Close-up geschenk op een marmeren tafel met decoratieve voorwerpen om als cadeau te geven

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft, maar heb je nog geen idee wat je het bruidspaar moet geven? Bekijk dan onze bruiloft cadeau ideeën. Wij zijn niet alleen altijd op zoek naar de laatste trends op het gebied van wonen, maar ook naar de leukste cadeautips! In dit artikel bespreken we de mooiste bruiloft cadeau ideeën.

Wat geef je voor een huwelijk?

Een bruiloft is een van de mooiste dagen uit het leven van het bruidspaar. Omdat het bruidspaar deze dag het liefst wil vieren met alle belangrijke mensen, kan zo’n viering een (klein) fortuin kosten. Familie, vrienden, kennissen – iedereen is aanwezig tijdens het feest van de liefde. Des te gelukkiger is het bruidspaar met mooie huwelijksgeschenken, die zowel nuttig als mooi zijn.

Wij hebben voor jou een aantal bruiloft cadeau ideeën op een rijtje gezet. Van kleine huwelijkscadeautjes en praktische huishoudelijke artikelen tot zelfgemaakte geldgeschenken. Laat je inspireren en vind een geschikt cadeau voor de bruiloft van je beste vrienden, broer of collega.

Alleen de liefde begrijpt het geheim van het geven van geschenken aan anderen terwijl je er zelf rijker van wordt.


Clemens von Brentano

Klassieke bruiloftcadeaus

De vraag “Wat geef je het gelukkig paar?” rijst vooral als je het bruidspaar niet goed kent. Want wat geef je een bruidspaar waarvan je eigenlijk niet goed weet wat hun hobby’s zijn. Met een klassiek huwelijkscadeau maak je iedereen blij. Deze cadeaus hebben vaak een praktische functie en kunnen in huis worden toegepast.

Het bruidspaar is immers bezig met het bouwen van een liefdesnest. Praktische keukentools zoals een mixer, keukentextiel of een design broodrooster zijn zeer geschikt. Maar ook kleine huwelijkscadeaus, zoals iets voor in de tuin of het balkon, zijn leuke huwelijkscadeaus. Het is het beste om van tevoren na te gaan of er een officiële huwelijkscadeaulijst is. Wanneer je iets van deze lijst kiest, weet je zeker dat het bruidspaar er blij mee zal zijn.

Bruiloftcadeau-ideeën: geldgeschenken

Vooral na een bruiloft kan het bruidspaar zeker een extra zakcentje gebruiken. Je kunt dus altijd contant geld voor een huwelijk geven. Maar zo’n envelopje is natuurlijk wel heel saai. Wij laten je zien hoe je van een geldgeschenk een spectaculair cadeau maakt.

Geld inpakken voor een bruiloft

Het geven van geld voor een bruiloft voelt een beetje onpersoonlijk. Maar als je het op een leuke manier verpakt, wordt het gelijk een stuk persoonlijker. Een DIY bruiloftcadeau is het leukste idee voor een bruiloft! Wij geven je drie inspirerende ideeën voor het creatief inpakken van een geldgeschenk.

Een geldcadeau creatief inpakken voor een bruiloft

  • De geldboom: koop een mooie bonsaiboom. Rol de bankbiljetten op en hang deze in de boom. Zo ziet het huwelijkscadeau er leuk uit en het bruidspaar heeft gelijk iets om in huis te zetten.  
  • Geldbonbons: koop een doos bonbons, eet de bonbons zelf op en vul de vakjes met leuk ingepakt muntgeld. Het bruidspaar zal verrast zijn wanneer ze de doos openklappen.
  • Een wijnfles vol geld: Een mooie wijnfles kan uitstekend gevuld worden met munten en briefjes en vervolgens verpakt worden als creatief bruiloftcadeau. De wijnfles moet natuurlijk wel eerst leeg zijn, maar dat lijkt ons geen probleem. Maak hem daarna schoon en laat hem drogen voordat je er geld in stopt. Sluit de fles af met een echte kurk. En schrijf je persoonlijke felicitaties en de naam van de bruid en bruidegom op een speciaal ontworpen etiket.

Zo, hopelijk zit je nu bomvol goede bruiloft cadeau ideeën! Veel plezier met het maken en geven van jouw huwelijkscadeau! Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste decoratie en cadeaus.