Vaas op houten tafel buiten

In de zomermaanden is er bijna niets fijner dan buiten zijn. Buiten spelen, tuinieren, picknicken, barbecuen en lekker eten. Veel mensen verplaatsen in de zomer het leven en de hele woonkamer als het ware naar buiten. Al eens nagedacht over een buiten keuken? Buiten staan comfortabele meubelen zodat je lekker kunt zitten. Er is gezellig licht, dat komt van outdoorlampen, kaarsen en lichtslingers.

Een tafel, die wordt gedekt met een luxe tafelkleed en stevig servies en stijlvol glaswerk. Waarom dan nog wel binnen koken? Het is een leuk idee om ook de keuken tijdens het warme seizoen naar buiten te verplaatsen. Hoe je dit doet? Ontdek de tips en tricks van Westwing om jouw eigen buiten keuken te maken.

Buitenkeuken maken: Wat is het doel?

Voordat je begint met het samenstellen van je buiten keuken is het verstandig om te bedenken wat jouw doel is met deze keuken voor buiten. Wil je hier vooral barbecueën, pizza’s bakken, eten met de familie, een fikkie stoken of gewoon zo kunnen koken als je normaal binnen doet? Het kan ook zijn dat je hier gewoon lekker wilt borrelen, een kopje koffie wilt drinken of cocktails wilt kunnen maken.

Onderdelen van de outdoorkeuken

Welke onderdelen je nodig hebt in de buiten keuken, hangt af van wat jij hier voornamelijk zult gaan doen. Hieronder enkele voorbeelden.

 • Een familiekeuken

Wil je een buiten keuken maken waar je vooral samenkomt met de familie? Dan wil je hier in elk geval een gezellig hoekje creëren om te zitten. Een praktisch, maar ook stijlvol, aanrechtblad van hout of natuursteen is hier perfect. Elementen als een grill, barbecue of steenoven kunnen hier perfect van pas komen. Je kunt voor je buiten keuken ook uitgaan van een keukenblok waar je direct plaats aan kunt nemen. Ga voor een houten keukenblok met aan de ene zijde de wasbak, snijplanken en apparatuur en aan de andere zijde ruimte voor de gasten om te zitten. Zorg voor voldoende barkrukken die je aan het keukenblok kunt schuiven.

 • Culinaire avonden

Voor een buiten keuken waar je uitgebreid kunt koken, gezellige culinaire avonden kunt organiseren, pizza’s kunt bakken of kunt koken op open vuur, kies je voor robuuste elementen. Ga voor kastdelen en een aanrechtblad van beton. Een grote pizzaoven kan hier de eyecatcher zijn. Zorg dat je onder het aanrecht veel hout kunt opslaan. Dit kun je gebruiken voor de oven en de haard of de vuurkorf.

 • Cocktail party

Als je van plan bent om gezellige cocktailavonden te organiseren voor al je vrienden, dan kies je in de eerste plaats voor een grote bar met barkrukken eraan. Ga voor exemplaren die tegen een stootje kunnen. Zorg voor voldoende servies en glaswerk én een buitenkoelkast die de dranken koud kan houden. Een vuurkorf voor de late uurtjes zorgt ervoor dat niemand het koud krijgt! Je kunt er ook voor kiezen om een soort lounge te maken bij de buiten keuken. Hier zet je  relaxte zitjes neer met zachte kussens waar je heerlijk op kunt hangen.

Welke stijl kies je voor je buiten keuken

Stijlen voor je buiten keuken

 1. Modern

  Een moderne buiten keuken vormt een basis waarmee je veel kanten op kan. De keuken is strak en gemaakt van bijvoorbeeld hout in houtkleur of zwart. Details en elementen van RVS maken de moderne stijl af.

 2. Landelijk

  De gezellige, landelijke keuken maakt indruk met veel hout, wit en klassieke elementen. Veel lantaarns en authentiek servies passen hier perfect bij. Je kunt ook kiezen voor een basis van stenen. Klassieke etagères, veel potjes met kruiden en accessoires met een vintage feel maken deze look mooi af.a

 3. Industrieel

  Beton is het ideale materiaal als je een industriële buiten keuken wilt maken. Gecombineerd met stoer (steiger)hout zet je meteen een krachtige look neer. De basis wordt gevormd door een kast van beton met grote vakken voor hout en dergelijke. Daarboven kan een rookoven, pizzaoven of grill worden geplaatst in het middelpunt. Ga voor robuust, mat zwart servies en snijplanken van grof hout.

 4. Tropisch

  Een tropische look zet je neer door hout te combineren met kleur. Denk aan gekleurde lichtjes, lichtslingers en bijvoorbeeld kussens in warme tinten. Veel planten en bloemen doen het hier ook goed! Je kunt denken aan een basis vol natuurlijke items van hout, baksteen en riet. Nu alleen nog even de koelkast vullen met tropische drankjes, wat maiskolven op de barbecue leggen én een zomers muziekje uit de speakers laten komen en het feest is compleet!

In de warme maanden kun je heel goed het leven van binnen naar buiten verplaatsen. Een comfortabele tafel met stoelen of een zithoekje heb je zo gecreëerd. Bij Westwing vind je veel onderdelen waarmee je jouw tuin volledig kunt uitrusten. Door een buiten keuken in je tuin te zetten, kun je zelfs buiten koken. Ga je ook zelf een buiten keuken maken? Bij Westwing vind je alles om jouw buiten keuken mooi aan te kleden!