke kamer in huis in een feestelijke sfeer worden gebracht.
 • De dennenslinger boven de open haard ziet er mooi en harmonieus uit. Het rustieke en gezellige karakter van de open haard wordt onderstreept door een prachtige slinger. Hier is de verlichting in de takken niet nodig omdat de kamer genoeg licht krijgt door het vuur. Het knisperende en flikkerende vuur van de haard in combinatie met de kerstslinger zorgt voor een perfecte kerststemming. Een deken en een kopje punch zijn alles wat je nodig hebt voor een gezellige Kerstavond!

Doe-het-zelf truc: kerstslinger van gedroogd fruit

De adventstijd wordt niet alleen geassocieerd met heerlijk gebak en geweldige cadeaus. Vruchten zoals sinaasappels en mandarijnen maken ook een groot deel uit van de kerstperiode. Kruiden zoals kaneel en anijs geven een extra portie feestelijkheid. Van deze ingrediënten kan ook een kerstslinger worden gemaakt:

 1. De eerste stap is het drogen van de vruchten. Of het nu gaat om een gesneden of hele vrucht, het moet voor gebruik geen vocht bevatten.
 2. Als alle ingrediënten klaar zijn, moeten er alleen nog maar gaten worden geboord voor draadjes. Een elektrische boormachine met een klein hulpstuk is hiervoor perfect geschikt.
 3. Nu kan je alle ingrediënten in willekeurige volgorde aan elkaar rijgen met behulp van een draad. Tenslotte horen deze gesloten te worden met een knoop. De gezellig ruikende kerstslinger is klaar!

Tip: Als je de zelfgemaakte guirlande op een warme radiator plaatst, zou de geur van vruchten en kruiden zich door de hele kamer snel verspreiden.

Slingers zijn een perfecte manier om jouw huis in de kerststemming te brengen. Laat je inspireren en draag de kerstmagie uit in de wereld met liefdevolle decoratie!