Close-up van gestapelde kussens op een roze zitbank

Hoe snel en eenvoudig je interieur opfrissen? Met sierkussens! Zo kan je nieuwe decoratieve accenten aan bepaalde ruimtes toevoegen. Elke kamer met zitplek leent zich perfect voor een sierkussen. Op de bank in de woonkamer kan een decoratief kussen de hele kamer een nieuwe, frisse uitstraling geven. Vooral sierkussens in de maat 40 x 40 cm zijn hier bijzonder populair. Ze kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere maten, zoals 30 x 50 cm, en zijn ideaal voor gebruik als rug- en hoofdsteunen. In de slaapkamer geven grotere kussens dat echte hotelgevoel. Decoratieve kussens kunnen hier ook samen met een plaid gebruikt worden voor een kort dutje, zodat het bed niet opnieuw opgemaakt hoeft te worden.

Sierkussens in diverse kleuren en materialen voor elke stijl

Voor sierkussens heb je een enorme keuze aan kleuren, patronen, prints en materialen. Zo vind je voor elke kamer en elke stijl het juiste model. Kussens van natuurlijke materialen zoals zuiver katoen, linnen, wol, kasjmier en zelfs gebreide kussens gaan perfect samen met natuurlijk, puristisch gevormd meubilair. Deze kussens kies je het best in subtiele kleuren zoals beige, bruin of grijs. Lichte kleuren zien er vriendelijk uit en stralen lichtheid uit, terwijl donkere tinten in materialen als fluweel of satijn voor een elegante en gezellige sfeer zorgen. Trendy prints geïnspireerd op planten of dieren zetten moderne of hippe accenten op decoratieve kussens. Ontdek ook bijzondere varianten van leer of met originele accenten voor een geraffineerde touch. Onze tip: Kies de sierkussens voor de woonkamer niet in dezelfde stof als de bank. Een spannende mix ziet er juist bijzonder cool uit.

Vind de juiste kussens voor jouw interieur

Bepaal de stijl van je interieur in elke ruimte. Kies sierkussens uit die bij elkaar passen – of het nu gaat om de klassieke, boho- of Scandi stijl. Denk goed na over waar je de kussens wil plaatsen. De grootte die je kiest, is afhankelijk van de objectgrootte. Laat je inspireren door de grote selectie op WestwingNow. Kies de juiste kussens zorgvuldig uit. Je zal er lang plezier aan beleven.

Frisse decoratieve elementen voor elk moment van het jaar

Kussens zijn ook een slimme manier om het interieur in je woning op een comfortabele manier aan het seizoen a an te passen. In de kerstperiode zijn decoratieve kussens met uiteenlopende motieven – van klassiek tot modern – zeer geschikt en feestelijk. Denk aan sterren, herten en co. en glinsterende accenten. Kleurrijke kussens met trendy bloemenprints daarentegen zullen meer passend zijn bij de lente en de zomer. In de herfst zijn warme tinten zoals mosterdgeel en donkergroen erg mooi. Plaats de sierkussens naast elkaar op je bank en combineer verschillende patronen in dezelfde kleurenfamilie. Dit zorgt voor balans in het totaalbeeld. Kussens met dezelfde patronen of prints hebben een prachtig harmonieus effect dat over de gehele ruimte kan worden verspreid, bijvoorbeeld op de bank en de fauteuil.

Summer feeling – met enkele seizoensgebonden kussens kan je een bijzonder mooie sfeer creëren in je interieur die perfect is afgestemd op de lente, zomer, herfst en winter. Om de paar maanden kan je zo een nieuwe sfeer in huis halen!

Harmonieuze feel-good sfeer met stijl: sierkussens

Welke sierkussens je ook kiest; deze zachte accessoires combineren stijl en gezelligheid perfect om een harmonieuze sfeer te creëren. Afhankelijk van de gelegenheid kun je de kussens eenvoudig verwisselen en een geheel nieuwe look neerzetten. Van romantische, satijnen kussens in warme tinten tot elegant en puur met eenvoudige patronen in klassieke kleuren zoals donkerblauw. Zo kan je op elk moment flexibel inspelen op het seizoen, je humeur en behoeften, zonder je permanent aan een decoratie te binden. Shop je sierkussens voor fauteuil, zitbank en bed bij WestwingNow!