Gouden barcart met gouden en witte decoratie

Elegant en tijdloos – dat is wat klassiek interieur typeert. Of je nu een shabby chique loft hebt of een hypermodern appartement, klassieke elementen zijn altijd mooi toevoegingen aan een ruimte. De klassieke stijl maakt een interieur volwassen en luxe. Laat je inspireren door de tips van onze interieurspecialisten en creëer een klassiek interieur!

Feiten voor een klassiek interieur

 • Feit 1: In een klassiek interieur zijn trends niet belangrijk. Doordat de meubels van hoge kwaliteit zijn en een tijdloos karakter hebben, hoeven ze nooit vervangen te worden. Klassiek design draagt daarom ook bij een duurzame levensstijl.
 • Feit 2: Tijdloos hoeft niet saai te zijn. Een klassiek interieur is met aandacht voor detail ingericht. Gordijnen, kussens en decoratie maken de klassieke stijl rijk en luxueus. Het gaat dus niet om de individuele items, maar om het totaalbeeld.
 • Feit 3: De klassieke stijl wordt gekenmerkt door de combinatie van rechte lijnen en ronde vormen pas. De rechte lijnen houden het strak en ingetogen, de ronde vormen zorgen voor gezelligheid.
 • Feit 4: Typische klassiek kleuren zijn gedempte kleuren zoals zwart, wit, grijs en bruin. Maar kleuraccenten zoals felrood, koninklijk blauw en smaragdgroen zijn ook altijd welkom en maken de klassieke stijl wat losser.
 • Feit 5: Leder zien we vaak terug in een klassiek interieur. Leer wordt alleen maar mooier naarmate de tijd verstrijkt. Leren banken, zoals Chesterfield, en fauteuils spelen de hoofdrol in de klassieke stijl.
 • Feit 6: In een klassiek interieur worden vaak robuuste materialen gebruikt, zoals leer, maar ook massief hout. Een massief houten eettafel die een leven lang meegaat voelt zich helemaal thuis in een klassiek interieur.

Klassiek wonen: de 3 key-items

 1. De Vitra stoel

  De productie van deze tijdloze klassieker begon al in 1950. Deze kunststof stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De poten zijn van glanzend metaal of hout. De Vitra-stoel is een absolute musthave als je klassiek wilt wonen. Door de jaren heen is het ontwerp van deze populaire stoel minimaal aangepast.

 2. De Chesterfield bank

  Zoals we eerder al benoemden, is de Chesterfield bank een zeer populair meubelstuk als het gaat de klassieke stijl. Deze verdient absoluut een plaatsje in je klassieke interieur.

 3. De houten eettafel

  Een klassieke tafel van massief hout is duurzaam en ziet er altijd hoogwaardig uit. Deze tijdloze klassieker geeft de eethoek een rustieke flair. Ook een buffetkast hoort thuis in een klassieke eetkamer.

Klassieke verlichting

Wat niet mag ontbreken in een klassiek interieur? Sfeerverlichting! Of het nu gaat om een klassieke vloerlamp of tafellamp – met de juiste verlichting creëer je in een handomdraai een gezellige sfeer in elke kamer. Voor de leeshoek of naast de Chesterfield bank raden wij een klassieke booglamp aan. Een klassieke tafellamp met zijden lampenkap voelt zich thuis op het nachtkastje naast het bed, maar ook in de welkomsthal van je huis.

Tip: Een klassieke vloerlamp vult een ruimte met sfeervol licht. Zeker in de winter kan zo’n lichtbron niet ontbreken. Zet ze in de donkere hoeken van je huis, zodat er overal een gezellige gloed wordt verspreid.

Klassieke stylingtips voor je huis

Klassiek hoeft niet te betekenen dat het oud of stoffig is. Om de klassieke stijl een moderne twist te geven, zijn fluwelen poefjes, houten krukjes en koperen accenten een must.

De klassieke stijl kan ook goed worden toegepast in een moderne, monochrome keuken. Rustieke meubels, zoals een buffetkast of een grote houten eettafel, geven warmte aan de moderne leefkeuken.

Wil je een dressoir op een klassieke manier stylen? In onze video vertellen onze interieurspecialisten je hoe het moet!

Tot slot nog even dit: ben je bang dat de klassieke stijl te oubollig is? Selecteer dan slechts aan paar klassieke elementen die je mooi vindt en pas deze toe in jouw hedendaagse interieur. Want of je nu een industriële loft hebt of een landelijke boerderij, klassiek wonen kan overal. Deel jouw klassiek interieur met ons op Instagram en inspireer andere interieurliefhebbers!