Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Cadeau schoonmoeder header

Heb jij de liefde van je leven gevonden? Dan krijg je daar meestal een hele familie bij. Met zo’n schoonfamilie kun je het treffen, maar het contact kan natuurlijk ook moeizamer verlopen. Heb jij een schoonzus, dan zijn er vast en zeker momenten waarop je haar een cadeau zal geven. Haar verjaardag, Moederdag of Kerst; het komt vaker voor dan je denkt dat je op zoek zal moeten naar een cadeau voor haar. Daarom kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor een bijzonder cadeau voor je schoonzus. Ontdek onze tips en ideeën hier!

De bijzondere band met je schoonzus verdient een cadeau

Misschien heb je als vanzelf een bijzondere band met je schoonzus? Dat is mooi. Dan heb je met het vinden van je grote liefde, ook een goede vriendin erbij! Wellicht is het vinden van een cadeau dan een stuk eenvoudiger. De bijzondere band met je schoonzus, zorgt vanzelf voor een flinke dosis cadeau-inspiratie. Is de band moeizamer, dan kun je ongetwijfeld wat hulp gebruiken bij het vinden van een passend cadeau.

Op zoek naar nog meer cadeau inspiratie

Bij Westwing hebben we ook andere artikelen vol met tips voor je. Ontdek de tips voor cadeaus voor je eigen zus, schrijf een gedicht voor Moederdag, of vindt het perfecte cadeau voor je oma. Laat je inspireren!

Algemene altijd-goed-cadeaus

Er zijn van die cadeaus die eigenlijk altijd goed zijn. Of je schoonzus nu jarig is, ze een hart onder de riem nodig heeft of je haar iets wilt geven voor Moederdag; sommige cadeaus kun je met een gerust hart altijd geven en ook niet onbelangrijk, ze passen bij bijna elke vrouw.

 1. Kaarsen – Mooie kaarsen in puur wit of een elegante kleur komen altijd van pas en zijn leuk om te geven én om te krijgen.
 2. Handcrème – Lekkere handcrème kun je eigenlijk niet genoeg hebben. Tubetje in je handtas, een flesje in de keuken en een tube naast je bed.
 3. Mooie servetten – Luxe linnen servetten zijn er in allerlei kleuren. Van klassiek wit of crème tot warm bordeaux of okergeel.
 4. Een plant – Als ze een tuin heeft, kun je een tuinplant geven, heeft ze die niet, dan geef je haar een kamerplant cadeau.
 5. Een cadeaubon – Een cadeaubon voor een (online) winkel is een slimme keuze. Bedenk wel of je haar een algemene cadeaubon geeft, een bon voor kleding of voor interieurspullen en accessoires. Met de bon kan ze zelf iets uitzoeken dat helemaal bij haar past.

Doe je schoonzus cadeau

 1. Naar een spa of wellness

  Leuk idee, maar ga wel even na of het iets voor jouw schoonzus is. Niet iedereen is er fan van on rond te lopen in een spa. Is het wel iets voor haar, boek dan een lekkere massage of beauty behandeling.
 2. Naar een balletvoorstelling, opera of het theater

  Probeer uit te vogelen wat ze leuker vindt: ballet, theater, dans, opera of film. Organiseer een gezellige avond waarbij jullie vooraf samen iets gaan eten.
 3. Een high tea

  Een high tea is echt zo’n activiteit die je alleen doet op bijzondere gelegenheden. Een feestelijk uitje waarmee je haar echt kunt verrassen.
 4. Een workshop

  Een workshop samen doen is een superleuk idee. Je leert bijvoorbeeld sushi maken, bier brouwen of een kledingstuk ontwerpen.
 5. Een relaxte dag naar het strand met een uitgebreide lunch op een terras

  Een heerlijke activiteit voor de zomer, maar in de winter of herfst kan het ook hartstikke fijn zijn om uit te waaien op het strand.
 6. Een kaartje naar een festival of feestje

  Ga lekker samen dansen op een feestje of festival met goede muziek.

Verschillende gelegenheden vragen voor verschillende cadeaus

Er zijn verschillende gelegenheden waarop je je schoonzus een cadeau kunt geven. Elke gelegenheid vraagt wellicht weer om een ander cadeau. Is je schoonzus jarig dan geef je waarschijnlijk een ander cadeau dan tijdens Kerstmis.

Voordelen van een goede band met je schoonzus

Een goede band hebben met je schoonzus heeft veel voordelen. Je hebt er een goede vriendin én een familielid bij. Zij kent jouw vriend of man misschien wel net zo goed als jij en ze kan je wellicht zelfs wel eens raad geven als dat nodig is. Zij is immers met hem opgegroeid! Het is ook een beetje als een zus die je misschien nooit gehad hebt. Je kunt lekker met haar roddelen over de dingen die met familie te maken hebben en je hebt altijd iemand om mee te kletsen tijdens (saaie) familieaangelegenheden.

Onze top cadeau ideeën voor je schoonzus

Naast alle eerder genoemde cadeaus, kun je natuurlijk ook zelf iets maken voor je schoonzus. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooi fotoboek met foto’s die je verzamelt met behulp van je schoonouders. Maar ook een lekkere versierde taart of een kookboekje met daarin jouw favoriete recepten kan een superleuke optie zijn. Een ding weten we zeker, een uitje samen is het leukste cadeau om te geven, omdat je daarmee tijd met elkaar kunt doorbrengen én het voor jou ook gezellig is.

Heb je het perfecte cadeau voor je schoonzus gevonden? En ben je nu nog op zoek naar inspiratie voor wat je op haar verjaardagskaart kunt schrijven? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over verjaardagswensen voor een vrouw.

Cadeaus voor haar?

Er zijn veel cadeaus die dames blij zullen maken. Je zal misschien denken dat elk cadeau voor een vrouw toch zo ongeveer in dezelfde categorie valt. Maar toch zal je als cadeau voor je oma een andere keuze maken dan wanneer je een cadeau zoekt voor je moeder. Zoek je een cadeau voor je zus of schoonzus, dan kom je weer in een andere categorie. Ook een cadeau voor je beste vriendin vraagt weer om andere eisen. Voor Moederdag kun je bovendien ook heel goed zelf iets gaan knutselen of een Moederdag gedicht maken. Enfin, aan elk cadeau voor dames kleven weer andere voorwaarden.

Hopelijk hebben onze ideeën voor speciale cadeaus voor je schoonzus je op weg geholpen in jouw zoektocht! Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je familie en in het bijzonder je schoonzus met een prachtig cadeau te verrassen.