Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
boerderij interieur met zandkleuren en houten balken

Ben je de gelukkige eigenaar van een recent aangekochte boerderij? En ben je van plan deze ruimte om te toveren tot een moderne oase? Maar dan wel mét het behoud van alle authentieke elementen die zorgden voor liefde op het eerste gezicht? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. In dit artikel delen we daarom een stappenplan voor het renoveren van een boerderij. Zo delen we boerderij interieur ideeën op het gebied van stijl, materiaal, kleur, decoratie en het optimaal benutten van de ruimte. Ook vind je een ontwerp van onze Westwing Studio voor een recent gerenoveerde boerderij. Kijk je mee?

Het renoveren van een boerderij: waar begin je?

Waarschijnlijk zie je het al helemaal voor je, jouw prachtig gerenoveerde boerderij. Een karakteristieke woonruimte vol authentieke elementen, die toch eigentijds aandoet dankzij het eigentijdse interieur. Een plek waar iedereen zich thuis zal voelen en die het ideale decor zal zijn voor vele gezellige verjaardagen, borrels en etentjes.  

Maar voordat het zo ver is, is er nog een heleboel renoveer, inricht en styling werk aan de winkel. Dus, waar begin je als je jouw boerderij gaat transformeren tot jouw droomhuis? 

1. Maak een tijdlijn

Je huis opknappen door te verbouwen en/of renoveren is nu eenmaal een groot project. Om ervoor te zorgen dat je niet overweldigd wordt, helpt het om van tevoren een duidelijke tijdlijn te schetsen. Dit dwingt je ook om na te denken over zaken als budget en welke ruimtes je wanneer gaat aanpakken. Ook helpt een tijdlijn met het op tijd bestellen van de onderdelen, materialen en meubels.  

2. De ruimte benutten

Een boerderij interieur staat wat ons betreft synoniem voor het buitenleven. Extra belangrijk dus om van buiten en binnen één geheel te maken. Denk daarom goed na over de verschillende ruimtes, hoe je deze het best kunt benutten én hoe je de vertaalslag maakt van buiten naar binnen. 

3. Creëer een moodboard

De beste tip die we kunnen geven is het maken van een moodboard. Want geloof ons; deze komt in alle fases van het project van pas. Bijvoorbeeld ook wanneer de renovatie eenmaal gaande is, en je opeens moet nadenken over de kleur van je stopcontact en de stijl van je deurklinken. Op dit soort momenten is het heel fijn om een moodboard bij de hand te hebben. Zo kun je met één oogopslag zien wat de gewenste stijl is, hoe het kleurenschema eruitziet en welke materialen er gebruikt gaan worden.

Ben je op zoek naar stijlvolle meubels en decoratie? En dan het liefst ook tegen kleine prijsjes? Registreer je dan snel op Westwing en shop de meest stijlvolle meubels en decoratie met kortingen tot wel 70 (!) procent. 

Boerderij interieur ideeën in verschillende stijlen

  1. Industriële boerderij

    Het boerderijleven klinkt romantisch, maar is in werkelijkheid hard werken, rauw en weinig glamour. Juist om die redenen mixt een boerderij interieur perfect met industriële invloeden. Denk aan robuuste meubels, verweerd leer, veel hout en moderne materialen als beton en staal voor een onverwacht contrast. Of ga voor een statement door vintage fabriekslampen boven de eettafel te hangen. 
  2. Landelijke boerderij

    Een boerderij interieur biedt natuurlijk het ideale canvas voor een landelijke woonstijl. Denk aan een natuurlijk kleurenpalet in zachte tinten, rustieke materialen en een plattelandse sfeer. Kies voor ronde vormen, zoals een ronde eettafel van hout met rotanstoelen, of een beige bank met zachte vormen waarop je een quilt kleed drapeert. Er zijn genoeg boerderij interieur ideeën voor een landelijke touch.
  3. Scandinavische boerderij

    Scandinavisch wonen in een levendig boerderij huis? Wij zijn fan! Door de rust, eenvoud en strakke lijnen van een Scandinavisch interieur te combineren met de natuurlijke, ruige en authentieke elementen van het boerenleven, ontstaat er een unieke mix. Voeg het ultieme knusse–of beter gezegd ‘hygge’–resultaat, voeg je nog wat persoonlijkheid en warmte toe. Denk aan foto’s, kaarsen en aaibare dekens. 

Case: een modern boerderij interieur

Onze experts van Westwing Studio creëerden een ontwerp voor een modern boerderij interieur. Maar waar de basis modern en strak is, zijn er meerdere stijlinvloeden terug te zien in het design. Laat je hieronder inspireren door hun ideeën voor het interieur van deze boerderij. Kun je ook wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw boerderij interieur? Neem dan eens een kijkje op de Westwing Studio pagina.

Zodra je binnenkomt in de woonkamer, tref je een mooie balans aan van een zachte moderne stijl en de stoere, authentieke elementen van de boerderij. Dit dankzij het lichte kleurenpalet, de moderne meubels en de trendy decoratie. Doordat de balans goed is doorgevoerd, krijgt dit zachte en eigentijdse interieur toch die nuchtere en pure look die zo past bij het buitenleven.

Shop deze look:

8. Buiten en binnen worden één

Bovenstaand ontwerp is een goed voorbeeld van hoe buiten en binnen één worden. Zo zie je dat de tegels doorlopen, waardoor er direct een ruimtelijk gevoel ontstaat. De groene planten op het terras versterken dit gevoel. Alles uit het binnen-buiten-gevoel halen? Kies dan voor een overdekt terras om buiten nog meer bij binnen te betrekken. 

Zo style je een boerderij interieur

Laat je inspireren door onderstaande ontwerpen en leer de fijne kneepjes van het style vak van onze Westwing experts zelf.

9. Gezellige hoekjes

Shop deze look:

Maak van die lege wand een sfeervolle plek. In het ontwerp hierboven is gekozen voor een rustiek dressoir met rotan webbing voor een landelijk gevoel. De stijlvolle lamp in organische vorm, zorgt niet alleen voor een eigentijdse inslag, maar ook voor een ‘pop of color’. Het geheel is afgemaakt met koffietafelboeken, vazen en een mand met warme dekens.

10. Verlichting

Shop deze look:

Verlichting is niet alleen functioneel, maar biedt ook kansen op styling gebied. Zo hebben onze experts van Westwing Studio in dit ontwerp gekozen voor papieren hanglampen in verschillende formaten en hoogtes. Dit geeft een speels effect, maar is tegelijkertijd door de kleur- en materiaalkeuze verre van overheersend. 

Westwing Studio Case: van familieschuur tot modern woonhuis

Nieuwsgierig naar nog meer voorbeelden van onze Westwing Studio? Bekijk dan eens het project hieronder waar onze ontwerpers een familieschuur getransformeerd hebben tot een woonkamer in moderne loft stijl.

Ben je benieuwd naar andere projecten van onze Westwing Studio? Neem dan eens een kijkje in onze andere artikelen over verschillende interieurontwerpen.

Op zoek naar mooie meubels en decoratie om jouw pas gerenoveerde boerderij interieur mee te verrijken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw huis nóg stijlvoller te maken!